Бебе на 2 дни почина в Монтана - лекарска грешка ли е?

Според медиците става дума за сърдечна недостатъчност
29 яну 2020 14:55, Анисия Иванова
69

Бебе почина в монтанска болница само два дни след раждането си. Медиците казват на семейството, че причината за внезапната смърт е сърдечна недостатъчност. Според родителите обаче става въпрос за лекарска небрежност.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна със семейството на починалото дете във врачанското село Лютаджик.

"На 23 януари родих, акушерките са показали детето на мъжа ми и на бабата. На мен бебето ми го показаха на другия ден, защото не бях в добро състояние, родих секцио. Бебето си беше нормално, казаха, че се е родило 3,500 кг и 50 см. Изплакало си е, всичко е било наред. На втория ден ми донасят бебето за 15-20 минути. Ръчичката му беше ледено студена и трептеше. Попитах защо трепери, казаха ми, че това е нормално", разказа майката на починалото бебе.

Вечерта Изабела отива отново да види бебето си, което обаче повръща, след като е било нахранено. Майката вика акушерката, която по думите ѝ не се отзовава веднага, а след това казала, че е нормално да повърне.

"Разбрах за смъртта на детето в събота сутринта. Дойдоха и ми казаха: "Вие знаете ли, че детето ви от снощи не е добре?". Казах, че никой не ме е уведомил, нито близките ми. Казаха ми, че детето е в много лошо състояние", сподели още Изабела.

В епикризата пише, че детето е родено след спешно секцио от жена с проследявана бременност. След раждането детето е с добра КПА, добър мускулен статус, двигателна активност и реактивност. Ритмична сърдечна дейност с ясни сърдечни тонове, добра вариабилност на сърдечната чистота.

"И в един момент нашето дете го няма", каза Анелия, която е роднина на младото семейство.

Бащата на починалото бебе - Петър, също потвърди, че никой от семейството не е бил уведомен за състоянието на новороденото. Всички разбрали от самата родилка, че бебето се е влошило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
15
 
! Отговори
do 9 преди 4 години
и не само, операцията 95% е планова, знае се кога влизат, знае се кога приключват и се доплаща по 200+ лева спрямо болницата.Да не говорим че секциото е около час, а едно естествено раждане може да отнеме и 8-10 часа, ако си платил за избор на екип и тръгне в 2 посред нощите ще викат екипа...а така, 60 мин и готови.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бебе на 2 дена почина в Монтана-съдба ли е? Хайде поправете си заглавието с това и не падайте толкова ниско!
14
0
 
8
 
! Отговори
до БО преди 4 години
То не че нещо , но сам не можеш да прецениш отразява ли ти се или не ти се отразява на работата. Пробвай месец-два без и тогава ще знаеш. :)
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е нашата здреопазване съдете ги .изатова народа ви бяга от българия
12
7
 
19
 
! Отговори
11 преди 4 години
Абе, хора! Лекарите не са вълшебници! Понякога има състояния несъвместими с живота. Ако бебето има болно сърце, какво очаквате да направят?!?? Да, понякога умират бебета, както умират и старци, както умират и хора при катастрофи...Това е животът. Стига сте търсили виновни за всяко нещо на този свят. То на президента (бившия)на БГ му умря от сърце детето...нищо не може да се направи с тези болести.
11
4
 
26
 
! Отговори
до Лекар преди 4 години
Студентски град, 1999, лекарските общежития бяха пословични. Тези хора сега са 40 годишни. Не знам какво са научили, повечето сигурно на проба-грешка я карат. Но проблемът са университетите, че ги пускат да завършат. Системата също е грешна. При нас трудно се влиза и после все някак се избутва. На запад е по-лесно да влезеш, но после е трудно и само най-мотивираните успяват.
10
5
 
17
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Секциото трябва да се иэполэва само, когато е необходимо от медицинска гледна точка или по спешност!!! А и какви са теэи планирани раждания всичко това утежнява процеса на раждане!!! Както при всяка операция имаме риск така е и при цеэаровото сечение!!! Адаптирането на новороденото е по трудно эа родилката също!!!
9
4
 
35
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
2013 завърших,от 10 колеги -2ма вземаха всичко със слушалки,1 беше наркоман,другите бяха средняци,а само двама бяхме такива,които сега ако ни напишете името в нета..има инфо за нашите постижения.Така че...имайте предвид,че тези в студентски град,които пият,друсат и правят оргии,след 10 години ще са лекари,депутати,полицаи..какъвто народа,каквито младежите..такива и лекарите..това е новото нормално.за съжаление
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в България толкова много се ражда със секцио? При здрава майка и следена бременност, в другите страни на никой не му хрумва да предлага секцио раждане. Гинеколозите вече не искат да ги събуждат през нощта ли?
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е най-големият ужас ,който може да се случи на някоя жена.Съболезнования за душичката.
6
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За елементарния ум всичко е лекарска грешка. Неграмотния е нормално да се страхува от онова, което не разбира. Така че нека простолюдието да дава минуси.
5
9
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА ПАРИ НЯМА ЗА НИЩО!!! ЛЕКАРИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО НЕКАЧЕСТВЕНИ!!!ДАЛИ БЕБОКА Е МОЖЕЛО ДА БЪДЕ СПАСЕН Е СЛОЖЕН ОТГОВОР!!
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е било до майката, възможно е всичко да са му причинили на бебенцето и сега да премълчават.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1, ние хората сме смъртни, особено току що родените, там е работата, че не останаха нито лекари, нито сестри, нито акушерки които да виним за това. Съболезнования на родителите.
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неонтолога трябва да се види какво е написал и какво е преглеждал. Не ми е ясно защо още ги вземат и носят бебетата. Бебето си стои до майката и само като се преглежда трябва да се взема от персонала. Така майката ще си го следи и гледа и реагира много по бързо ако забележи, че бебенцето не е добре.
1
10
 
31
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Е пак ли няма виновни ????????????

Спонсорирани публикации