След трагедията: Родители се оплакват от болниците, няма лекари, ехограф...

Преди месеци дъщерята на Лора и Георги е спасена на косъм
Обновена: 21 ное 2019 12:41 | 21 ное 2019 08:57,
216
След трагедията: Родители се оплакват от болниците, няма лекари, ехограф...
Снимка: архив Reuters

След случая, в който 3-годишно дете почина, след като три болници не успяват да помогнат на момченцето, други родители също се оплакват от лошо отношение в медицинските заведения. Причината не е изненада, тя е все една и съща – в педиатрията няма място.

Дъщерята на Лора и Георги Стоилови само преди няколко месеца е била на косъм от смъртта заради разиграване между болници.

Още по темата

Един кошмарен уикенд, който семейство Стоилови няма да забравят никога -  невярно поставена диагноза, липса на места в болници, недостиг на медикаменти, недостиг на специалисти, забавяне на лечението и неяснота кой може да помогне на 3-годишно болно дете. С всичко това се сблъскват Лора и Георги през март тази година, разказват двамата пред "Нова тв".

Петък срещу събота момиченцето започва да повръща.

"Призори вече се притеснихме и решихме, че ни трябва лекарска помощ. Първо отидохме при дежурен педиатър в частна клиника. Педиатърът констатира, че има стомашно чревно разстройство. Даде ни някаква рецепта, която ние купихме от аптеката. Детето обаче продължи да се влошава, вдигна и висока температура. Тогава решихме да отидем в детската педиатрия", обяснява Лора.

"Там ни прие дежурната гастроентероложка. Тя прегледа детето, само опипа корема. Заяви, че наистина е стомашно-чревно разстройство, но детето е силно дехидратирано. Трябвало да се сложи на системи, но тъй като те нямали свободно легло, можела да ни насочи към частна клиника. Те нямат стационар, няма да лежи, само ще стоим за часовете, докато изтече системата, а след това да се прибирам в къщи. Или другият вариант - ако ни била настаняла при тях, трябвало да лежим в коридора, което естествено нас нямаше как да ни устройва", разказва Лора.

Така родителите взимат детето на ръце и го водят в 3-та болница. Пак частна. Със себе си носят документ от педиатрията, в който пише каква диагноза е поставила лекарката само с опипване на корема.

"Отидохме в следващата клиника. Там направиха кръвни изследвания. Нещо, което в педиатрията не направиха. Установиха, че има възпалителен процес. Индексът за възпаление CRP й беше 8, което е завишение леко на този етап. Сложиха ѝ системи, поседяхме няколко часа и ни изписаха", разказва още Лора.

Казали им да дойдат на другата сутрин, защото нямат леглова база. На следващата сутрин те отишли, направени били нови кръвни изследвания.

"Въпросният индекс  CRP е скочил на 113! От 8 на 113! Но дори и за тях това не е чак толкова притеснително", обяснява Лора.

"Ние през цялото време искахме преглед от хирург, те казваха, че нямат такъв. За ехограф, казват: "Ние нямаме такъв, евентуално в понеделник ехографът ще работи". Следобедът детето видимо се влошава. Тя просто се отпуска и само стои полунеадекватна. След изрично мое настояване, че най-вероятно е апандисит ме поглежда и казва "Категорично не е!"", обяснява майката.

След което пак ги изпрашат у дома. С една уговорка – да дойдат пак на следващия ден в 14:00 часа, за да продължат със системите. Но вместо да се приберат вкъщи, родителите обръщат колата и тръгват към "Пирогов".

"В 1 часа през нощта детето е вече на операционната маса. Благодаря на д-р Житянов, който я спаси и който след операцията, като излезе и каза, че ако 5-6 часа още сме закъснели, е нямало да може да ни помогне", разказва Лора.

Така се оказва, че ако Лора и Георги бяха послушали лекарката в последната клиника да идат на следващия ден по обяд, най-вероятно днес дъщеря им нямаше да е сред живите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
14
 
! Отговори
Лекари има преди 4 години
но алчните евреи вместо да назначават лекари източват парите на болниците през техните компаний за прескъпо медицинско оборудване и медикаментиБолниците трябва да се национализират и държавата трябва да снабдява болниците с оборудване и медикаменти а не юдо-масонките компаний на западните гадове !!!
122
6
 
