Бебе на 2 дни почина в Монтана - лекарска грешка ли е?

Според медиците става дума за сърдечна недостатъчност
29 яну 2020 14:55, Анисия Иванова
69

Бебе почина в монтанска болница само два дни след раждането си. Медиците казват на семейството, че причината за внезапната смърт е сърдечна недостатъчност. Според родителите обаче става въпрос за лекарска небрежност.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна със семейството на починалото дете във врачанското село Лютаджик.

"На 23 януари родих, акушерките са показали детето на мъжа ми и на бабата. На мен бебето ми го показаха на другия ден, защото не бях в добро състояние, родих секцио. Бебето си беше нормално, казаха, че се е родило 3,500 кг и 50 см. Изплакало си е, всичко е било наред. На втория ден ми донасят бебето за 15-20 минути. Ръчичката му беше ледено студена и трептеше. Попитах защо трепери, казаха ми, че това е нормално", разказа майката на починалото бебе.

Вечерта Изабела отива отново да види бебето си, което обаче повръща, след като е било нахранено. Майката вика акушерката, която по думите ѝ не се отзовава веднага, а след това казала, че е нормално да повърне.

"Разбрах за смъртта на детето в събота сутринта. Дойдоха и ми казаха: "Вие знаете ли, че детето ви от снощи не е добре?". Казах, че никой не ме е уведомил, нито близките ми. Казаха ми, че детето е в много лошо състояние", сподели още Изабела.

В епикризата пише, че детето е родено след спешно секцио от жена с проследявана бременност. След раждането детето е с добра КПА, добър мускулен статус, двигателна активност и реактивност. Ритмична сърдечна дейност с ясни сърдечни тонове, добра вариабилност на сърдечната чистота.

"И в един момент нашето дете го няма", каза Анелия, която е роднина на младото семейство.

Бащата на починалото бебе - Петър, също потвърди, че никой от семейството не е бил уведомен за състоянието на новороденото. Всички разбрали от самата родилка, че бебето се е влошило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
13
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Две деца съм родила секцио - не по мое желание уви ... нито по желание на лекарката ми, но няколко часа след операцийте вече си бях ок, раздвижване, ставане ... гледах си децата сама без помощ на баби, лели ... И двата пъти след много тежки бременности и доста прелята кръв след второто секцио.. За щастие и аз и децата ми сме живи и здрави. Явно всичко е строго индивидуално по отношение на възстановяването на организма
35
6
 
17
 
! Отговори
Видими СРС-резултати преди 4 години
Преди около години Цветан Цветанов решаваше подобен случай в Народното събрание, четейки разговори между лекари, събрани със СРС-та. След това съдът оправда лекарите, но някои от тях вече не можеха да упражняват професията си поради инвалидност, придобита по време на разследванията срещу тях, съчетани с омаскаряването им в медиите. Затова на българина ще му се наложи да плаща занапред по-скъпо за все по-некачествено лечение. Защото лекарите търсят работа в страни, където уважават труда им.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Така е, но хората станаха озлобени, не само от лекарите.Аз също съм недоволен, даже съм загубил близък поради небрежност, но не от лекари а от спешна помощ.
33
7
 
13
 
! Отговори
хейтър преди 4 години
някой знае ли какво е спешно секцио . май никой ,освен лекарите... колкото до причината за смъртта на бебето има патоанатом той ще каже каква е причината всичко останало са празни приказки . при доказана лекарска небрежност има осъдени лекари с отнети права , има ли осъден журналист за уронване престижа на лекаря , който се оказва невинен , в правото , си невинен до доказване на противното...ако бях лекар и журналист каже че съм сгрешил , а се окаже че не съм ще го осъдя до дупка
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвета на БГ Мама с общ коефициент на интелигентност от 25 точки се е събрал тук и нищи ли, нищи как всеки трябвало да ражда както си реши. В такъв кокошкарник да се смееш ли, да плачеш ли?
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Казах ли подобно нещо или просто си тълкуваш думите ми както искаш.*** пример:лекарите едно време много държаха брат ми да не се ражда с цезарово- заради тази им настойчивост сега е инвалид.Ако беше роден с цезарово щеше да е пълноценен човек, така,че ходи да пробутваш заучени фрази на друг.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторите работят втора смяна по сайтовете..
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако за теб медицински проучвания са пълни глупости си свободна да се подлагаш на каквито процедури решиш. Нима това, което е натурално може да се сравни с ненатуралното, въобще?
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Пълни глупости. Родих секцио и след 3 дни си бях вкъщи без никакви проблеми като се изключи, че имах леки болки докато се въртя в леглото ( за около седмица).Жената, която беше в стаята с мен беше родила нормално и я изписаха след мен.Шиха я и пиеше антибиотици. Така,че всичко си е индивидуално
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31 в медицинска литература.
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секциото въобще не може да се сравнява с натуралното раждане, след секцио 5 дни едва се движат, след нормално си ок, стига да си попаднал на нормални доктори.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25За съжаление хората голяма част от хората се манипулират лесно.Въобще не осъзнават,че да си лекар е много трудно.
24
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Скарлет 11 Извинявай но секциото не е по-рисково от нормалното раждане.Не разбирам как се навъдиха толкова "експерти", които да казват на жените как ще раждат.Мога да родя както си поискам а не както вие смятате за правилно.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 85-та година родих дъщеря си, в отделението бяхме около 30 родилки / 6 стаи с по 5 легла/ и имаше едно-единствено секцио в цялото отделение, защото майката беше с много голям диоптър и имаше опастност за зрението и.Сега повечето раждания са "планирани", в резултат на което децата често не успяват да се адаптират или получават някакви увреждания по време на секциото.Ако здравната каса да започне да плаща повече пари за естествено раждане и по-малко за секцио и веднага тенденцията ще се смени
22
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази възраст ги инжектират с хепатит Б, телуберколоза и витамин К, при положение, че бебе на такава възраст приема само майчино мляко, без здравословни последствия, представете си коктейл Гейтс по- горе ми то и аз ще умра от него, какво остава за бебе.
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ваксини са му сложени?
20
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво е това сатанизиране на лекарската професия бе. Вие сте оскотяли, искате човещина от лекарите. Скоро няма да има и кой да ви лекува с това мислене.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14 Ако е направено всичко възможно. Ясно е! Но очевидно не е. Допотопна техника, отношение, грижа. Кое му е наред?
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всички книги го пише , че когато бебето се наяде то трябва да оригне , в противен случай опасността от повръщане и задавяне е огромна. Детето според мен се и задавшло с кърма , кърмата е попаднала в белият дроб и там се е развъдила бактериялна инфекция ...тва е огромна трагедия!
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравния министър Стефан Константинов каза по телевизията, че секцио се прилага само ако е наложително. Прави се само ако има затруднения за нормално раждане по преценка на лекаря. А не както стана модерно, за "улеснение" на родилката. В случая не знам каква е ситуацията. Не знам какво биха помогнали майката и близките ако бяха известени, за влошеното състояние на бебето, щеше да стане излишна суматоха. Хората са се мъчили. Там нещата са за минути, и хеликоптер да беше дошъл, какво?

Спонсорирани публикации