Не само Аксел от Галиче е виновен... Каква е ролята на обществото?

Нямаме визия къде искаме да бъдат нашите деца след 10 г.
15 яну 2020 13:08,
102

Между 5 и 12 г. зад решетките грозят 17-годишния Аксел, който уби по особено жесток начин 18-годишната Андреа. Той направи пълни самопризнания, но делото му няма да бъде гледано по съкратената процедура и съответно присъдата му няма да бъде намалена.

Убийството беше извършено в петък срещу събота в село Галиче. Местните поискаха справедлива присъда за убиеца на момичето. Те застанаха зад почернения баща на Андреа, който е категоричен, че Аксел трябва да получи доживотен затвор. Гражданите събират подписи за промяна на Наказателния кодекс.

Още по темата

"Хората искат доживотен затвор без замяна и най-страшното наказание. Размерът на наказанието не е това, което може да помогне в настоящата ситуация. Идеата е да се предпазят бъдещи жертви. Мерките за индивидуална превенция трябва да се вземат, когато се случи за първи път. На него това му е трети такъв случай", коментира адвокат Йорданка Бекирска пред Bulgaria ON AIR.

"Той дори не може да прочете какво наказание го грози. Не може да очакваме, че превенция може да възникне, само защото знаем какво наказание би ни било наложено", подчерта тя.

По думите ѝ брутално убитата Андреа е едно изоставено дете. Адвокат Бекирска попита какво правим всички ние с тези деца, как държавата влиза в тези семейства и как им помага.

"Ако обществото си затваря очите и нищо не знае, това е нещото, което липсва в нашето общество. Безчувствени сме, това е голям проблем", настоя тя.

Психологът Младен Владимиров смята, че идеята за поправки в Наказателния кодекс заради този случай е "меко казано наивна". Според него законът трябва да поправи Аксел и да покаже на цялото общество, че това не е допустимо.

"Галиче е емблема на разпадащата се държава. Това дете реже гърло, тук не е да прободеш с нож. В България до 16 години децата трябва да бъдат в училище. Като отпадне във втори клас лампата трябва да ни светне", коментира психологът в "България сутрин".

Той е категоричен, че трябва да имаме дългосрочна визия и стратегия. По думите му нямаме визия къде искаме да бъдат нашите деца след 10 години.

"Не само Аксел е виновен, всички сме виновни. Ние си убихме момичето, ние ще вкараме едно дете за 12 години в затвора. Ще го програмираме да стане още по-хард престъпник. Допуснали сме едно дете да се гледа самичко и да се готви само за бала. Чуждо зло не може с нищо да ни разтревожи. Страх ни е да говорим и много се отчуждихме", каза ооще Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
53
 
! Отговори
На Младен Владимиров преди 4 години
да му се анулира дипломата ВЕДНАГА !Що за психолог е този, който не разбира, че става дума за изтърван и непоправим субект, който най-вероятно е и генетично обременен?
61
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доживотна присъда заАз предлагам да затворим този гении заедно със семейството му и Аксел за да го превъзпитават. Заради такива МИСЛИТЕЛИ като този, рецидивисти, луди и психопати са на улицата. И полицията въобще не си прави труда докато не стане убийство, защото знаят, че заловените от тях ще бъдат пуснати.
60
0
 
44
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
къде са сега *** от хелзинският,защо се крият и не реагират,докога ще ги търпим,те ли са над закона,или се месят само когато им отърва и когато могат да обвинят някой българин в расизъм за да отчитат дейност
59
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази т.н адвокатка е изп. директор на БХК и яростен лобист за инстанбулската конвенция...
58
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме списък със снимки,имена,местожителство,месторабота на всички членове на НПО-та!Някой да ги изкара публично,защото те работят срещу държавата и реда в страната!Да се забрани и Copoc в страната ни и неговите организации,както е забранен в Англия и Израел!От там идва цялата анархия и зло!Дори и на малките деца промиват мозъците от "Сдружение Азбукари",но като маскировка и за заблуда са сложили българския химн,народни хора,но бягайте далеч от такива вредни,паразитни организации!
57
1
 
43
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Ама разбира се... НПО пропаганда, то не е виновно детето, обществото (разбирай лошите българи расисти) са виновни. И те така... капитализират от поредното нещастие.
56
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои ние? Ние господинчо не сме книжни плъхове като теб! До 18 годишни сме малтретирани от изостанали много по-големи ученици от тази общност. Завършихме средното. Завършихме висше. Работим и плащаме данъци и осигуровки. Нашите деца също работят, плащат данъци и осигуровки. Ние ли толерираме"културните особенности"на една общност? Като повдигнем въпроса и кажем истината веднага такива като теб ни слагат етикета"расисти".Отдавна пиша по форумите, че подопечните на БХК тормозят и свестните ц*****!
55
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля не обвинявайте обществото. Обществото не е виновно, че ромите имат традиция да се женят малки, да раждат всяка година и да не си гледат децата и да ги виждат като поредните "децки" надбавки. Обществото не е виновно, че те не създават стабилни семейства - първа връзка възможно най-рано, за да е девствена девойката пък после колко мъже ще сменя никой не може да преброи.И аз искам да се интегрират, но такива традиции и интеграция са несъвместими...
54
22
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
Не защитавам никого, но същите тези хора живеят в България, имат български документи, паспорти и т.н. е част от кое общество са, според теб?Или...щом не ги виждаш всеки ден и не живееш в махалата..значи те не съществуват?
53
1
 
