Опасна изненада: Пържола в чинията, но с остра игла

Иглата е дълга около 4 см, за щастие се е разминало без инцидент
Обновена: 2 дек 2019 16:00 | 2 дек 2019 09:04, Камелия Цветанова
68

Снимка: Facebook

Дете попадна на остра игла в пържолата си. За случая сигнализира фотографът Васил Къркеланов, който публикува снимки в страницата си в социалната мрежа Facebook.

"Този път не ми е никак забавно. Пържолата беше в чинията на дъщеря ми... Детето е добре. Откри иглата в парчето, преди да го яде, защото й направи впечатление странният цвят на месото в тази част", написа той.

Пред bTV Васил Къркеланов разказа, че докато приготвял месото, не усетил иглата.
Когато обаче детето отрязало първото парче, казало на баща си, че вкусът е странен. След това забелязали иглата.

"Тя е около 4 см дълга. Възникват два въпроса – какво прави тази игла вътре. Явно има някакво инжектиране. Другият е какво ще се случи, когато тази игла попадне в хранопровода", попита Къркеланов.

Според него иглата е попаднала в животното, докато е било живо.

"Личи си по травмирането на самото място. Около самата игла си личи, че тя не е случайно попаднал в мъртво състояние. Това е медицинска игла от неръждаема стомана", каза още фотографът.

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са на мнение, че в случая се касае за инцидент. Тепърва предстои да бъде извършена проверка, тъй като от там също не разполагат с много информация. Обектът, от който е купено месото, ще бъде проверен. Трябва да се стигне и до самия производител. В рамките на няколко дни ще има и резултат от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Бай Гого преди 4 години
Според мен трябва да осъдят таткото и да се накаже детето!!! Да се отслужи панихида за животното и да му се издигне паметник. Бащата да се осъди че публикува такива снимки - може да нарани психиката на други животни ако видят фотографиите. Детето да се накаже защото е дете (не е животно). И да се отпуснат пари от парламента за психолози, които да се лекуват наранената психика на животните. Сега сериозно - трагично е... както и да е попаднала тази игла там... Съжалявам за преживяното от семейство
65
0
 
3
 
! Отговори
За иглата преди 4 години
Тази игла е от машина за инжектиране на месото, не е от тумблер. Всеки завършил технология на месото и месните продукти го знае. Тумблера има въртящ се барабан, в който се слага месото и има лопатки вътре, които при удара си с месото го правят по - крехко и подобряват качествата му. Там няма игли. Кухи игли, като тази на снимката, има при машините за инжектиране. Тази машина се използва за бързо осоляване на месото чрез инжектиране на осоляваща смес.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 63Прочитайки твоя коментар се разсмях, защото си спомних случай от онова време, писа го и по вестниците.Някой беше намерил в купения от него хляб тип "Заводски" ръчен дамски часовник, който все още работел :) Сигурно се е откачил от ръката на някоя от работничките и, докато тя се усети, е паднал в тестото.
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БКППри социализмът такива ИНЦИДЕНТИ нямаше !!!Имаше, имаше!Имаше мишки в хляба, имаше кабели в хляба, имаше говежда кожа в салама,имаше ламарина в сиренето.Всичко имаше
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** го тъпчат с всякакви *** ама той пак си е happy и гласува са Главанака от Банкя.Като гласуваме за *** по-добре ли ще стане?Кажи бе ?
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Кои блага бе психо?Ела на село да гледаш ***.Кой ти пречи?
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕ ПОСЛЕ НЯМА ДА МИЛЕЯ ЗА ДР.ТОДОР ЖИВКОВ И ЗА БЛАГАТА КОИТО НИ ОТНЕХТЕ С ФАЛШИВАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ.КАПИТАЛИЗМА УНИЩОЖАВА НАРОДА!
59
0
 
15
 
! Отговори
Ниманд преди 4 години
До АнонименКолега , таи игла не е в следствие на ваксинация и подобни глупости !! Ако това се е случило по време когато животното е било живо щеше да има видими последствия в областта около чуждото тяло ! Тази игла е следствие на шприцоването на месото с Химикали за обем , вкус , и консервация на местния продукт ! Химическа инжекция в месарския цех Нали се сещаш !!!!
58
3
 
3
 
! Отговори
Динко преди 4 години
Продължавайте да си храните децата с тлъсти пържоли. Те така се става здрав българин!
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е за първи път.Преди доста време пак имаше информация по медиите за подобна игла и пак обясниха случая с ваксинациите, които се правят на добитъка.Възможно ли е онзи, който ваксинира, да не разбере, че иглата е останала в животното?Трябва да се търси от кого е купено месото, кой е животновъдът.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,нали ги искате крехки и сочни!И пилетата,и кроасаните минават през същата ваксинация с иглите.
55
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ако човек го е правил няма как да остане иглата. Това е от автоматичната система за пълнене с вода :)
54
4
 
16
 
! Отговори
N преди 4 години
Нормално , от животното са взимали кръв , за да го тестват дали е НАЙ НАЙ годно за хранителен продукт в Страна от 5 я свят !!! Какво очаквате да ядем ?!?!?!?! Хах Няма Вече БДС няма го Бай Тодор Живков !!! Ехооо млякото е палмово масло със оцветители и ароматизатори , месото е бъкано със химикали за размер , количество , консервация и вкус , хляба и той е отрова и половина !! После защо сме болни ?!?!?!?!?
53
0
 
13
 
! Отговори
Преди години, преди 4 години
бяхме 16-годишни тийнейджъри, с мой приятел бяхме в сладкарницата, която се намира в началото на бул."Васил Левски" - на ъгъла с ул."Фритьоф Нансен" в София.Аз поисках торта "Гараш", той не помня какво си взе. В моята торта се оказа метална гайка, по една случайност не счупих зъб. Извикахме сервитьора, той вдигна рамене и каза "Тортите не ги правим тук!" После настоя приятелят ми да плати сметката, макар че още не си бяхме изпили фрешовете. Ние - хлапета, дори не се сетихме да се разправяме
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този незнаели че всички животни ги инжектират с Антибиотици. Преди да приготви пържолата не е ли я е измил на чешмата. Ако я беше измил щеше да усети иглата и да я извади. Или си е мислил че месото е чисто щото мутретата са го измили. Къв народ живурка на тая територия неам идея.
51
1
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До МаджаровНе че нещо, но четеш ли? Иглата е попаднала там докато животното е било живо! Никой не го инжектира тогава с вода и желатин!
50
3
 
3
 
! Отговори
Маджаров преди 4 години
Ам нали искате дан поскъпва месото ве. Кат не се дига цената се намаля грамажа, тоест буха се с вода и желатин , хем се окрехкотява, Ем тегли повече
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До онзи с "***". Ти ако си мислиш че хората са прости че ядат месо а ти си умния понеже ядеш "здравословни" зеленчуци си най-големия Даньо. Животните се инжектират -ясно е, но докато фуражът им се третира само 2 до 3 пъти с пестициди, то зеленчуците между 7 и 12 пъти.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗнаещНе "Да ни е вкусно", а за да ни продатат вода вместо месо. Също така, преди това месото е завъртяно в така наречения "тумблер" за да се премахне цвета и мириса на развалено... Има химия за сичко...Това са си съвсем ЗАКОННИ ОБРАБОТКИ
47
0
 
4
 
! Отговори
До 38 за Сократис преди 4 години
И как месото да не е сурово? Или си кьорав или *******