Евростат: Българите – най-неудовлетворени в ЕС от живота си

Най-големите щастливци са в Белгия, Холандия, Австрия
7 ное 2019 14:50, Елка Василева
106
Евростат: Българите – най-неудовлетворени в ЕС от живота си
Снимка: архив, Reuters

Българите са сред хората с най-ниско ниво на щастие в ЕС, сочи проучване на Евростат.

През 2018 г. над 62% от хората в ЕС на 16 и повече години заявяват, че са били щастливи през цялото време (14%) или по-голямата част от времето (48%) през последните 4 седмици. Това сочат публикувани днес данни на статистическата служба Евростат.

В сравнение с 2013 г. делът на щастливите хора в ЕС се е увеличил с над 2 пункта.

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия са страните с най-щастливо население – над три четвърти от хората (76% в всяка страна) посочват, че са се чувствали щастливи през цялото и по-голяма част от времето за последните 4 седмици. Следват Люксембург, Испания и Дания.

На обратната страна на скалата най-ниско ниво на щастие е регистрирано в Латвия (31%), следвана от България (35%), Хърватия (42%), Литва (45%), Гърция и Румъния (по 46%).

В отделно проучване Евростат отбелязва, че нивото на удовлетвореност от живота варира значително в общността, като на дъното е България, съобши БНР.

Граждани на ЕС са били запитани "Като цяло колко сте удовлетворени от живота напоследък?", като отговорът е по скала от 0 до 10, при която 0 е "изобщо не съм удовлетворен", а 10 – "напълно удовлетворен".

Най-високо ниво на удовлетвореност е регистрирано във Финландия – 8,1 пункта, следвана от Австрия (8), Дания, Полша и Швеция (по 7,8).

За сравнение България се класира последна с 5,4 точки. След страната ни е Хърватия (6,3), Гърция и Литва (по 6,4). Унгария (6,5) и Латвия и Португалия (по 6,7).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са пълни глупости..Финландия -тези ,които се борят с мечките ...,и тем подобни...Докога ще се опитвате да променяте и унижавате българското...Всеки един дошъл и сблъскал се със българин ,иска да бъде в България ,само и само ,защото наистина живота там е прекрасен...Дано и хората там го осъзнаят ,защото все още там е живо обществото,а не е както в целият останал свят
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 75 ти сънуваш 150 лв пенсия даж е по-малко масовата пенсия не е повече от 200 лв я живей с тия пари
75
3
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Има грешка в заглавието, трябва да е - "Българите най-неудовлетворени от ЖИВОТА СИ В ЕС"
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви 150 хиляди лева пенсии сънуваш?
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олигрени как да са щастливи пенсионерите с пенсии 150 200 лв може да са щастливи ако са с огромни заплати или на държавна хранилка ама ако са пенсионери няма как да са нарда няма как да е щастлив политиците не са народа а те са политици на хранилка
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука има много олигорени които коментират истината е ,че ако си пенсионер и пенсията ти е 150 200 лв и трябва а си платиш ток вода други сметки и храна за месец как ще си щастлив като само ток и вода и пари нямаш за други сметки и храна що не дадете една пенсия на депутат или министър или една заплата 600 700 да живее един месец я да питат как живеят пенсионерите с минимални и социални пенсии едно е да си пенсионер с максимална пенсия или депутат министър друго е да си с минимална и социална
71
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да сте щастливи трябва да станете членове на ГЕРБ и да целувате ръка на Бойко Борисов.
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От над 10 години мутродемократите са на власт и те са по-щастливи, а ние сме по-нещастни.
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как 30 години да ни управлява мафията на демократите и да сме щастливи.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е в Холяндия да са щастливи
67
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВРО нещастниците - най щастливите нещастници в света!Слава на ЕС и НАТО и на международните отношения.Да е жив и здрав Генерал Борисов още дълги години да ни управлява и все така смело да ни води по пътя на евро-атлантическото благоденствие и просперитет.
66
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да живеете по добре, не избирайте никога БСП, не им давайте властта в ръчичките, защото всеки път без изключение фалират държавата и вас.
65
5
 
16
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
Не всеки трети, а 90% от българите са със стандарт над средния за ЕС, градовете и селата ни са на ниво над средното за ЕС, престъпност няма, петлентови магистрали са опасали надлъж и нашир България, всеки българин на две години си купува чистак нова кола,... да продължавам ли в твой стил?
64
3
 
9
 
! Отговори
Лъжипедия.ру преди 4 години
Руския народ е най-щастлив всемирно. Слава России.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудващо е защо не сме щастливи, че дебеловратите бизнесмени-демократи още не са ни накарали да си плащаме, че им робуваме.
62
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това според мен е фалшиво проучване. В България вече се живее доста добре и така като гледам хората изобщо не ми изглеждат нещастни. Особено в големите градове всеки трети Българин има стандат над средния за ЕС. Навсякъде по улиците гледам скъпи автомобили, сега има и бум на новото строителство което значи че хората имат пари и добри доходи и купуват все повече жилища. Българите сме най имотните хора в ЕС. Тук повечето хора имат собствено жилище. А на запад повечето са под наем.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЛА БЛАи на тия им плащаме, една българкс им е шеф, баснословни заплАТИ!И ЩАСТИЕТО ИЗМЕРИХА ВЕЧЕ!
60
3
 
7
 
! Отговори
Коч преди 4 години
До ДртПрчДедка, това в някой учебник на Адам Смит ли го пише, или така казва телевизорът. Излез навън, огледай се и преброй яхтите и тези които ровят из казаните. Ученето е условно понятие, най вече за баламите.
59
2
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Коя е най-старата българска поговорка, която знаеш?
58
5
 
12
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Съгласен съм със тебе. А, колко трябва да уча, че да стана като Цветанов богат? Или Бойко? И аз искам апартаменти и къщи, за без пари...

Спонсорирани публикации