Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!

Премиерът очаква да излязат истини от прокурорските проверки
175
Борисов: За кризата с водата политика няма, всеки ден е важен!
Снимка: Facebook

Тук политика няма. Нашият интерес е да решим тази криза по най-добрия начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Перник, където инспектира началото на аварийния план за града. Той пристигна за началото на алтернативното трасе на клон 2, където ще бъде положен нов магистрален тръбопровод.

"Всеки ден е важен да се справим, работим активно", каза още той.

Още по темата
Борисов разясни, че ще бъдат направени магистрален водопровод, пречиствателна нова и стара станция и ще бъдат подменени критични участъци от водопроводите.

По думите му държавата ще съдейства с всичко, което може и очаква още днес община Перник да подготви документално всичко необходимо за отпускане на финансова помощ.

"В момента по трасето имаме три машини. Имаме 20% намаление на загубите на вода за тези няколко дни", докладва министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той поясни, че има два варианта за преодоляване на водната криза в града - единият е за водопроводно трасе за 2,2 милиона лева от около 1,2 км до разклонението за града, а другият е за 3,1 милиона лева без ДДС, при който трябва да се мине зад ТЕЦ-Перник.

За да не стига и в други региони до проблем с водата, премиерът призова всички ВиК дружества в страната да вземат нужните мерки. Борисов заяви, че всеки град в нужда може да разчита на подкрепа от правителството, но уточни, че към момента никой друг кмет не му е сигнализирал за проблем.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че в настоящия програмен период е на разположение европейски ресурс в размер на 1,5 млрд. лв., който може да се използва за водните цикли на общините. Условие да се използват тези средства е обединението на ВиК дружествата, което зависи от местните власти.

По повод посещението на лидера на БСП Корнелия Нинова в града, която каза, че ще поиска среща с главния прокурор, Борисов коментира: "Не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат. Искам да се провери как е приватизиран ТЕЦ-ът. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взема без пари. Държавата не се явява на съд тогава. Много интересни работи, госпожа Нинова хубаво ми даде тон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Странно изказване, Другарю Борисов!Все едно имате някаква политика,в каквото и да било?!
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ГОСПОДИН НИКОЙ ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ КОГАТО СЕ ОБЪРНА КЪМ ХОРАТА С "ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И АЗ СЪМ ***"...АМИ НЕ БОРИСОВ....ВИЕ СТЕ НЕНАДМИНАТ В ПРОСТОТИЯТА И НЕВЕЖЕСТВОТО СИ! ОБРАЗЦОВ *** И НЕКАДЪРНИК! НЕ ЗНАМ ЗА ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ГЕРБ НО АЗ НЕ БИХ НАЕЛ ТОЗИ БАНКЯНСКИ БИДОН ДОРИ ДА МИ РАЗТОВАРВА ДЪРВАТА В ДВОРА КАМО ЛИ ДА УПРАВЛЯВА НЕЩО....
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неща всеки от нас набележи своите познати, които са гербави.Идва часът за разплатата!
91
2
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Нас няма кой да ни накаже!
90
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кандидатът на БСП Станислав Владимиров е новият кмет на миньорския град. Червеният депутат спечели балотажа с кандидата на ГЕРБ досегашната кметица Вяра Церовска.Голфаджии, търсете си водата от тоя, дето си го избрахте за кмет!
89
2
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Напротив, господин Борисов !Има политика във всичко. Ако не беше политиката, нямаше да сте на власт.Ако не бяхте на власт, нямаше да бъдат откраднати онези 150 милиона за укрепване на язовирите.Ако не ги бяхте откпраднали, нямаше да има водна катастрофа в Перник.Виждате ли, че всичко е политика, господин Борисов !Ако не беше политика, нямаше да сте министър-председател, а щяхте да бъдете обикновена улична мутра или в най-добрият случай пожарникар.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова е на Агата Киро Гела , поставено лице на Пеевски и Бойко!
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съзнателно с нанков УБИХА хората на пътя за своге ЗНАЕЙКИ изрично че пътят е за ремонт в гаранция !! УМИШЛЕНО !!! СЕГА НАРЕД СА ПЕРНИЧАНИ КОИТО УБИВАТ УМИШЛЕНО ЗНАЕЙКИ МЕСЕЦИ ПО-РАНО ЗА КРИЗАТА С ЯЗОВИРА....
86
18
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Когато нещо лошо се случи в София, виновна е кметицата от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тези винкелджиите с Фолксвагените по на 30 години си избраха кметица от БСП. Да си търсят водата от нея и от ***, не от Бойко
85
1
 
18
 
! Отговори
haha преди 4 години
Хахахахаххххххххх, страхотно припомняне: 32 милиона, гарнирани с вълшебни обещания и само три години по-късно - бедствено положение ...Познайте къде се е удавилапо-голямата част от тези пари!
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а с онези 32 милиона лева точно за ремонта на язовира какво стана?нали специален ремонт с мокри заварки щеше да е? източихте язовира.направихте ремонта за 2 милиона.а разликата до 32 кой я усвои?
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък Корнелия излезе виновна за водата в Перник??? При положение, че двама министъра са проспали всички сигнали за това, че водата е малко. Когато фалшивите новини са държавна политика, нищо не може да спаси държавата.
82
1
 
5
 
! Отговори
До Перник преди 4 години
Споко, от утре засмуквате кал от дъното.
81
1
 
7
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Борисов , вярно ли е че Министър Теменужка Петкова е отклонила Газовата Тръба към Големите Тецове в Мариците ?ЗАЩО ?За да изгаряме *** на ЕС и САЩ ?Лишихте ни от Вода , сега вървите с Алчни Ръчички към Въздуха ?На вас ви е Лесно с Любовницата Лиляна Павлова - ще избягате в Испания в именията ви .
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй и факири от ранг го не могат,например скрият нещо,някой с плаща пред зрителите та дори пред телекамерите и след време нещо друго/някой друг покажат на туй място,че и малко по встрани от него начално място или същото нещо като совалката Дискавъри как Дейвид Копърфийлд я скри,а после помоему я откри на друго място като свали плаща,но това си е техен с илюзии занаят,ама тия дето трябва да се отчитат направо пари скриват,че на место тях ВЕЦ с ТЕЦ заменят,че още трасета добавят,а старите забравят
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
престъпленията на бандитите герб минаха всички граници
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като падне Режима Борисов, ще се останови ,че сме в 4 та национална катастрофа без да сме водили война!
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека аварията бъде отстранена, отговорните, до колкото има такива да бъдат ангажирани, със сигурност разследване да има и да продължим напред през 2020.На сънародниците от Перник пожелавам да имат търпение и въпреки кризата да знаят че винаги ще има и за тях, както за всички нас.Идва ден в който тръбата винаги се пука, нека сме здрави за да можем да я възстановим
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си герберите като си идат колко години след тях ще е като след *** в джунглата.
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такова безочие, на всички вече е ясно какви са причините за безводието, но гърбавите продължават с глупостите. Такова чудо не е било