13
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
КУПЕТЕ НА ТУЛУПА ОЩЕ ЕДИН НОВ САМОЛЕТ И ПАК ЩЕ УМИРАТ ДЕЦА ПО БОЛНИЦИТЕ.ОБАЧЕ ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЗА БУРГАСКАТА БОЛНИЦА. НАСКОРО имаше поръчка за анализ и мониторинг на всички болници. ТРЯБВАХА НИ 5 ГОДИНИ ЗА ДА ОБОБЩИМ РЕЗУЛТАТИТЕ.ОКАЗА СЕ, ЧЕ НАЙ-***--ИТЕ ЛЕКАРИ МАСОВО СА В БУРГАС. ТЕЗИ НЕ УСПЯХА ДА ДИАГНОСТИЦИРАТ АСТМА. ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЯХА ТЕСТВАНИ. ВСИЧКИ ЛЕКАРИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДСКИ БОЛНИЦИ. Е, ЧЕСТНО НЯМА ТОЛКОВА ГЛУП***ВИ ЛЕКАРИ КАТО ТИЯ В БУРГАС. КАЗВАМ ВИ. ТАМ НЕЩАТА СА СТРАШНИ
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ванката, ти специално, ако си мислиш, че вместо изтребители щеше да имаш ехограф, си в много голяма грешка. Щеше да имаш снимка от поредното леене на шампанско в Куршевел, най-много.
120
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът си пада шмекер. Все се опитва да шмекерува. Когато и в лекарската професия некадърността се прикрива с шмекерия, тогава става страшно. Бъдете бдителни.
119
0
 
37
 
! Отговори
ХАХАХА ДОБРУТРО преди 4 години
Да ви кажа ли защо няма места в педиатриите? Ще ви кажа, ама дано не ме изтрият. Огледайте се пред акушер-гинекологичното отделение във вашата болница. Нещо да се набива на очи? Мдам. Знаете ли колко % от първокласниците тази година са българчета? Преди 5-6 години бяха под 50%.Виждате ли по коридорите на вашата болница диспропорционален брой млади дами, обути с шошони и чехли, придружавани от малко по-възрастни дами с подобно облекло? Не, не сте в Индия, в България сте - ха ха ха! Добро утро
118
2
 
5
 
! Отговори
Вина има-виновни не! преди 4 години
До IBM FAKE NEWSЖивея в Несебър.-------------------------------Оплачи се на кмета, бре !
117
2
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Няма кво да ревем за ехографи и др. медицинска техника, съвремени болници, специалисти, качествено здравеопазване и пр. - нали ще си имаме изтребители! Половината бюджет за здравеопазване е хвърлен за ненужни хвърчила, отделно милиард и половина Дянков прибра от касата при ГЕРБ1.
116
2
 
25
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Живея в Несебър. Като се разболея, паля колата и се нареждам след 5 часа на опашка 1 км в Пирогов, гр. София. Имам ТЕСЛА. Така, ако припадна по пътя пускам авто-пилот с дестинация - ПИРОГОВ!!!Вие, майтап си мислите, нали? Не е майтап. Във Бургаската болница три месеца лекарите не могат да ДИАГНОСТИЦИРАТ АСТМА.
115
2
 
5
 
! Отговори
I преди 4 години
ВСИЧКИ ПЧЕЛИЧКИ ДА НАПУСКАТ СОФИЯ ВКУПОМ. ХАЙДЕ, КЪМ СЕЛО. БАЙ СТАВРИ ЛЕКАРЯ С ЗАПЛАТА 700 ЛВ ВИ ЧАКА ДА ВИ ОПЕРИРА. ВЪН!!! ПАК ГЛАСУВАЙ ТЕ ЗА ПАРИ. ПРОДАЖНА ЧЕРННА ПЧЕЛИНСКА СГА..Н
114
3
 
2
 
! Отговори
I преди 4 години
Купи си самолет бай ТИКВА. Не се притеснявай.Кораната ти пада заради Гешев. Ти оттегли подкрепата си от Гешев. От сега почваме да превъзпитаваме пчеличките ти.КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИРАТ МЕЖДУ 100 ЛВ ЗА ГЛАС ИЛИ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ. ТИ СИ АУТ ТИКВО. СЕГА КАТО ПОЧНАТ МАСОВО ДА УМИРАТ ЩЕ ТРЯБВА ТИ ДА ГИ ОПЕРИРАШ СЪС СВОЯТА ЗАПЛАТА ОТ 7 БОНА.ТИ ПО-УМЕН ОТ ЛЕКАРИТЕ СТАНА? ТАКА ЛИ? И НИЕ ИСКАМ 7 БОНА МЕСЕЧНО ЗАПЛАТА. НЯМАМЕ ЛИ ТАКВА ЗАПЛАТА МОЖЕ ДА ХОДИШ ДА ПРАВИШ ОПЕРАЦИИ САМ. ЕЛА, Т
113
0
 
