Жените привлекателни най-много до 49 години, мъжете - до 52

Българите предпочитат естествената красота, отделят до половин час за вида си
203
Жените привлекателни най-много до 49 години, мъжете - до 52
Снимка: Pixabay

Ботокс, филъри, пластични операции. Тези методи да разкрасяване стават все по-популярни в света, но се оказва, че българите масово предпочитат естествената красота.

Мерки за външния вид, които са по-бързи и забележими, но могат да бъдат и по-вредни, биха предпочели едва 9%. Мерки, които са по-бавни и по-незабележими, но са и по-щадящи биха предпочели 64%. Това показва данните от изследване на "Галъп интернешънъл", направено по поръчка на "Жената днес" и Institut Esthederm, и представено на конференцията "30 години. Женският прочит на Прехода и преходите".
 
Редовната употреба на козметика против стареене се приема. 45% от запитаните смятат, че това е ефективен начин да запазят младия си вид. Особено за жените, при които този дял е 58%, но също и за една трета от мъжете (32%).

Здравословният начин на живот изглежда най-добрата опция за почти всички – общо 85% от участниците в допитването смятат така.

Малко по-висок е делът на жените (88%), които са убедени, че стремежа към здравословен живот е ефективен метод за "надбягване с времето". Тази мярка също е оценена като най-ефективна сред 82% от представителите на "силния" пол.

Натрапчивата естетична хирургия е навсякъде около нас, но масово не се одобрява. Само 27% приемат естетичните хирургични намеси като ефективни. Останалите са против, висок е делът и на тези, които не могат да кажат. Очаквано, жените, които по-често се подлагат на подобен тип процедури са малко по-снизходителни в отговорите си от мъжете, но и при тях негативните отговори преобладават.

Границата на привлекателността – според мъжете, една жена е привлекателна най-много до 46-годишна възраст, но един мъж – до 51.

Според жените – една жена е привлекателна до 51, а един мъж – до 53. Така, общо, жените са смятани за привлекателни до 49-годишна възраст, а мъжете – до 52.

Може би и затова, жените са много по-тревожни в усещането, че винаги се надпреварват с времето – 46% от мъжете се чувстват така, но от жените – цели 56 процента.

Затова и жените, като че ли изглеждат поне малко по-убедени, че би било добре да можеш да се наслаждаваш на зрелостта и стареенето, а не да се бориш с тях (81% съгласие при мъжете и 85% при жените).

За външния вид днес се отделя най-много до половин час дневно (най-вече при мъжете – 55% от тях казват, че отделят до половин час дневно за външния си вид, но и за 46% от жените това време е достатъчно). При жените – и до един час (за 30% от жените необходимото време на ден е до 1 час). Разбира се, времето за външния вид първо расте с възрастта, а после намалява с възрастта.

Две трети от жените твърдят, че редовно отделят време за маникюр. 15% от жените смятат, че често ходят на масаж. Само 3% от жените ползват инжекции срещу бръчките по лицето си, половината от жените намират, че често правят прическата си при професионалист.

Една трета от българите приемат хранителни добавки, витамини, минерали и т.н., 8% от запитаните казват, че редовно тичат сутрин, 17% - че ходят редовно на танци, 15% - на фитнес. 55% споделят стремеж към здравословно хранене, а 24% казват, че редовно пазят диети.

Разбира се, зад част от отговорите прозира повече желание, отколкото реалност. Но и това е доказателство, че може би у нас бавно си проправя път опитът да се живее по-природно. Или както удачно някой го е нарекъл – бавно живеене. Живеем във време, в което красотата и "запазването на енергията" на младостта възможно най-дълго са признак на възможности, на социален статус. И това се отнася във все по-голяма степен с еднаква сила и за двата пола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
2
 
! Отговори
истината преди 4 години
До АнонименВъзрастна /на 43?, ох смях/, ***, куха...Какви мили комплименти, истински джентълмен!!! Мерси боку! Подозирам, че си озлобен чичак, който жена не е виждал. Очевидно е, че си ЖЕНОМРАЗЕЦ и латентен Г-Й.
162
3
 
3
 
! Отговори
Капитан Врангел преди 4 години
Заглавието на съседната статия е "Хапвайте сушени сливи при анемия и запек"Добре че нямаме анемия и запек, дърти кифли. Хапваме само свежи и сочни афъзки от които обилно тече сок.
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Теб маминка ще те сватоса за някоя като теб, дето никой от другия пол не ще да я погледне. По това ще си приличате и е напълно възможно да останете заедно до края на живота си. Ще си злобеете двамата от сутрин до вечер и ще си приказвате колко калпав е светът, защото не ви е оценил."Много приказки и нищо верно. Ако беше толкова добра с прогнозите щяха да ти викат Ванга, да те търсят и да си полезна. Ама нищо такова не се случва. Обикновена изпосталяла невротичка с ботокс. Пълна трагедия.
160
0
 
