Българите доволни от икономиката, но не и от личните си доходи

54% виждат добри възможности за развитие в страната
104
Българите доволни от икономиката, но не и от личните си доходи
Снимка: Dnes.bg

Над половината българи са доволни от икономиката на страната, сочи проучване на „Барометър България“, проведено в началото на януари.

Още по темата
Преобладаващата част от анкетираните оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи.

Усилията на управляващите за финансова стабилност в страната явно не остават незабелязани, като 54,3% от респондентите са доволни от икономическия климат и възможности в България.

На противоположно мнение са 35,7%, според които икономическата ситуация в България е негативна.

10% не могат да преценят.

Традиционно при проучвания българите са недоволни от личната си финансова ситуация или смятат, че би могла да бъде и по-добра.

И при сегашното ни проучване удовлетворени от собствените си доходи са 34,7%, а 59,7% ги оценяват като недостатъчни.

Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5,6%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: развитиепариикономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
25
 
! Отговори
Пожарникарски смях преди 4 години
Пропаганда! Тотална и безпощадна! Най-бедните хора в ЕС, били доволни от икономическото развитие на страната :) :) :) Евростат е категоричен - най-бедната, най-корумпираната и най-опасната страна в ЕС е Тиквенистан (в миналото известна като България).
50
18
 
4
 
! Отговори
До българин преди 4 години
Става дума за работещите и осигуряващите се ,а не за такива като теб!Плюс това как ще разбереш кой и как е доволен или недоволен ,като все още явно нямаш и грам трудов стаж!А в сайта е пълно с такива-неудачници с претенции,които чакат!!! Какво чакате бре,учете,завършете,работете,просперирайте.Ако обливате клавиатурата със сълзи и с.о.пооли все ще сте на дъното!
49
1
 
18
 
! Отговори
хахахахахахахахаххха преди 4 години
Само народ от ниско интелигентни мишки може да каже:- Икономиката е идеална, страната е във възход, но като бръкна в джоба и няма пари за нищо повече от хляб и парцуца от 5 лева за литър.Медиите на Боко съвсем ви взеха акъла! Не виждате ли в каква *** живеете? Ако нямате с какво да сравните, вземете 2 дни отпуск и с някоя нискотарифка идете до Западна Европа. Като се върнете ще видите какви лъжи дрънка Тиквун!
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Млади и стари безработни висшисти и пенсионери с пенсии 200 лв и работещи с заплати 400-800 направо са щастливи като някой арабски шейх с харем жени а истината е ,че цял живот не пипат жена и стават на 100 емигират и взимат големите заплати и нормалния живот
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това няма ниакква логика. И самият въпрос е глупав - как си "доволен от икономиката" ??? Все едно да си доволен от космоса, не знам......
46
11
 
3
 
! Отговори
До ВиК-Пловдив преди 4 години
Защо лъжеш бре? Защо си криеш доходите ,заплатите ви са над 1000 лева бруто, имате и допълнителни бонуси на тримесечиеа шефа ви получава 6,300 лева заплата.Хайде стига вече сте се вайкали и лъгали!В тая държава стана модно всеки да лъже,да крие да протестира и да ИСКА!?!? Ама само с искане не става,трябва и да се дава .То беше при социализма това:,,Ние ги лъжем че работим,те ни лъжат че ни плащат"! И така сума ти години. Е...,,умря Марко",с ментене нито ти,нито държавата ще е добре!
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес.бг нарушава закона, като не посочва никакви данни за проучването - в какъв период е проведено, кои групи хора са питани, колко са били препитаните и кой е платил тази анкета.
44
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Що за глупаво заглавие?! Как ще сме доволни от " икономиката"? Доволни са само управляващите! Те доста са добре икономически!-:)
43
1
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Тази статия трябва да има лого "платена". Защото тази "икономика" е съсредоточена в четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас. Останалите духат супата и за тях заплата 1000-1200 лева е несбъдната мечта. Както впрочем и да си намерят някаква работа. Хеле пък в Северозапада - там хорицата се радват и на 600, защото изборът е много *** - или 600, или нищо, или Терминал 2.Види се, че аФторът на това "проучване" или го е правил на жълтите павета, или в някоя паралелна вселена!
42
1
 
14
 
! Отговори
ъъъъъъъъъъ преди 4 години
Не познавам човек, гласувал за ГЕРБ!А вие?
41
1
 
10
 
! Отговори
est преди 4 години
Доволен съм че в елитния квартал у Софията, всеки път в градинките настъпвм кучешки ***, че въздуха е отровен и на никой не му прави впечатление и че има изоставени строежи с излъгани хора, че е по-гъсто застроено от хонг конг, че *** ровят в контейнерите и че срещам самодоволни *** с песовете си, които са изкарарали да изакат навънка
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкометър пак с глупостите
39
2
 
9
 
! Отговори
Каракачанска Войвода преди 4 години
Питах в моята кооперация (с дизайн Цецо Апартаменто) - доволни ли сте от БГ икономиката и има ли това почва у нас?? Всички са доволни- Питах ги колко струва един хляб ? Никой не знае!-- Питах ги колко струва 1 литър бензин ? Пак никой не знае! - Ами как да знае като НИЕ цело десетилетие НЕ СИ ПЛАЩАМЕ НИЩО - ДЪРЖАВАТА НИ ПЛАЩА ЩОТ СМЕ ИЗБРАНИ ОТ НАРОДА - И СЕ КЪЛНЕМ В ИМЕТО НА НАРОДА ДА МИСЛИМ САМО ЗА НАС И НАШИТЕ БЛИЗКИ!
38
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Сигурно доста от анкетираните, действат в сивата икономика.При това положение, излизат процентите !
37
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доволен съм разбира се , 610 лева тук в провинцията в малките градчета са добри пари Само преди 3 -4 години бяхме на 360 лева Пак ще гласувам за ГЕРБ Никой преди това не е вдигал заплатите с толкова
36
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали има някъде по-недоволен народ и вечно мрънкащ.
35
2
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ако реша като аматьор журналист да питам хората по улиците- Що е то икономика ? съм сигурен че 85 % от Българският народ не знае какво е това!1 така че тази статия е Фейк НЮЗ!
34
1
 
11
 
! Отговори
Y.Y. преди 4 години
Данните вероятно са точни, ако представителната извадка за анкетата е от 10 души, живеещи и/ или работещи на едно и също място, на приблизително или на еднакви позиции.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе значи 54% разбират от икономика и са доволни, но същевременно 60% са недоволни от доходите си това не е ли нещо като дървено желязо.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази държава съвсем се превърна в африканска колония. Доволни без вода, без чист въздух и без пари търпят диктатора Борисов на власт цели десетилетия подред. Това са някакви африкански истории. Не може историята на един цивилизован европейски народ да бъде такава.