С 10 лв. увеличават прага за получаване на детските

Размерът се запазва за поредна година - 40 лв. за едно дете
2 яну 2020 08:11, Анисия Иванова
33
С 10 лв. увеличават прага за получаване на детските
Снимка: Булфото, архив

Увеличава се прагът за получаване на така наречените "детски надбавки". С 10 лева се увеличава прагът за тяхното получаване. Така средномесечният доход на член от семейството трябва да е до 410 лева, за да получава пълния размер на помощта. И между 410 и 510 лева, за да получава 80% от него.

Размерът на детските се запазва за поредна година - 40 лв. за едно дете, 90 лв. за семейство с две деца, 135 лв. - за семейство с три деца, и 145 лв. за семейство с четири деца

През 2019 г. около 370 хиляди семейства са получавали помощта. Увеличението на прага основно е заради ръста на минималната заплата. За да няма семейства, които да загубят пълния размер на добавките.

Задължително условие за предоставяне на помощта е и децата да ходят редовно на предучилищна и в училище. При три дни отсъствие от детска и пет от училище без основателна причина - добавките за семейството се спират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Подкрепям Радослав! преди 4 години
Детски надбавки да има за всяко дете, но да се получават само във вид на данъчни облекчения!Ако не внасяш нищо в хазната, никакви детски надбавки няма да получиш!Стига вече сме носили на гърба си едни, които не желаят да учат и да работят, а целта им е да се издържат от детските надбавки и останалите безбройни помощи, валидни само за тях!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня ден гледам детски обущета за 3 годишни по 45 лв!
25
0
 
7
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 4 години
1000 условия и препядствия за едни 40лв. После защо нацията загива...
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо през 2002г при царското управление махнаха детските на съвестните работещи хора, гръбнакът на тази държава?
23
0
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
То бива бива наглост, ама това вече е прекалено! Чета, че 48 милиона лева струва цялостният ремонт на новата пленарна зала с най-най луксозните екстри. Това са народни пари! И кво, за компенсация "хайде да вдигнем прага за получаване на детските"?! Затова бягаме в чужбина с целите си семейства. Защото в България се чувстваме чужди сред свои, а в чужбина - свои сред чужди. И кои са предателите? Познайте. За всеки случай не сме българите, прогонени в чужбина.
22
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Тази дивотия ни я натресе мадридският крадец през 2002 година...Това е чиста дискриминация на Българското работещо население! Резултатите са видими...Положението е катастрофално...
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз! От 2000-та година в България се упражнява геноцит спрямо децата на българите, които работят и издържат бюрократичния апарат и всичко, висящо на помощи. Няма бяла държава, в която да не се подпомага именно полезното трудещо се население да създава потомство.Затова и лично моите деца не останаха тук, техните едва ли ще дойдат в това подобие на държава.Правете каквото си щете с детските.Нас отдавна не ни вълнуват тези дреболии.Сбогом кажете на младите здрави и работоспособни българи
20
2
 
19
 
! Отговори
ha преди 4 години
Как във повечето страни, поощряват раждаемостта а тук от години гледат да затрият цял един народ.Заплатите най-ниски в целия ЕС, цените на стоките по-високи от тези в ЕС и накрая викат държавата помага с 40 лв. на година за едно дете, раждайте.Ще раждат, ама не и тук. Така ли ще върнете тези които са напуснали тази територия? С 40 лв. на година???? Тези изобщо мислят ли какво правят?????
19
1
 
19
 
! Отговори
до дедо ташунко преди 4 години
само че принципа в Германия е който не работи няма да яде , да се чете който не работи не получава детски надбавки защото в Германия детските не са соц.помощ а данъчно облекчение за РАБОТЕЩИ .
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: РадославМи то и сега има данъчни "облекчения" за родители с деца.Познай колко са - 20 лева за цяла година за едно дете!Крупна сума!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!! Да ти плащат за да не ходиш гламак! :))
16
0
 
31
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Детските трябва да са под формата на данъчни облекчения за работещите и да се взимат от всички които имат деца, без значение от доходите им! В противен случай са дискриминация на база на произход и социално положение! Сегашните детски направо да ги прекръстят на програма за развъждане на родата на ГЕРБ! В момента данъкоплатците нямат право на помощи, а неданъкоплатците с абсолютно нулев принос за обществото имат право на всички видове помощи, а това е програма за развъждане на още неданъкоплатци
15
0
 
17
 
! Отговори
Гербер преди 4 години
С десет лева увеличаваме заплатата на нашия електорат! ГЕРБ ПОБЕДА!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дедо Ташунко, в същата тази Германия, първо, няма достатъчно заведения за малки деца, второ, където ги има, са по няколко часа, трето, хранене от заведението там няма. За да може да се гледа малко дете или трябва някой да не работи, или да работи на не пълен работен ден, или да плаща да жена да го гледа. Системата въобще не е в полза на децата и на жените. Но ако гледате само парите, детски потенциално се дават до 27 или 28 г,, ако "детето" учи.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планът "Борисов" се изпълнява успешно. 2019 42 000 родени деца, 27 000 от които римлянчета. 2025 от 30 000 деца 28 000 ще са ромленчета. 2040 тук няма да има българи, а турция може да заповяда
12
1
 
17
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Българите нямат право на детски,защото те не гласуват за мен! Само моят етнос към който принадлежа и аз, трябва да се плоди!
11
0
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Mного усложнявате в коментарите факта,а той е: с тия 10 лв още повече български майки няма да взимат детски,но вместо това доста повече "австралийски" майки ще почнат да взимат детски!!!Всичко друго е вятър.Не знам защо обаче държавата го прави това?Зорлем жените нашите жени за чужденци и те не плащат нищо тука,а ония австралийките,ти също никога няма да внасят!!!
10
1
 
9
 
! Отговори
До Анисия преди 4 години
Редно ли е да се спират добавките и поради липса на имунизации на дете?
9
1
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
В Германия детските надбавки са 10 пъти по-високи. Това се знае отлично от нашите шведи, които масово се заселват на територията на тази държава, която е "майстор да плаща".(както гласи думата на немски).
8
4
 
6
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Interisuvame s tia 10leva kakvo mogat da kupiat na edno dete.?Na se esi glasuvat 6/7000leva a na maiki I stari hora po trohi.