4
 
! Отговори
До Ема преди 4 години
Възможно е човек да стане родител на 18-20 г., да живее на макс и един ден да се види с големи, отгледани деца. И пак да си живее на макс.Но ако някой друг му е отгледал децата.В повечето случаи, и двамата родители на 18-20-годишните работят и ако няма някой все още добре запазена баба да поеме грижите за правнучето си, една толкова млада майка тийнейджърка няма големи перспективи. Ще измъчи и децата си, защото нито има житейски опит, за да ги възпита, нито й се стои у дома, а й се живее.
159
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТрагедияКое е най-важното?Хубава и свястна жена да посвети живота си на безполезен и озлобен хрантутник като теб ли?Ще има много да почакаш. Теб маминка ще те сватоса за някоя като теб, дето никой от другия пол не ще да я погледне. По това ще си приличате и е напълно възможно да останете заедно до края на живота си. Ще си злобеете двамата от сутрин до вечер и ще си приказвате колко калпав е светът, защото не ви е оценил.
158
2
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Никол, такива неща мислят предимно хора, които са израстнали в кофти семейства и не са били обичани
157
2
 
7
 
! Отговори
Никол преди 4 години
21 век е, а тук коментари от 19. Отдавна не трябва да съм инкубатор за челяд за полето. Ако на някоя живота й се обезмисля без памперси и рев, неин си избор. Не приемам, който и да е да ми разправя как живота е безсмислен без да родя. На такива е точно толкова безсмислен както и преди да го направят. Просто става по-тежък, а те си мислят, че са го осмислили. Да, ама не!
156
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз поне осъзнавам, че не ставам за тази роля."Признавам ти избора. Важиш. Сега е време и да осъзнаеш че сте бабички след 35 и спориш за загубена кауза.
155
4
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
До щастливата бабичкаНе бъркайте ситуацията с боя и моето осмисляне с божествената промисъл. Ако май.ка ти разсъждаваше като теб сега нямаше да ти чета тъпизмите тук. Ама ха, омочка ниедна!
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 164Това е вашия избор и аз го приемам. Вие и хората като вас, не приемат избора на хора като мен обаче - да НЕ се размножаваме.Не всеки става за родител (половината родители в бг са пълен шит, и не отглеждат смислени, възпитани, културни и образовани хора, а "маТрял", като самите тях.Аз поне осъзнавам, че не ставам за тази роля.
153
5
 
6
 
! Отговори
Ема преди 4 години
И да - гаджета, кариера, приятели, купони, екскурзии и пътувания - супер е, но всичко с времето си. Имам приятелки, които родиха на 18-20 и сега имат големи, отгледани деца и пак живеят на макс. Имам и такива, които са на 40 и още нямат деца. Честно казано вторите до една не са в час, всяка на някаква лудост я избива, колкото и да се опитват да убедят всички колко щастливи и успешни са.
152
2
 
4
 
! Отговори
Ема до 160 преди 4 години
Жена на близо твоите години съм и напълно те разбирам... и аз се чувствах така и по-скоро не исках, но се реших като бях по-млада и сега имам дъщеря на 10. Много жертви направих и се лиших и още се лишавам от много неща, които биха ми донесли щастие. Но в крайна сметка не съжалявам, че съм дарила живот на едно човече, което обичам с цялото си сърце. Но съм сигурна, че ако не го бях направила, един ден бих съжалявала за това... така че се замисли по въпроса.
151
3
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Тц, не е вярно. Мъжете са привлекателни цял живот, стига да имат пари.
150
1
 
4
 
! Отговори
J преди 4 години
Женките си ги плющщщяя и не ми е хич ! Обичат го кат сладолед
149
1
 
1
 
! Отговори
Луд народ преди 4 години
Виште само какви важни теми вълнуват народа! Ужас!Хора много сте зле !И дърти и млади и мъжко и женско!
148
1
 
8
 
! Отговори
Щастливата бабичка преди 4 години
До "Трагедия"Всичко каквото съм искала в живота си съм го го направила по начин, който ми харесва на мен. Ако исках деца щях да имам. Но съм преценила, че това не е а мен :) Не ги харесвам и никога не съм смятала да си правя такива. Не вменявайте на останалите вашите идеи за осмислянето на живота - хората сме различни ;)
147
9
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Неуважаеми кифльоци, колко от вас са ползвали жиголо? Нито една, а няма мъж който да не е бил с ***. Следователно сте продажни парцааали и единственото ценно нещо е това между краката ви, но със силно ограничен срок на годност. Демек за кратко, докъм 35 години макс.
146
8
 
6
 
! Отговори
Заключение преди 4 години
Добрите и умни жени се подчиняват на мъжете си. Озлобените и хартисали лаят по форумите. Бау-бау.
145
3
 
3
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
"Нищо ,че си имам професия, дом, хобита, приятели, гадже"Абе най-важното го нямаш и ще разбереш че си бабичка като тръгнеш да го постигаш.
144
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До уж 37 годишната"Явно трябва ритуално да се самообеся, че съм станала вече "бабичка",без дори да подозирам. "Няма да ви пречим. Нито явно, нито тайно. Без дори да ни подозирате.