Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат

Бизнесменът учуден, че е обвиняем
Обновена: 29 яну 2020 17:27 | 29 яну 2020 17:27,
294
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат
Снимка: БГНЕС

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Още по темата

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Президентът на „Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

„Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков, информира БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Васил Божков:Явно са решили да ме премахнатКои са решили така бе Васко : марсианците, руснаците, американците, ромите ?Така и така "изгаряш" , кажи кои са тези дето ги вземат тези решения - та да знаем и ние от кой да се пазим ?Или все още има "вратичка" - бецален и сме невинни ?Егаси драмата значи !
50
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забъркал се е в международни далавери с наркотрафик или нещо подобно, а за ЦРУ няма скрито-покрито и веднага е поръчано да бъде отстрелян.
49
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Черепа ако се разприказва, не знам колко "богоизбрани" ще пострадат...
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От хазарт парите са тежки. Тая карма има да я чисти до пет хилядната година.
47
2
 
24
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
Едно време и бай Миле все бегаше у Сърбия като станеше напечено, ама пак му видяха сметката. Ще се избият с мамин Прасчо кой да *** повече от копанката.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТонка щом казваш че са само 20 човека, значи са много повече.Няма кой да ти вярва на глупостите вече!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да те махат *** вече ще си бедняк заради тебе милионери станаха оня смотания Бахаров и клющавата Раева и те на улицата луди направихте хората с твоите билети не те ли е срам да продаваш на децата билети и твоите слуги в лафките да ги предлагат на деца .
44
1
 
19
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Да продължавам ли да търкам билети и да пускам тото в *националната лотария* ?Ако спечеля ще ми ли плати Държавата , явно собственика избяга .
43
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Не е глупав този яде баницата, а този който му я дава. Кой ги кара тези будали да търкат талони? Ако е прибрал 550 милона лева, да го вкарат в пандиза и да му конфискуват всичко. Това е друг въпрос.
42
7
 
29
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
СИК се върна на бял кон ,на чело с тиквата !!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонкатаотивай на Орлов мост - там ще те вразумят
40
2
 
22
 
! Отговори
Ужасно преди 4 години
Дано да изгние в затвора този ***. Колко ли хора е направил нещастни това ***.
39
3
 
24
 
! Отговори
anon преди 4 години
Значи прокуратурате казва пред медиите "издирваме го". А Божков казва "ако кажат че ме издирват ще дойда".Е ми ето ... казват ... ела си. Кажи си Василе, те ще те разберат.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАДОРЯН после МРАЗИМВСИЧКИЯН!
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква ирония на живота - май изтегли късата клечка.
36
3
 
5
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Ще го за дедовия!
35
2
 
24
 
! Отговори
Гина преди 4 години
Тоз новия прокурор със замах работи. За 1 месец успя да подслушва и повдигне обвинение на президента, успя и Божков да уличи като престъпник. Все едно до 2 месеца ще оправи държавата. Голям чуем ейййййй.....машала.
34
20
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До БaйYйКво медийно затъмнение бе?:):):):):)Довечера гледай по новините как 20 човека седят на Орлов Мост и тормозят целия град:):):):)Добре,че бяха ресторантьорите от Бургас да станете общо 1000 човека:):):):)
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Забравяш Пешо Айряна - и той е към този списък
32
2
 
14
 
! Отговори
някой преди 4 години
в Грузия е, защото и там прави лотарияСега са го набедили като оня мустакатия