3
 
! Отговори
I преди 4 години
почва кърваво време. време е да измрат много хора, които не участват в борбата срещу мафията и не гласуват в неделя срещу ГРОБАДЖИЙСКИТЕ ***.смърт на пчеличките, които за пари продадоха живота на децата си. ходете сега БАЙ ТИКВА със ЗАПЛАТА 7БОНА да Ви лекува.кой ще уволниш и съдиш, ти бе? Популист гробаджийски!!!клороната ти пада.сега масово, като не ги лекуват и като почнат масово да умират ще видим следващия път ще гласуват срещу пари за мафията, пак!!!
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до анонимен 94Ти колко лекари познаваш? Предполагам нула, хората от твоя умствен калибър обичат да говорят наизуст. Всеки, роден след 1985 г., говори минимум английски и то на досто по-добро ниво от пакистанците, индийците и други многоцветни субекти. За диплома учиш наново, да. И докато учиш си санитар, който разбира повече от местните лекари и ти дават да вършиш куп неща, защото на практика вече си завършил медицина. 4-*** такива познавам. И към 20-***, които тепърва ще емигрират.
111
2
 
7
 
! Отговори
I преди 4 години
бяла българка омъжена за черна пчеличка се оплаква по ТВ.еми, оправяй се. ходи да търсиш индийски лекар. защо не съдиш частната болница и не си искаш 50 лв? учи медицина и следващия път сама си оперирай детето.масово болниците спряха работа. само пирогов работи. до кога? не знам. всяка сутрин минавам от там. пълно е с черни пчелички. безплатни операции по 10 бр/час.еми, така ще да е. като не гласувате, за да бутнем мафията.не сте част от БОЖЕСТВЕНИЯ ПЛАН. ВЪН от ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!!
110
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само да ви светна,нямането на легла и лошото отношение идва да покаже следното:- идеята е да ходим и да си плащаме в частни болници- трябва сами да се сетим за това, защото лицемерните политици не го казват в прав текст, ясно и на всички-здравеопазването в България е на принципа "да пази Господ"Казвам го от личен опит
109
0
 
17
 
! Отговори
Г преди 4 години
За какво ви е здравеопазване??? Има магистрали, карайте на воля ...
108
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година се изливат все повече пари за здравеопазване, а резултатът е един и същ. Не 2, а 20 милиарда да бяха изсипали, все тая. Нито фалшивите телкове ще спрат, нито лекарските грешки, нито нищо. Просто едни хора ще си направят по-хубави вили и сметките им ще станат още по-дебели.
107
3
 
3
 
! Отговори
I преди 4 години
ЗАЩО ВСИЧКИ БОЛНИЦА НЕ СЕ ПРИВАТИЗИРАТ и станат ЧАСТНИ?ЗАЩОТО ТИКВЕНСКАТА МАФИЯ ИСКА ДА ИЗТОЧВА КАСАТА ЧРЕЗ ПРЕСТЪПНИЦИ. ХАЙДЕ СЕГА ТИКВАТА ДА ЛЕКУВА ДЕЦАТА.ДЕЦАТА ПОЧВАТ ДА УМИРАТ. ПРЕД ПИРОГОВ ВСЯКА СУТРИН Е ПЪЛНО С ДЪРТИ И МАЛКИ ПЧЕЛИЧКИ. ТИКВА, КАЗАХ ТИ. КОРОНАТА ПАДА ВСЕКИ МОМЕНТ. ТИ МАЙТАП СИ МИСЛИШ, НО АНТИХРИСТ ПОЛЗВА ЗА СВОИТЕ ЛИЧНИ ЦЕЛИ И ПЛАНОВЕ ДОРИ ЖИВОТА НА МАЛКИТЕ ЧЕРНИ ПЧЕЛИЧКИ.ще видиш, какво ще се случи скоро. какво ще уволниш 200 лекари? ще смениш 50 шефове на болници?
106
0
 
3
 
! Отговори
препатил преди 4 години
Моята лекарка (джипи), като отиде на лекари, носи (нещо) подарък.Защо ?Защото са с ниски заплати, според думите и.Защото няма да вземат пари от колега, според думите им.
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ще си купим самолетчета да напълним гушката на американските производители за 2 млрд., ще си купим кораби, танкове и др. играчки за смърт, а легла за дечицата няма да стигат в болниците и те ще умират.Хахаха, че то ако не ги бяхме дали за това, точно за болници щяха да отидат. Ти вярваш ли си? Знаеш ли що тераси, апартаменти и къщи в Барселона са 2 милиарда?
104
3
 
2
 
! Отговори
I преди 4 години
ЗНАЧИ, КАТО ВИ СЕ РАЗБОЛЕЕ ДЕТЕТО, ОТИВАТЕ ПРИ ТИКВАТА, ЗАЩОТО ТОЙ ВЗИМА ПО 7000 БОНА МЕСЕЧНО. ЛЕКАРИТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ ТАКИВА ЗАПЛАТИ.Е, БАС СИ ПЧЕЛИЧКИТЕ

Спонсорирани публикации