Кой крив, кой прав? Починалото дете лекувано, твърди лекарката

Състоянието на момченцето позволявало да бъде преместено
Обновена: 18 ное 2019 18:32 | 18 ное 2019 18:25, Веселина Йорданова
150
Кой крив, кой прав? Починалото дете лекувано, твърди лекарката
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не е имало забавяне в лечението на тригодишното дете, което почина, твърди д-р Елена Георгиева, лекарката, която според родителите на починалото момче е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница "Проф. д-р Иван Митев".

Още по темата
Тя разкава пред bTV друга версия - че детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

"В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение", уточни д-р Елена Георгиева.

Тя предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те отказали.

Според педиатъра състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение.

"Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност", посочи още медикът.

Министерството на здравеопазването проверява три столични болници заради смъртта на детето -  Педиатричната болница "Професор Иван Митев", болница "Лозенец" и "Пирогов". Момченцето вероятно е било заразено с риновирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога лекар няма да разказва истината,до сега няма български лекар да си е признал грешката.Осъдени няма НИКОГА всичко се покрива българетата са царе на лъжата както политиците.
37
6
 
14
 
! Отговори
do 29 преди 4 години
Когато родител откаже мед,помощ предложена от мед. заведение не прябва ли да има документ подписан от родителите за отказ?ЛЕКАРКАТА ЛЪЖЕ!
36
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Хоспитализация в пулмологична клиника се предприема единствено при дихателна недостатъчност? ----------- Кое от нещата, които щяха да му направят в пулмологията, не е мигло да бъде направено на място? Недейте мисли, че хората са и дьоти и можете да ги лъжете толкова евтино.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпращането в пулмология / най-адекватното нещо в коментираната ситуация/ не е "препращане насам-натам"------В дадената ситуация всяко изпращане е разкарване за зелен хайвер. Кое от нещата, които щяха да му направят в пулмологията, не е могло да бъде направено на място? Кое?
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КармаНай-добре е да прокълнете злата лекарка, докато е време. Така ще докажете на себе си, че сте удивително добър човек!
33
5
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
Ало, патрицият с бяла престилка, нагледахме се на пейзанския ви манталитет, подсилен от безподобна алчност. Искате да ви уважаваме за дипломите, но по двата пряко засягащи ни параметъра - компетентност и bedside manners - сте по-зле и от африканските медици, бе! В болшинството си заслужавате презрение и недоверие!
32
4
 
2
 
! Отговори
Хммммм..... преди 4 години
....таймингът на злощастното събитие, съобщен от родителите, драстично се различава от този на лекарката. Да не говорим за отказаното пренасочване към пулмологията на АБ, което, ако се окаже истина, пренарежда пъзела много сериозно..Да видим какво ще излезе!
31
4
 
5
 
! Отговори
@ 76449 преди 4 години
Ето точно за това казвам, че си експерт по всичко - знаеш какво е увредено общо състояние, знаеш, че не му е оказана помощ. Ами ако му е оказана? А ако се замислиш, че наистина увреденото общо състояние понякога не може да се овладее и завършва фатално?
30
6
 
6
 
! Отговори
с 3 думи преди 4 години
простa алчна македонка.
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 76449Лъжете нагло за неполучената помощ.Помощта е предложена. И отхвърлена от родителите. Които отказват хоспитализация в пулмологията на Александровска. Вместо това отиват в "Лозенец". Болница, която в никакъв случай не е педиатрично профилирана.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 95312Ако си бил там и знаеш със сигурност, че е така, ОК. Но ми се струва, че нито ти, нито аз сме били и е нелепо да даваме квалификации.
27
3
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Точно заради публикации от рода на "Кой крив, кой прав" и при това с правописни грешки, се стига до това разделение между лекари и пациенти, и безразборно плямпане (без извинение), при което с лекота се раздават присъди от нискоинтелигентни и невежи ***.Медиите редовно дебнат за всеки нещастен инцидент и подклаждат полемики, давайки дума на всеки, който има различно от разумното и обосновано мнение.Важно е да има скандал, да има омраза, да има викове за линч, а истината остава някъде в ъгъла
26
1
 
15
 
! Отговори
За целта преди 4 години
Не знам колко от коментиращите са ходили в детската болница и дали са запознати със структурата. Лекарите от тази болница многократно са протестирали за това да бъдат вкарани в по-голяма структура и да има обезпеченост с определени специалисти, които в момента са в други болници и пациентите се разкарват напред-назад. Ама тогава нямаше много родители да ги подкрепят. Сега те са виновни. Правителствена б-ца трябваше да стане Национална детска - не се допусна по политически причини. Ами сега?
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 95312Изпращането в пулмология / най-адекватното нещо в коментираната ситуация/ не е "препращане насам-натам". Можете ли да го осъзнаете? Съмнявам се!
24
6
 
7
 
! Отговори
76449 преди 4 години
До АнонименНе съм експерт по всичко и затова задавам въпроси. а ти като си толкова отворен, ще разясниш ли защо детенце с явно увредено общо състояние не получава помощ.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73162Хоспитализация в пулмологична клиника се предприема единствено при дихателна недостатъчност? Така ли, интелекте работническо-селски?
22
6
 
13
 
! Отговори
95312 преди 4 години
До РеалистРеалността показва, че не му оказана помощ, а са го препращали насам-натам. Това е страшното. Мълчанието на Правителствената е също много крещящо. А тази лекарка просто иска да се измъкне, но си противоречи. Мерки и реални стъпки ще се предпиемат, ако/когато боййко орисов реагира на трагедията. До тогава ще тупкат на място.
21
6
 
10
 
! Отговори
Карма преди 4 години
Интересно тая дали има деца/внуци и как ще се развие животът им. По това ще се разбере дали е невинна или с бездействието си е причинила смъртта на момченцето.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73162Ти поне курз за първа помощ карал ли си или и него си го купи с книжката? В пулмологията не се лекува само дихателна недостатъчност. Явно не знаеш какво е това. Също не знаеш и дали педиатър може да лекува интоксикация. Но иначе си експерт по всичко.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИскраЧелочитател? Почитания!