Патриарх Неофит се срещна с US-посланика Херо Мустафа

Църквата ни обслужва хиляди българи в САЩ, но се надява да се върнат
19 ное 2019 17:30,
29
Патриарх Неофит се срещна с US-посланика Херо Мустафа
Снимка: БПЦ

Българският патриарх Неофит прие днес новия посланик на САЩ у нас Нейно Превъзходителство Херо Мустафа. Срещата се състоя в Софийската св. митрополия, а на нея участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод. Това съобщиха от пресцентъра на Българската православна църква.

Още по темата

Нейно Превъзходителство изрази своята благодарност за възможността да се срещне и разговаря с предстоятеля на Българската православна църква в началото на своя мандат като посланик на САЩ в България. „Всеки ден се старая да отделям време да опозная вашия красив град, страната и прекрасните хора, които живеят тук”, каза г-жа Херо Мустафа. От своя страна патриарх Неофит обърна внимание на това, че страната ни има доста силна емиграция в Съединените щати, като допълни, че някои от нашите сънародници там са устроили добре своя живот в САЩ. „Мнозина са устроили своя живот на този континет. Успели са да устроят и своя духовен живот”, каза патриарх Неофит. Той допълни, че на територията на САЩ Българската православна църква има своя епархия, която обгрижва духовно хиляди българи. Той изрази и своите надежди някой ден сънародниците ни да се приберат в България.

Новата посланичка на САЩ у нас с трогателно видео

„Тази свързаност с историята я забелязвам навсякъде, не само в София, но и в цялата страна. Смятам, че е важно гражданите на всяка една държава да имат тези качества. Да бъдат горди със своята история, култура и традиции”, каза Нейно Превъзходителство. Тя сподели още, че първата й работа като дипломат е била в Гърция и допълни, че има опит от това колко важна е връзката на Православната църква в обществото.

На приема бе повдигнат и въпросът за бъдещи съвместни проекти и дейности. „Надяваме се във времето тук да имам възможността да допринеса за още по-голямо сплотяване на взаимоотншенията ни и подобряването на жизнения стандарт в региона”, каза още Нейно Превъзходителство.

Срещата завърши с пожелание за ползотворна работа, както и бяха изразени надежди за бъдещи срещи и реализирането на общи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попе да признава украинската църква, че ще му мине "котка" път !
5
14
 
9
 
! Отговори
агент на Путин преди 4 години
Преди дс стане Неофит, това попче беше агент на ДС, след като ДС премина на пряко подчинение на руското разузнаване този лаййнар го назначиха за патриарх, на мястото на другити ДС ченге, Максим.Този руски агент със сигурност ще удари една молитва за сирийските кюрди, които руските наемници започнаха да избиват с помощта на султан Ердоган, пръв приятел на цар Путин. Една от най-големите джамии в Европа беше наскоро издигната в Москва където се овековечи дружбата между Руската и Турската империи
4
3
 
12
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Боя се от данайците дори когато принасят дарове :(
3
2
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Може Бойко да ги снима
2
2
 
8
 
! Отговори
Берач на души преди 4 години
Много изцъклено това същество бе?!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мусафа защо гледа сякаш е видяла Бойко?