Държавата остави без лекарства и обрече на смърт 18-годишна, вече не била дете

Доскоро за Кристина е имало помощ, но вече не
Обновена: 9 яну 2020 18:13 | 9 яну 2020 09:15,
128

Държавата остави без лекарства Кристина, която се бори с рядко генетично заболяване.

Причината - вече не била дете, защото е навършила 18 години.

Докато разберат какво е заболяването на Кристина, лекарите прилагат различни лечения и така предизвикват нови болести.

Когато е на 7 месеца се установява, че тя има непоносимост към протеини. Кристина е единственият случай на Балканите през 90-те с това заболяване

Лекарствата й обаче са много скъпи и семейството й продава играчки по базари, за да събира пари за лечението на дъщеря си.

"Това дете, докато е живо ще е на диета, тя може да яде само плодове и зеленчуци. До 18 години се справяхме с помощта на Фонда за лечение на деца и Българската Коледа закупуваха добавката", сподели майката на Кристина - Ани Петрова.

Когато навършила пълнолетие обаче семейството разбира, че няма право на добавката, която струва около 1500 лева на месец.

Оказва се, че са единствен случай в страната и затова трябва сами да търсят решение. Разказват историята си в писмо до Здравната каса.

"Получихме отговор с големи черни букви,  че няма да заплатят съответната храна", посочи майката на Кристина.

Пред Bulgaria ON AIR от Министерството на здравеопазването обясниха, че не съществуват нормативни пречки НЗОК да заплати напълно или частично посочената диетична храна за специални медицински цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геноцид, глад и мор за най - слабите! Африканска територия с няколко олигарси, в това се превръщаме! Срам, срам и позор!
19
1
 
34
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Държавата няма пари за най - беззащитните, а само за олигарсите и политиците. Не го разбрахте. Когато гласувате за хора без сърце и морал, това е резултата.
18
14
 
6
 
! Отговори
Шефа от Шефилд преди 4 години
С парите, харчени в Европа и САЩ за поддържане на живота на един болен и нежизнеспособен човек, в Азия и Африка отглеждат 200 деца.
17
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пише "остави без лекарство", като става дума за хранителна добавка?Колко хора има с други хранителни непоносимости, трябва ли държавата да храни всички?"семейството й продава играчки по базари, за да събира пари за лечението на дъщеря си"- ако беше така всички щяхме да го правим...
16
2
 
27
 
! Отговори
DDD преди 4 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са новопоявилите се модерни болести през последните години,организма получва непоносимост към нещо и това довежда до разстройства,които обезводняват организма и го изтощават,омаломощават,хората нямат видими белези на заболяване,но са крайно изтощени и нямат сили,понякога получават и главоболия,света им се срива.Вярва ли ви се или не,може да се получи и от лъчеви оръжия.Препоръчвам разходки и по-малко да мислят за болестта и за проблеми,държавата трябва ги подкрепи.
14
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата статия е една информационна обърквация.1. АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко,т.е. към протеин) много често срещана при бебета. С порастването на детето отшумява в повечето случаи. 2. Вегетарианците и те са само на плодове и зеленчуци. Живи са.3. Явно момичето има доста сериозен проблем в развитието и майката е получавала специални добавки за отглеждането ѝ. Става на 18 и минава на инвалидна пенсия, която вече не е 1000 лв, а около 100.Та, работата е за пари...сещай се...
13
2
 
33
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Ще си купувам нов самолет за 55 милиона, трябва от някъде да дойдат!
12
2
 
35
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Колко пък ще струва на държавата да издържа едно болно момиче. Тук говорим за нещо много рядко. Радвам се, че влязоха в медиите. Ще се намесят сега политици...
11
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе за безконечните екскурзии на самовлюбения банкянски *** пари в изобилие има.
10
4
 
43
 
! Отговори
Напред и нагоре преди 4 години
Доктор Генерал Борисов разчиства територията от лошият човешки материал. До 2030г в България трябва да останат само умните, красивите, и богатите членове на ГЕРБ и техния преобладаващо ромски електорат които е планирано да нарастне до 2 милиона.
9
2
 
45
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ СМЕНИ ЛЕКАРСТВАТА НА ОНКОБОЛНИТЕ 2010-ТА ГОДИНА С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ОТ КОЕТО ИМАШЕ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ОНКОБОЛНИ 2011-ТА ГОДИНА СПРЯМО 2010-ТА ГОДИНА!!БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! НЕ СЛУЧАЙНО СПРЯ ДА СЕ РАЗПЛАЩА С ГОДИНИ И ДЪРЖЕШЕ ПАРИТЕ ПО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ ДА МУ ПЛАЩАТ ПРОЦЕНТ ОТ ПЕЧАЛБАТА ОТ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖИ ПАРИТЕ ПРИ ТЯХБОРИСОВ Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕДИМНО АТЕИСТИЧНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЯК СЛУГА НА ЛУЦИФЕР!
8
2
 
17
 
! Отговори
В миризливата държав преди 4 години
"Получихме отговор с големи черни букви, че няма да заплатят съответната храна", посочи майката на Кристина....Пред Bulgaria ON AIR от Министерството на здравеопазването обясниха, че не съществуват нормативни пречки НЗОК да заплати напълно или частично посочената диетична храна за специални медицински цели.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 скоро ще се намеси, спокойно ,като замести мутрата начело на държавата!
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по долни твари от служителите в българска администрация.
5
0
 
56
 
! Отговори
555 преди 4 години
Държавата е оставила всеки да се оправя както може. Това не е държава!!!
4
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената държава със задължително осигуряване без задължително лекуване
3
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа бе, сигурно Борисов лично е разпоредил да спират помощите на болни, а не някой служител в администрацията, помислил се за господ
2
2
 
31
 
! Отговори
Ама преди 4 години
това излезе по други медии преди почти седмица!
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геноцида на режима Борисов в пълна сила!