Евростат: Българите – най-неудовлетворени в ЕС от живота си

Най-големите щастливци са в Белгия, Холандия, Австрия
7 ное 2019 14:50, Елка Василева
106
Евростат: Българите – най-неудовлетворени в ЕС от живота си
Снимка: архив, Reuters

Българите са сред хората с най-ниско ниво на щастие в ЕС, сочи проучване на Евростат.

През 2018 г. над 62% от хората в ЕС на 16 и повече години заявяват, че са били щастливи през цялото време (14%) или по-голямата част от времето (48%) през последните 4 седмици. Това сочат публикувани днес данни на статистическата служба Евростат.

В сравнение с 2013 г. делът на щастливите хора в ЕС се е увеличил с над 2 пункта.

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия са страните с най-щастливо население – над три четвърти от хората (76% в всяка страна) посочват, че са се чувствали щастливи през цялото и по-голяма част от времето за последните 4 седмици. Следват Люксембург, Испания и Дания.

На обратната страна на скалата най-ниско ниво на щастие е регистрирано в Латвия (31%), следвана от България (35%), Хърватия (42%), Литва (45%), Гърция и Румъния (по 46%).

В отделно проучване Евростат отбелязва, че нивото на удовлетвореност от живота варира значително в общността, като на дъното е България, съобши БНР.

Граждани на ЕС са били запитани "Като цяло колко сте удовлетворени от живота напоследък?", като отговорът е по скала от 0 до 10, при която 0 е "изобщо не съм удовлетворен", а 10 – "напълно удовлетворен".

Най-високо ниво на удовлетвореност е регистрирано във Финландия – 8,1 пункта, следвана от Австрия (8), Дания, Полша и Швеция (по 7,8).

За сравнение България се класира последна с 5,4 точки. След страната ни е Хърватия (6,3), Гърция и Литва (по 6,4). Унгария (6,5) и Латвия и Португалия (по 6,7).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ако тръгнеш лингвистично да анализираш вековни български поговорки, изрази и произведения, ще видиш колко реваншистка и песимистична ни е културата, много преди Бойко, Бай Тошо или царско време.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като да, все като псуваме България щото сме и диоти. А и като се върем от някоя бандитска страна по света пак псуваме тукашните, само защото там давали повече пари.
55
10
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
До КочДокато вторият е учил и събирал за яхта, първият е пил и хвърлял салфетки по чалготеките.
54
10
 
17
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Българинът си е негативен като цяло. И повече пари да имаме пак ще бъдем недоволни, въпрос на психологическа нагласа и култура на ума.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПешоНа дъното си, ама на дъното на ЕС.нещо ти убягва от малкото мозъче тая подробност.
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославПреди ГЕРБ, по времето на Жан Виденов по-удовлетворен от живота ли беше бе плюнко?
51
8
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Все сме на дъното... Нищо ново
50
5
 
15
 
! Отговори
Коч преди 4 години
Дедка, нали ти е ясно, че първият няма за хляб, защото вторият е "събрал" за яхта.
49
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
Why?
48
8
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Така е, българинът е първобитен човек, най-много туземец. Само той трябва да яде и пие, а ти случайно да не би да караш на въздух? Ти навън ли спиш?
47
10
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Как си позволявате лукса да публикувате такива новини и, то в деня на конгреса на БКП, опа извинете ГРОБ? Ще докарате пак някои сърцетуп на Бай Тиквондур пък вече няма никои останал с ДНК вкарана директно от Бай Тошко с кожената инжекция и няма да има кои да го замести! Вие знаете ли какъв катаклизъм ще предизвикате ако Бай Тиквондур вземе, че се гътне? Къде ще го ровим това туловище? Смилете се над гробарите (професията), те с нищо не са заслужили нито наказанието да ровят Тиквондур!!!
46
8
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Когато човек не знае какво иска, и много да има, пак ще е недоволен.Така обикновено прявят жените: "Не знам какво искам, но го искамм ВЕДНАГА"
45
7
 
9
 
! Отговори
Robinzon преди 4 години
Е то българина е свикнал само за ядене и пиене да мисли.Ако може да има за ядене и пиене ама да не плаща ще е най-добре.За това си обича както беше държавното ,все си открадне по нещо а и комшишята и тои има толкова като тебе.Взима заеми па после трябва друг да му ги връща.А тия предните какво са оставли ще си го изплюска без да му мигне окото.Основния му герой е бай *** или по модерно селски тарикат.С тарикатлак ,лицемерие и мързел не става .
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия Евростат май се опитват да клатят стабилноста, не е зле прокуратурата на гешев да ги провери
43
5
 
18
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Ех, сладури!Дедо ви да ви светне, че парите на никого не стигат.На един не му стигат за хляб, на друг за яхта...
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми щото още ни управляват комунисти, е те затова сме най-нещастни.И комунисти и русофили, които се мазнят на САЩ и на Германия (така правеше и бай Тошо, разлика няма), ама се целуват с Путин, както бай Тошо се целуваше с Брежнев.Разлика няма, освен че стана много по-зле икономически.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувахте ли ? а сега сте недоволнии ? с гласуване Няма да стане -не разбрахте ли ?1, демакратична стъпка -Многомилионни протести на жълтите павета и хиляди по площадите2, ................................................иначе няма Никога да спрът да ни дерът и крадът.
40
4
 
10
 
! Отговори
спокойствието преди 4 години
Ааа не, Баце каза, че сме най-успешни и трябва да сме щастливи с такива кметьове по села и паланки.
39
6
 
9
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
Путинови фейкови новини...Не ви е срам...за жалки копейки да плюете по нашата просперираща и благоденстваща тиквовина....
38
3
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не се яде демокрацията. Значи не я бива...

Спонсорирани публикации