Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!

Премиерът очаква да излязат истини от прокурорските проверки
175
Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!
Снимка: Facebook

Тук политика няма. Нашият интерес е да решим тази криза по най-добрия начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Перник, където инспектира началото на аварийния план за града. Той пристигна за началото на алтернативното трасе на клон 2, където ще бъде положен нов магистрален тръбопровод.

"Всеки ден е важен да се справим, работим активно", каза още той.

Още по темата
Борисов разясни, че ще бъдат направени магистрален водопровод, пречиствателна нова и стара станция и ще бъдат подменени критични участъци от водопроводите.

По думите му държавата ще съдейства с всичко, което може и очаква още днес община Перник да подготви документално всичко необходимо за отпускане на финансова помощ.

"В момента по трасето имаме три машини. Имаме 20% намаление на загубите на вода за тези няколко дни", докладва министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той поясни, че има два варианта за преодоляване на водната криза в града - единият е за водопроводно трасе за 2,2 милиона лева от около 1,2 км до разклонението за града, а другият е за 3,1 милиона лева без ДДС, при който трябва да се мине зад ТЕЦ-Перник.

За да не стига и в други региони до проблем с водата, премиерът призова всички ВиК дружества в страната да вземат нужните мерки. Борисов заяви, че всеки град в нужда може да разчита на подкрепа от правителството, но уточни, че към момента никой друг кмет не му е сигнализирал за проблем.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че в настоящия програмен период е на разположение европейски ресурс в размер на 1,5 млрд. лв., който може да се използва за водните цикли на общините. Условие да се използват тези средства е обединението на ВиК дружествата, което зависи от местните власти.

По повод посещението на лидера на БСП Корнелия Нинова в града, която каза, че ще поиска среща с главния прокурор, Борисов коментира: "Не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат. Искам да се провери как е приватизиран ТЕЦ-ът. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взема без пари. Държавата не се явява на съд тогава. Много интересни работи, госпожа Нинова хубаво ми даде тон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 4 години
Това е истинска новина източени са но защо?
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://capital.bg/politika_i_ikonomika/infrastructure/2019/11/20/3994108_stroitelstvoto_na_iazovir_luda_iana_za_nad_56_mln_lv_e/В клипа хубавото Лиле казва и за един друг язовир където също са се оакали
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как да няма политика Лиляна Павлова в качеството си на каква приказва 2016 до язовир Студена!Лиляна Павлова през 2016 г.: Държавата дава 32 млн. лв. за язовир Студена, няма да има воден режим в Перникhttps://youtu.be/NONQCRIdFiY
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дали ще е още едно многобройно - ВиК - министерство в .. София?
130
0
 
17
 
! Отговори
Баш Бандита преди 4 години
Да отива в затвора, където му е мястото, да го правят Булка с Букет!
129
0
 
14
 
! Отговори
БГ ПРОСТАК преди 4 години
Много ми чудно като няма вода в Перник,жените който са цикъл какво правят?Да живее демокрацията по български,да живеят бившите комунисти,сега първи демократи и евроатлантици.Да живее д*билния бг народ който ги търпи 30 год.
128
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов призова ВИК.....този да не призовкар, така ли се управлява държава - с призиви, това е все едно да каже на гврпа..джиите да не крадат, та те за какво са на власт- нали единатвено и само за да крадат колкото се може повече
127
17
 
0
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
А вайкайте се де, другари, къде се изпокрихте? Що спряхте да тролите.
126
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА НОВОГОДИШНОТО ШОУ ТАЗИ ГОДИНА СЕ ПОГРИЖИХА БОЙКО И КОРНЕЛИЯ. В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ И БОРСУКА РУМЕН.
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До М, да ... Ама те ще направят 'разследването' не в Перник, а за да е 'безпристрастно' да речем в Мало Конаре...Дето "нищо не се знае"!
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, хващай се на работа! Ако има алтернатива, тя е в смяна на местообитанията на един премиер и дузина крадливи министри! Тогава ще те признаем за правилния човек за поста!
123
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, толкова нагли дори предците му не са били! От тях е наследил само просто**тията и женската част. Другото си е от мутре***нския период И придобит гьонсуратлък! И затвор му е малко на този б*о*к*л*у*к!
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** що се ядосвате бе? Що стачкувате ? *** вие го избирате ТОЗИ да ви управлява. И той управлява. И други язовири са доста празни,въпрос на време е да пресъхнат.След някоя година и ток няма да имаме.
121
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Бойко е герой, нов водопровод ще пусне той.
120
1
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 121Така и не разбрах коя политическа сила и кой политик са алтернативата на ГЕРБ и Борисов? Предложения, моля!-------------Алтернатива!?! Всеки който и всичко което е противоположност на празнодумието и демагогията на Бокич е добра Алтернатива!
119
0
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Крадците стоят на сянка и потриват доволно ръчички !!
118
0
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
За ден-два не е източен язовира/ходохранилището! Колко време е продължавало това безобразие, та Бокич тепърва праща прокуратурата да се разслевда минала-свършена вода/време?!?пп. В Перник винаги всичко се знае какво става, как става, от кого какво се върши, .... !
117
2
 
16
 
! Отговори
съпричаст? преди 4 години
Авторът написа: как е приватизиран ТЕЦ-ът. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взема без пари. Демек авторът дава сигнал до прокурорите защото бБб си е траел до сега, бъпреки че е знаел, укривал и прикривал. Авторът сам се поднася Борисов за арест
116
1
 
13
 
! Отговори
До 121 преди 4 години
Анонимничке,разбирам,че си влюбена в боко и затова си доста неориентирана по отношение на другите партии.Никой няма да ти предлага когото и да било.Ако имаш малко сиво вещество сама ще прецениш.
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не само че има политика ми тя е ОТКРИТО АНТИБЪЛГАРСКА !! БЪЛГАРОУБИЙЦИ !! как 1 път не казаха - виновни сме! не разбираме! не съобразихме!!! гербави бездарници