Морбили, чума, Джени Суши... Какво търсиха българите в Google през 2019-та

Григор Димитров застана начело на най-търсените от българите спортисти
24 дек 2019 20:10, Красимир Ангелов
24
Морбили, чума, Джени Суши... Какво търсиха българите в Google през 2019-та
Снимка: YouTube

Здравни и политически въпроси вълнуваха българина тази година, а в ежедневието ни се появиха нови и непознати досега герои, показват данните за най-търсените неща в Google за отминаващата си 2019 година.

"Резултати от ЕС изборите", "Морбили", “Африканска чума“, "Брекзит" и "Инфлуенсър" са сред най-отличителните търсения за 2019 г.  Българинът е искал да знае още що е то "Електрическа тротинетка" и какво се е случило в "Чернобил". Интересен феномен е Законът за изпиране на пари – ЗМИП, който се нареди сред отличаващите 2019 година термини.

Парадът на най-търсени личности се води от Папа Франциск, който посети страната ни през май, следван от Цветан Цветанов и... Джени Суши. В тази категория попадат също Грета Тунберг, Мария Габриел и Беър Грилс. Сред останалите най-търсени българи са Александра Сърчаджиева, Димитър Маринов и Борис Бонев.

Сред значимите събития, за които българинът е търсил информация в глобалната търсачка на Google през 2019, попадат "Черен петък", "Изтекли данни от НАП", пожарът в "Нотр Дам", "Местни избори" и раздаването на наградите „Оскар“.

Григор Димитров пък застана начело на най-търсените от българите спортисти. В тройката попадат Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Най-добрият български алпиец Алберт Попов следва Анди Руис в тази категория.

Български изпълнители като Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев са се наредили сред класираните музикални изпълнители, редом със световните супер звезди Били Айлиш и Малума, като класацията се води от популярният с вокалните си имитации Стефан Илчев.

За първи път тази година разделът с кинопродукции се оглавява от българско заглавие – "Доза щастие", следван от блокбъстъри като "Аквамен", "Жокера" и "Отмъстителите: Краят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
с турската ви, неграмотна по всички точки цензура е свършено! макар и платена с парите на данъкоплатеца, избирал сам ек.. :-)))
19
0
 
2
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
*** цензурата и на сега, както и на ек винаги е била слаба във водите на изкуствата, защото винаги е била зависима от някого или нещо... и ние винаги можем да я потопим с един изстрел, стига да не бе цензурата на сорос и педофилната мафия на нпо-зелените, които си умират за дечица, както църквата на попето... :-))
18
0
 
3
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
меркел, ***, сорос, демократикой плакията с шараните ли клати?неко, некой.. с праскова в ръцеиска попето да го погали по главицата с курценякой праска минуси тъдяваза пари ли, или за забавазаплатен от *** генна ек заплата назначентой трие коментариде-където сварии по будкии по гари.:-)))
17
1
 
2
 
! Отговори
лайф из лайф преди 4 години
Джени Суши, Джени Сушище ти го одушиДжени Суши, Джени Сушище те клати докато запушиДжени Суши се изцепикой иска прасковата ми да разцепи
16
1
 
4
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
все едно не знаем, че всичко се следи в биг-брадъра на масовите манипулации... и цензурира, съответно, както е удобно на режимите на диктатурата на меркел... козируващата на сорос, клинтън и обама...
15
2
 
3
 
! Отговори
тоя тапир преди 4 години
от маалата на снимката дето плати 2 милиона на евтина карачка от съблекалните ...умни сме това Българите, особено *** Българи
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суши много прилича на нашата външна министърка, която е от Пазарджик. Джени е малко по-умна и възпитана от нея, но това са подробности.
13
0
 
5
 
! Отговори
Martin Bormann преди 4 години
С две думи "необразован народ" да не кажа ***. Някой ми беше писал тук "не говори против България". Аз не говоря против България. България е светиня за мен. Проблема е, че България я няма от повече от 650 години вече. Това днес е нещо друго, просто името е съвпадение... Тия които не могат да се сетят за ко иде реч да се чукнат малко :))
12
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Илия Луков пя два часа преди малко по Евроком.Напълни ми душата това момче,Господ здраве да му дава.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз използвам инрернет само в клозет.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използването на интернет по този начин е като да трошиш орехи с кралски печат.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТърсихмеНай-свежият коментар на иначе напълно безперспективно тема.
8
0
 
5
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
До АнонименНе, и на мен ми е все тая за Коледа и т-н, важното е, че не съм на работа 1 седмица.
7
0
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще търсите с думите"няма вода",ако е в Перник сега,утре-вашия град.
6
3
 
4
 
! Отговори
Морбили&Чума преди 4 години
В Гугъл можете да намерите нещо само ако се чувствате късметлии.
5
0
 
15
 
! Отговори
Търсихме преди 4 години
Ако бяхме търсили нещо смислено нямаше да сме на това дередже.Всички сме на това дередже - лекари, юристи, държавни чиновници, архитекти, строители и дори... космонавти.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рядко има ден, в който да не търся нещо в Google. Нито една от изброените думи и съчетания никога не съм търсил.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най търсеното може би е било кога ще се измете мафията ГЕРБ от власта ?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на мен ли не ми е предколедно?
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз търсех колко на брой кражби и скандали имат ГЕРБ, но списъка е много дълъг и сайтовете не смеят много да пишат за това.