Среща при Борисов: Ботевград засега без режим на водата

Премиерът нареди проверка на ВЕЦ "Бебреш"
140
Среща при Борисов: Ботевград засега без режим на водата
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града.

Градоначалникът е запознал премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района, който се водоснабдява от язовир "Бебреш".

В рамките на разговора Борисов е разпоредил на земеделския министър Десислава Танева да провери дали местният ВЕЦ "Бебреш" работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от "Басейнова дирекция".

Регионалният министър Петя Аврамова пък трябва да окаже съдействие на местната управа на Ботевград по отношение на ВиК мрежата.

По време на срещата е било изтъкнато, че към момента няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са предприели активни действия по ремонт на ВиК мрежата в града, в резултат на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

"Разпоредил съм наблюдението на язовир "Бебреш" да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района", заяви премиерът.

Към момента полезният обем на водата в язовир "Бебреш" е почти 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди куб. метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне около 4 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
17
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 4 години
"Що не погнат кметовете по общините, да ги видят..."----------------------------------------------------------------------------70, Братчед, там е мафия !Тръгне ли някой срещу нея, дървения костюм го чака.
66
4
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Дръжте се българи !Бежанци ще приемате (храните и поите) !!
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68Това за което говориш е тежко непонятно за *** !!А относно бедствията в Бг то те тепърва предстоят.До 2-3 години половината държава ще е на воден режим.Следва тока и т.н. но както правилно си разбрал този народ е изключително *** та нещата са НЕОБРАТИМИ.Всичко ее въпрос на малко време.
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не погнат кметовете по общините, да ги видят кой върти бизнес, кой разпределя и продава общински имоти, кой прави собственик на фирми хора от родата? Ето там колко сиво има... а не в автосервизите, където всяка част струва реални пари и надценките са смешни, а трудът си е труд, той се заплаща. Нека да погнат лесно забогатяващите, а не трудещите се!
63
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно бедствие никога не идва само...Тука един пита - е няма ли млади хора да се занимават с тая държава. Има, просто с тая дефектирала психика в обществото - само бедствия го очакват.Държавност се изгражда от отговорни общества. Модерните общества вървят преди бедствието и правят всичко възможно то да не се слулчи, а не да ходят след него и да се молят в църквите на Всевисшния.
62
2
 
28
 
! Отговори
! ! ! преди 4 години
Б.Б. - Бибитко има повече гънки по челото, отколкото на мозъка.Наздраве, Преститутки! Хвала на Вожда, спаси България пак, отново и again.
61
1
 
18
 
! Отговори
ПРОБА-ГРЕШКА преди 4 години
Ахааааа...........засега!
60
2
 
26
 
! Отговори
мак преди 4 години
Още един град на прага на водната криза. Кой ще е следващият? И пак спасителят нарежда, иначе, без Него, никой не си върши работата. Чакат да стане непоносимо и чак тогава се задействат, ама след като Той им каже. Иначе, заплатите има, а и бонусите не са фикция.
59
0
 
13
 
! Отговори
Бързо преди 4 години
Спешна проверка и подробни актуални доклади за всички язовири.
58
4
 
29
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Нека всички българи и това да знаят!ГЕРБ Е ВЕЧЕ ЕДНА КРАЙНО ИЗНОСЕНА И ИЗХАБЕХНА ПАРТИЯ!ТОВА Е АМОРТИЗИРАНА ПАРТИЯ ВЪВ ВРЕМЕТО И! ВСИЧКО ТОВА ЛИЧИ ОТ КРАЖБИТЕ ОТ ПОСТЪПКИТЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ Й! ПИТАМ ТУК ХОРАТА РЕРБ ИМАЛИ ПОДКРЕПАТА НА НАРОДА? ЕТО ЗАЩО Е ИЗХАБЕНА ПАРТИЯ!ПРАВИ ЛИ ТЯ НЕЩО ЗА НАРОДА-ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!
57
1
 
18
 
! Отговори
СЛАБАКОФ преди 4 години
Аз нямам вина за безводието - нито се къпя, нито пия
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема ли млади и способни хора останали в тая държава.Почти не останаха. А тези, които са останали, или не искат да се цапат с политика, или нямат шанс да достигнат до значим пост. Ако ли достигнат, веднага разбират, че са малцинство и не могат да променят нищо.Ама това е. Тук винаги са се толерирали на първо място верни и послушни хора. Качествата им винаги са били на заден план.
55
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен до Факт преди 4 години
Обаче испускаш най важния факт в ГЕРБ са100% некадърници събрани в една партия.
54
1
 
19
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Нашият народ си има една прекрасна поговорка!Отнася се за всеки един,дори за Тиквата!Поговорката е:"Какъвто е човекът,такива са и думите му!"
53
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анти-мафиотАе едни и същи са. Гледам ги от време на време в НС. Тея 240 *** вместо да решават проблемите на държавата, като махленски такова се обясняват кой от коя партия бил и т.н. Абсолютен провал са всичките.
52
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПенсионерЕ той Бойко ще си остане поне още два мандата, след това и президент ще стане. Абе тия дето го чакат да падне, бая ще почакат хахаххххахаххахах
51
4
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Жалко . И тази мантра не мина.Борисов си остава.
50
3
 
26
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Боийко е една ПРАЗНА КАРТУНА!БЕЗ ВСЯКАКЪВ УМ И РАЗСЪДЪК!ЗА КАКВО Е НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРИТЕ ТАКЪВ ЧОВЕК!?ДА СЕ МАХА И ИЗЧЕЗВА ОТ РОДИНАТА НИ! БОРИСОВ РАЗДАДЕ И РАЗПИЛЯ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ОРЪЖИЯ ЗА РАЗНИ ПРОСТОТИИ!
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен до Анди преди 4 години
Искаш да кажеш че ще гътнат комунистите от ГЕРБ.
48
13
 
9
 
! Отговори
Анди преди 4 години
Ботевградските комунисти май се опитват да гътнат бате Бойко.