Платформата iHELP обучава футболисти за първа помощ

Приложението има 8000 активни потребители за момента
13 ное 2019 08:40, Елка Василева
9

Създателите на онлайн платформата iHELP започват кампания за обучаване на футболисти в оказване на първа помощ. Христо Христов, основател на платформата, д-р Димитър Димов, инструктор в iHELP и Костадин Ангелов, спортен директор на ПФК "Бистрица" коментират темата пред Bulgaria ON AIR.

"Имиджът на българския футболист трябва да се промени. В това отношение най-важен е личният пример и средата в клуба. Когато там има ценности и добро възпитание, това променя децата, които тренират към добро. Няма шанс, ако научиш как да спасяваш човешки живот, да не ти повлияе позитивно", сподели Костадин Ангелов в студиото на "България сутрин".

Д-р Димов каза, че обучението за това как да бъде оказана помощ продължава около час, но обикновено не се получава с еднократен час. Хората се притесняват и при едно продължаващо обучение те добиват смелост да оказват помощ.

Най-голямата грешка, коментира д-р Димов, е когато човек не прави нищо. 

"Има няколко елементарни техники, за да осигурим сърдечна дейност и да освободим дихателните пътища. Паниката е едно от нещата, които убиват пострадалите. Важно е човек да не губи самообладание. Освен това е важно да имаме помощници, когато спасяваме човек и чрез приложението могат да бъдат намерени такива", допълни той.

Христо Христов сподели в студиото, че да се създаде подобна култура във всички отбори, е голяма радост за него.

"Вашата медия от самото начало дава гласност на проекта и към този момент имаме 8000 активни потребители и два спасени човешки живота чрез приложението", каза Христов пред Bulgaria ON AIR.

 


9
Още по темата: iHELP
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Victimized преди 11 месеца
Да хванат да се научат да играят футбол, че само се излагат на терена повече от в дискотеките....
5
1
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо 2 преди 11 месеца
Полезно е.Следващия път като ни напълнят кошарата с 10 гола и на ония с мокета на главата му прилошее нашите ще му направят едно уста в уста
4
2
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 11 месеца
Пълно е с клоуни като тебе.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изумително!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се смееш ли да плачеш ли...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
платформите са на мода сега