Деца-бежанци могат да останат у нас, докато навършат 18

Документът за платена държавна такса - вече по е-път
35
Деца-бежанци могат да останат у нас, докато навършат 18
Снимка: архив, БулФото

На непридружени деца чужденци да се предоставя статут на продължително пребиваване в България до навършването на 18-годишна възраст.

Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за чужденците в Република България, одобрени от МС. Измененията произтичат от промените в Закона за чужденците и в Закона за закрила на детето.

Урежда се редът за събиране на семейства и се въвеждат необходимите документи за категорията чужденци с предоставена международна закрила, убежище и временна закрила.

Въвежда се и процедура по предоставяне на право на продължително пребиваване у нас на чужденци, получили статут на лица без гражданство, които не отговарят на условията за предоставяне на постоянно или дългосрочно пребиваване.

Прецизирани са и разпоредби, касаещи предоставянето на право на пребиваване на чужденци от български произход, за които отпада съгласуването с Дирекция "Консулски отношения"  - МВнР, на чужденци - научни работници, както и на студенти, приети в редовна форма на обучение във висши училища у нас.

В тази връзка е предложено и въвеждането на двуезични образци на заявления, които чужденците подават за предоставяне на право на пребиваване.

С цел намаляване на административната тежест спрямо чужденците, кандидатстващи за пребиваване на територията на България, се въвежда възможността да не се изисква документ за платена държавна такса, когато информацията за това плащане може да се получи по електронен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така вместо да се подпомагат поне бедните пенсионери, България ще храни терористи ! Браво на избирателите, избраха си най-големите български предатели, мислещи единствено за своите "вълчи нрави" !
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са ни команчите ми сега и тия трябва да издържаме.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за чужденците в Република България, одобрени от МС. Измененията произтичат от промените в Закона за чужденците и в Закона за закрила на детето.----------------------------------Значи все пак продажниците са взели сребърниците и сега Барневернет идва.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че сме най-бедни и навлеците ни избягват.