Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка

Отношението към всички ще е еднакво, обеща Борис Джонсън
21 яну 2020 22:10, Елка Василева
160
Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британската имиграционна система ще стане по-равноправна след излизането на страната от ЕС, заяви премиерът Борис Джонсън на британско-африканска инвестиционна среща в понеделник.

В рамките на тази система отношението към всички хора ще е еднакво, независимо откъде идват те, каза Джонсън.

Съгласно неговия план, одобрен от парламента през декември 2019 г., Великобритания официално ще излезе от ЕС на 31 януари.

Днес гражданите на страните от ЕС се ползват от привилегията да живеят и работят в Обединеното кралство без виза, докато гражданите на останалите страни трябва за тази цел да отговарят на редица задължителни критерии, включително знаене на английски език, наличие на компания-спонсор и ниво на работната заплата, пише Би Би Си.

Освен това британската компания по правило не може да предложи работа на човек от неевропейска страна, без първо да разгледа заявките на кандидати от страни от ЕС.

Още по темата

След Brexit обаче това може да се промени и системата да бъде нова, подобна на тази в Австралия. Тя ще се прилага за всички трудови мигранти независимо от страната на произход.

Съгласно тази система кандидатът за работна виза ще получава точки за определени професионални или лични качества, например ниво на образование, специалност и т.н.

 Борис Джонсън вече говори за пълно преминаване към новата точкова система към януари 2021 г.

„Решавайки, че хората са по-важни от паспортите, ще можем да привлечем най-добрите кадри от цял свят, независимо къде живеят тези хора“, добави Джонсън.

Според Доминик Касиани, наблюдател на Би Би Си, всички основни британски партии като цяло подкрепят преход към миграционна система, която отчита на първо място навиците на потенциалните мигранти.

Въпросът е дали правителството ще пожелае някак да контролира миграцията, прилагайки ограничителен механизъм.

Реалната позиция на кабинета по този въпрос засега не е известна, ще стане ясна след 11 месеца.

През следващите седмици главната консултационна структура на правителството ще даде отговори на тези въпроси. Тогава ще стане ясно към какъв курс ще се придържа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
3
 
! Отговори
росен преди 4 години
До До 49Референдума има препоръчителен характер, а не задължителен.Швейжария има по два референдума на година, я приемат един, я не.В да видим, дали ще излязат поне половината българи да гласуват другата година.Учете немски.Инвестирайте в обучение.Германия е в ЕС и има нужда от 200 000 нови имигранти поне, годишно.Австрия и тя търси.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Берачите получават конкуренция.
37
2
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Ако нашата избирателност стане, колкото тяхната, ко ши стани? Нищо. Референдума нали мина минималните граници? Мина, 400-500 хиляди гласуваха за него. И, какво стана? Едни голямо нищо. Нашия парламент не си хареса и едно от условията.
36
11
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селяни прости, Грета от Швеция с модерната яхта иска чиста екология, а нейаната връстничка Мамбуто от Мали иска една паничка с храна и чиста вода от канализацията, да се изкъпе, а Пенка от Перник и тя горката ,вече влезе в пубертета и не може да се подмие, защото герберските експерти правят ремонт след ремонта на ремонта и дърпат страната с двуцифрен растеж, но в язовир Студена има едно чудовище-зълвата на чудовището от Лохнес , с диверсия докарано от гадните и подмолни британци!Харитидж!ЦРУ!!!
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как работят африканците мераклии ?Преди време един колега-инженер се завърна от Африка и ми разказа следното:Искал да си наеме чистач за квартирата, като се знае че местната тарифа е $40/месец.Намерил един и му предложил $80, за да го "мотивира". На другия оня води един подобен на него и предлага: Ето този ще работи за 40, а разликата остава за мен...
34
2
 
3
 
! Отговори
!!! преди 4 години
до 44Като не ти отърва,така ще кажеш.Имаше референдум,имаше избори.Изборите бяха с огромна разлика.Когато нашата избирателна активност стане,колкото британксата,тогава ми говори за техните уж фалшифицирани избори.Не става с общи приказки само.Стани наблюдател на нашите,после на британските избори ако искаш и тогава ръси общи приказки.Истината е,че ти си в мизерията,а не Джонсън.Той едва ли се вълнува от нашите глупости в коментарите.
33
8
 
