Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин

Премиерът инспектира полагането на тръби, доволен е
236
Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин
Снимка: Правителствена пресслужба

"Балкански поток" се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на газопреносната инфраструктура в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци.

Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя снимките на Владимир Путин, да знаят какво се прави в България, каза премиерът при прелитането над обекта. По думите му правят се огромни съоръжения и се работи по над 5 км на ден.

Още по темата

Трасето преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури,съобщиха от правителствената пресслужба.

Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел -  газов хъб Балкан, защото той ще обслужва Балканите“, акцентира Борисов.

"45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", отбеляза министър-председателят. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище.

Премиерът каза, че сроковете за изпълнението за изграждането на "Балкански поток" ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

"Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси", отбеляза той и добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за боклука.

Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и друго,много по-важно:-Тоя "поток",както и да го наричат,по никакъв начин нито ще вдигне стандарта на българина,нито ще въведе ред в правораздаването,нито ще даде повече от 40 лв на пенсионерето за празниците!Става въпрос за чиста проба АГРЕСИВНА "ПИАР" АКЦИЯ на Харема!"България цяла сега БП гледа"....Да,ама НЕ!..След РАЗДУТАТА еуфория ПАК ще се събудим с тежките си проблеми..
189
0
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,колкото и да пънат Бориссофф и приближените му,така наречения "Балкански поток" си е чиста проба РАЗКЛОНЕНИЕ НА "Турски поток"!Знаете от кой се строи,а знаете,че по него ще тече РУСКА газ за някои страни от региона.ЩЕШЕ да е "балкански",ако го имаше "ЮП"..Сега просто си даваме територията на ДРУГИТЕ,които ще си въртят далаверите с газа...Но,може и да прави тия,които наложиха на слугите си у нас точно тоя вариант..Все пак са наясно че ДЪРЖАНКИТЕ не са в състояние да управляват к
188
5
 
18
 
! Отговори
- преди 4 години
Той ще праща снимки, а бачо Путин ще му скъса квитанцийката през м. март!!!Мачкай Путине!!!!!!!!
187
3
 
22
 
! Отговори
Аз кмета на Симитли преди 4 години
А моя сладур Бойчето ми беше обещал потока да мине покрай моята къща. Сега-1 месец без ласки, наказание.
186
4
 
10
 
! Отговори
къс гръбнак преди 4 години
разликата м/у Турски9 и Балкански поток е че По турската тръба ще минава руска газ. По Балканската тръба, която се строи от араби ще минава арбаска газ.Бойко иска да смеси в една тръба газта от Русия и Арабия. Това му е сделката. Дали е далновидно, добро и действащо скоро ще разберем. Сърбите са готови, Турците също, само дето гръбнакът му е по къс и по-крехък, може дорде игра саблените танци пред младите арабета с лъскащи очета и машалаейки поопипваха приятелски танцуващия със сабите
185
6
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Спокойно българи...вярно е че българите се подчиняват на един един хан или тоест на един ***...Никой не е по голям от България, дори сикаджията от Банкя.
184
8
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Какво унижение, какво падение... - да се заровиш в пясъците по дъното на Черно море и трескаво да бързаш да доставиш газ на чичковците от Запада, които се г***врят с теб и ти налагат санкции...
183
1
 
17
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Виждам известна 'промяна' в изказването на Премиера - от "строим по 5 километра на ден" е станало - 'работим по 5 километра на ден'! Как се "работи" - всички сме виждали - 5 човека стоят и един с лопата се разхожда наоколо...Тръни за 215 километра били "доставени"! Браво! Те и за Южен поток бяха доставени, нали така? Ама в крайна сметка бяха вложени в Турски поток!
182
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Просо, канех се да те питам... - как я прекара през митницата оная икона на Иван Рилски...
181
6
 
4
 
! Отговори
Смях... преди 4 години
Вече всички се майтапят с турско-руско-българскиия пАток...
180
5
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
оле Боже!...Пожарникаря щял да праща снимки на Путин?!?!..Тоя май е останал в развитието си на етап "пубер" и сега ще праща снимки да се фука:-"Виж какво хубаво гадже си имам!....Яд ли та е,а?..Яд ли та е?!"....много,много са му разхлопани дъските на това посмешище!!..Но секи с дертовете си..Лошото е,че ни го иклимисаха на главите
179
6
 
6
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 188Според родителите ми(все пак съм живял само 10 години) е било много добре.Казвам само какво е било според родителите ми, а те дори не са били партийни членове на партията.Сега ми харесва повече, защото мога да си правя каквото искам, и никой не може да ми попречи.Кеф да гръмнеш някой....няма никакъв проблем, кеф ти туй..ще се сбиеш естествено,най важното е да смъркаш ида не ти пука....Накрая ще излезеш чист, както винаги.
178
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, не се мори, не се хаби - той Питин си има хора, които му докладват
177
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Бойко как ще се оправдава пред Тръмп ?
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким покори на бял кон свещенната планина Пекту и всички бяха възхитени от подвига. И мотивирани за нови победи. Защо ли Бойко вместо да лети, не вземе и той един бял кон и да язди из хубавата ни родина? Веднаж по трасето на Балкански поток, после надлъж по магистрала Хемус, да отскочи до някои от язовирите . По моста, който горя и намериха *** под него, не е нужно непременно да язди. И да мине и из нашите гори зелени (през лятото), Странджа, Средна гора ..На всеки 2-3 м. виждаш дърво ..
175
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Путест не изпращай снимки , а една майна....
174
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"да крадат и да лъжат,а на"мегдана"само мизерия,бедност и безумен народ който им вярва!СРАМ!Комунизмът е жив !"Никой нормален човек отдавна вече не им вярва. Дори и по-простите. Дори и престъпниците, които ги подкрепят. Там е разликата. При комунизма пак се крадеше, но по-умерено и все пак имаше някакви идеали и някакво родолюбие. Никой не им вярва и хората разбират, че са прецакани, просто не знаят как да се отърват от тази мафия
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАЖивеят като скотове, щото малко ли храниха боклуциите от Урайна, Прибалтика, че и нас... Ей ся вече няма аванта и само рев... Колко скъпо било, ама що не дават...
172
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, подчерта той."Що за изречение е това! И другите му изречения също. Боко толкова не може ли да спести малко пари от закуски и да вземе няколко урока по български език. Аман вече от простотия на всички нива
171
2
 
9
 
! Отговори
Данков преди 4 години
184Нали бай *** трябва да си начеше егото....