Роми пребиха зверски призовкар, смачкали и документите му

Служителят носел покана от съда за доброволно плащане
135

Призовкар от Софийския районен съд е бил пребит по време на изпълнение на служебните си задължения. Служителят е с множество наранявания. По случая е уведомена и прокуратурата.

В столичния квартал "Ботунец", малко след 19.00 часа Борислав Цоков търси жител от квартала, за да му връчи покана от съда за доброволно плащане на дължима сума. Жена го завежда до длъжника, предаде Bulgaria ON AIR.

Тълпа от роми обаче го посрещат с ритници. Побоят продължава повече от 5 минути.

А след "топлото посрещане" му връщат документите смачкани и утъпкани.

От ръководството на съда са изпратили предложение за законова промяна до Висшия съдебен съвет посегателството срещу този тип служители да бъде защитено от закона.

Нападателите са задържани за 24 часа, след което са били пуснати на свобода. Повдигнати са им обвинения.

За момента призовкарите имат единствено устройства за защита срещу агресивни кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провокация. Малцинствата в България споделят и се идентифицират с европейските ценности и почитат върховенството на закона.
46
3
 
48
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Не се притеснявайте Бойко им е намерил работа и те работят.Те живеят в незаконни жилища, така че не им пука че ще вдигат данъците, не плащат вода и ток, таке че и от тези повишения не им пука?Возят се в градския транспорт, но контролите ги подминават и се заяждат с пенсионери и деца, така че и цената на билета не ги интересува. Пребиват българи, но полицията и прокуратурата не се интересуват.Това е България.
45
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне да им бяха обявили гаранция а те ги пускат без никакво основание
44
1
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
А всичко започва с цензурата на думата дори тук.Знаете за какво говоря...
43
2
 
18
 
! Отговори
Гост преди 4 години
От понеделник ще направя подписка за прекръстване на страната ни на Ромландия. Така поне ще знаеме къде живееме и че нямаме права.
42
0
 
33
 
! Отговори
полковник Петров преди 4 години
Ако търсите така наречения БХК(Български Хелзинкски Комитет) в момента са много заети и неоткриваеми...
41
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пипайте електората на румен радев ветото!
40
2
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Като гледам гербаджиите как са се увълчили, как са ламнали за пари и са озверели алчни за власт се питам СЛЕПИ ЛИ СТЕ ?Не виждате ли какво се задава на хоризонта ? ... Само след 10-15 години вие ще сте малцинство в собствената си държава. Ще ви бият, порят и ограбват.Мислите, че откраднатите пари ще ви спасят ?Може, ако емигрирате.Ама, съм живял и в чужбина и да ви обясня, че там винаги си оставаш чужденец.Продължавайте все така, другари и господа гербери !
39
4
 
37
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Всички роми,без изключение,заедно с рома Борисов в трудови лагери завинаги...невинни роми няма!
38
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така бой до спукване призовка щял да връчва!
37
2
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Избирателите на Фандъкова бият държавен служител.Няма проблем !
36
1
 
26
 
! Отговори
минувач преди 4 години
не може да бъде! Най прилежните, съвестни (и 'правилно' гласуващи) гласоподаватели да направят такава беля! Сигурно горкия служител не е знаел че Фъндъчкова им е дала 'имунитет', не че те правят бели де, ама ей така за всеки случай...
35
0
 
43
 
! Отговори
baysando преди 4 години
Като се знае как посрещат екипите на бърза помощ дошли да ги лекуват, как да се очаква да посрещнат някой, който иска да си платят дълг. И що да не го пребият, като знаят че най-много да изкарат една нощ в ареста и пак обратно. Ще им се случи ли нещо - Не. Ми к'во ги спира тогава? Разум? Морал?
34
4
 
24
 
! Отговори
Край преди 4 години
Държава дето в 21 век има длъжност "ПРИЗОВКАР" е държава от третия свят.А пък държава дето в 221 век и бият "призовкаря" въобще не съществува. Няма такава държава".Това в Турция/Сърбия/Гърция не може да стане.
33
1
 
35
 
! Отговори
13 преди 4 години
Това очаква цялата 200 хилядна шайка, която граби данъците и плаща на ромите да гласуват за тях. Това е само намек, очакват ги много по-лоши неща, когато останат сами с ромите и няма кой да им плаща сметката на всички. Но не им го напомняйте, не ги карайте да ги свалят розовите очила, до момента в който им ги разбият с бухалка. Бих се обзаложил, че ромите могат да влизат в къщи за гости, да гостуват, както и да изкачват тераси.
32
3
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...otvratena sam !!! Ot nivoto na "jurnalistite " v Balgaria !!!...Romi ?!?? Prizovkar ?!????
31
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 4 години
Държавата България ли се казва!?! Президента/премиера, министрите и депутатите българи ли са. Ми що тогава българите ги бия като тупани. Глупост?!? Некадърност да подредим държава? Сорос ли е виновен? Сорос ли е бил човека?
30
1
 
29
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Призовкара трябва да е щастлив,че не са го убили.Ромите,като са цяла тумба се настървяват,полудяват и бият зверски до фатален край.Изборите минаха.Време е " управителя" ,атрибут като помощно средство на полицаите да си влезе в ролята за милиционерски респект,като оно време!
29
7
 
20
 
! Отговори
baysando преди 4 години
Чета коментарите тука и сравнявам с коментарите под същата новина, само че преди да се разбере произхода за биячите. Там преобладаваха мненията от типа - дерат ни кожите, така му се падало....е още ли мислите така?
28
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе те гласуваха правилно сега могат да правят каквото си искат с българските гражданина печелившите честито