5
 
! Отговори
росен преди 4 години
До Petar, NYВерно, не може да се конкурира, ама живота ще тече по нормален начин.Хеле пък NY, със стресирано-депресивни дебели психопати със неконтролирано оръжие с 50% жълто/черна жилка.*** в Тексас, там е по-нормално.За Швейцария, Норвегия, Цанада, Австарлия, Н.Зеландия не им трябва ЕС, защо на УК да им трябва ??Аме ти да не си Юбер там ???
32
2
 
1
 
! Отговори
Сралин поц преди 4 години
Поздрави на кафяви :-)
31
7
 
11
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Петър НЙПетре,как ще се прецака Великобритания с излизането от ЕС,като точно ЕС налага огромни ограничения за търговия на държавите,като обаче се толерират Германия,Франция,Швеция,Холандия.Вече няма кой да се меси в данъчната им и банкова политика.Виж ни нас как сме прецакани.Хем да нямаме дефицит,хме да теглим заеми,хем да сме вързани за еврото,хем да си продаваме тока евтино и да купуваме скъпия германски....кой е прецакан?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Petar, NYМожеби искаше да кажеш страхотно *** хумор хаха.
29
5
 
14
 
! Отговори
Petar, NY преди 4 години
Англия се прецака здраво. Не са толкова големи за да се конкурират икономически на САЩ, Китай или Европа. Ще си останат остров с грозни хора със страхотен хумор и невероятна музика.
28
8
 
12
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Вие какво се дразните на Джонсън?Човека си направи избори и разби лейбъристите!Това не са ву БГ избори с 30 процента участие и напечатани бюлетини.Британците вместо да негодуват в коментарите излезнаха и гласуваха.Протестираха въпреки цялата проЕС пропаганда.Взеха се в ръце.А вие какво направихте?Избрахте Бойко за трети път :).И Фандъкова,и онзи на Варна...Вие живеете в България,какво сте се запанили на Джонсън!Смехорани!
27
15
 
7
 
! Отговори
росен преди 4 години
Учете езици.Инвестирайте в обучение.Германия е в ЕС и има нужда от 200 000 нови имигранти поне, годишно.А не да ми слагате минуси.
26
1
 
13
 
! Отговори
аха преди 4 години
Ами много хубава статия.Сега вземете този текст и вместо британски/Обединено кралство, заменете с европейски/Европа, снимката на Борис сменете с тази на Урсула-как-и-беше-името. И вместо европейски работници без квалификация заменете с британски хулигани алкохолици /пияници и ще получите пълната картина.А, и заглавието трябва да стане Брюксел нарежда - британските аклохолици ще се редят за визи заедно с дриплювците от Далекостан и Бимбинистания, даже зад тях
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много рядко ми се случва , да гледам някой на снимка и да ми се иска да му размажа физионамията.....е тоя бозавия е такъв
24
8
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Как Веска Меджидиева , снахата на Мирчо Спасов избяга в Африка!!!Лошо ли живее в Африка, Кака Веси!!???Селяни прости, животът е жесток!!!Агент Брендън Гарвахал!ЦРУ!!!
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев: в Африка колко хиляда милиона хора живеят???.И като ги има , имат си и ресурси - какво са направили ? Я виж в сащ , където се опитват да ги цивилизоват от 200 години -и пак до никъде не са я докарали !Само със заучени клишета не става , агенте на цру Василев , трябва и някоя и друга мисъл ....
22
6
 
11
 
! Отговори
rosen преди 4 години
В момента на черните е много трудно да дойдат ОТВЪН и да работят тук.Това иска Борис да каже.След другата Коледа така трудно ще е и за ЕС граждани.А другите черни в УК са родени там от родители имигранти.А не миризливия румънец да пристига с румънски ван трошка, да смъче де що има за крадене, да подбива цената на работа наполовина, взимащ помощи, домъкнал жена *** и чавета неговорещи английски.Също като със София - стана 2.5 милиона.А ревящия УК бизнес ще получи евтини афр роби.
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато европейска страна си избере за лидер резан картечар а за кмет на столицата индианец свършено е с нея и с белият цвят.
20
1
 
5
 
! Отговори
Енгилиз преди 4 години
Борка тамам ли си брат?