28
 
! Отговори
У-у-у-у преди 4 години
Айде пак, обществото виновно, закона виновен, държавата виновна, институциите виновни...престъпникът - никога не е виновен...? м/у 5 и 12 г. за предумишлено убийство, това някаква шега ли е? По света ако утрепеш някой без да искаш (на пътя например) не ти мърдат 10-ка, за умишлено трябва да има мнооого смекчаващи обстоятелства, за да не е доживот. Абе какво се обяснявам, ако беше българин щеше да е 40+ ама нали
52
9
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Дай да те направим премиер.Разсъждаваш правилно !"Не е културно в друга тема, да се обсъжда нечия персона. А това какви са моите разсъждения, е въпрос на гледна точка. Имаш ли нещо да ми опонираш или чисто и просто си решил да разпишеш молива?
51
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път чувам, че ***.те са част от нашето общество. Тези хора живеят извън неговите норми - правни, морални, социални и т.н., да не говорим, че с тях имаме непреодолими културни различия. За да бъдат част от него, следва да приемат правилата му. Очевидно, това не се случва. Въпросът с приобщаването им е нерешим. Понеже, за нещастие, споделяме една и съща територия, не е зле да бъдат принудени да спазват законите на страната. Това е, което може да направим ние като общество.
50
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не само Аксел е виновен, всички сме виновни. Ние си убихме момичето, ние ще вкараме едно дете за 12 години в затвора"Защо се опитвате да ни вменявате вина. Не аз не съм виновен за убийството на това момиче, единственият виновник е извършителят, който вие наричате дете. Неговите връстници от неговия етнос имат по 2-3 деца, работят за да изхранват прехраната на семейството си.
49
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива като Аскел не могат да се поправят, това са хора с престъпно мислене, агресивни социопати! Такива хора трябва да бъдат изолирани от обществото до края на живота си. След 3-4 криминални престъпления, за мен трябва да следва доживотен затвор, защото този човек е доказал, че е социопат.
48
3
 
31
 
! Отговори
Доживотна присъда за преди 4 години
психолога Младен Владимиров!Той е "мислителят", който счита, че е наивно да искаме да се променя Наказ. кодекс и препоръчва "да поправим Аксел"!!!Ей, народе! Убеди ли се на дело, на какви "учЕни" плащаме заплати?Утре този ще пледира за същото и пред други медии и ще си получи юдинските сребърници от някое НПО.А ние хем ще му осигуряваме заплатата, хем ще се чудим къде да денем децата си, когато след 10 г. Аксел пак ще е на свобода, ако не се промени Наказателният кодекс!Съд за Мл.Владимиров!
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция имат една нацистка организация "Златна зора",те директно убиват такива престъпници,рецидивисти или хора които говорят или вършат нещо срещу държавата и гръцките граждани,разстрелват без приказки!Ще принудите хората и в България да създадат такава бандитска организация и директно да се убиват такива рецидивисти и из-ро-ди! Защото няма друг изход от тези престъпления в страната.
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете си стария хубав кмет на свло галиче ,Ако говориш за Ценко Чоков, този Аксел е бил негов човек!
45
0
 
32
 
! Отговори
Два пъти се опитал преди 4 години
да убива хора. Не успял. Хванали го, приложили всички предвидени в закона мерки, за да го променят.В резултат на всички тези усилия той за трети път посяга на човек и този път успява да отнеме живот.Значи, за трети път извършва еднотипно престъпление. В САЩ щеше да получи доживотна.Има време да променят закона още преди Аксел да получи присъда. Нали помните, че закона за топлинното счетоводство го приеха за ТРИ ДЕНА? Интересите на крадците от тази сфера по-важни ли са от човешки живот?
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, виновни сме, че търпим *** като Владимиров, докато тези деграданти не бъдат линчувани, ще има беззаконие, безнаказаност, хаос и страх. Аз лично ако имах власт щях да вкарам Владимиров до живот в затвора, заради тези негови социопатски изказвания!
43
6
 
8
 
! Отговори
фаличе преди 4 години
Върнете си стария хубав кмет на свло галиче , то се е видяло че бг журналятта са миризлив бокллук който се гори в тец софия разпръскваш фпч над село софия , аре бастта .........

Спонсорирани публикации