Надежда: ЕК може да спре спорните точки в пакет "Мобилност"

Новите правила биха попречили на опазването на околната среда
Обновена: 18 дек 2019 20:09 | 18 дек 2019 19:50, Красимир Ангелов
6

ЕК може и да спре спорните промени в пакета "Мобилност".

Още по темата
Европейската комисия е мотивирала решението си с това, че новите правила биха попречили на опитите за опазването на околната среда. Заради това еврокомисията ще поиска нова оценка и може да промени сегашните мерки.

Преди десетина дни трите институции се разбраха - шофьорите ще се връщат в страните си 4 седмици, а камионите - на 8.

"Европейската комисия е приела на вчерашното си заседание в Страсбург решение за изготвяне на оценка на въздействието и ако е необходимо на нови законодателни предложения по отношение на промените в правилата за международните пътни превози", написа във Facebook профила си премиерът Бойко Борисов.

Той пише още, че за това е бил информиран българският еврокомисар Мария Габриел, която е участвала в заседанието на колежа. "Причината за решението на комисарите е, че новите правила по пакета "Мобилност" и особено разпоредбата камионите да се прибират празни в страната, които бяха договорени преди седмица, не помагат, а напротив - пречат на усилията за опазването на околната среда", пише още премиерът.

Дали това това ще се случи ще стане ясно след 20 декември, обяви министърът на транспорта Росен Желязков, цитиран от телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не беше ли Костинбродския печатар, дето за награда го направиха министър.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха. Сега ЕК ще проучва 1 година, после ще направи предложение, което съответната комисия в Европарламента ще проучва още една година и може би ще го внесе в Парламента, където ще гласуват както са гласували и сега.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, ЕК да не ти е селския клуб изпълняващ прищевките на пет български фирми
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИТЕ СА СПОСОБНИ ДА ИЗОПАЧАТ ВСИЧКО ДОБРО ПО НАЙ-МРЪСЕН НАЧИН ЗА ДА УГОДЯТ НА ДРЕБНИТЕ СИ ПРИМИТИВНИ ЕФТИНИ КЯРОВЕ.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало полза от Грета Тунберг, от Зеления октопод, от Зелените рекетьори, от Зелената мафия?Вече всеки бг държавник и политик ще стане по-зелен от Грета Тунберг.Глобалното затопляне става Свещена мантра в устата на евроидите.Намерихме слабото място на Европейския съюз.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ДА ГИ СПРЕ.