"Нове Холдинг" за запора на Божков: Абсолютен произвол

Целта е вземането на успешен бизнес, смятат от дружеството
Обновена: 30 яну 2020 18:31 | 30 яну 2020 18:30, Красимир Ангелов
147
"Нове Холдинг" за запора на Божков:  Абсолютен произвол
Снимка: БГНЕС

Налагането на запори на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, както и запори на негово лично имущество без задължителното за това съдебно разпореждане, може да се определи само по един начин – като абсолютен произвол. Това се чете в официална позиция на "Нове АД Холдинг", изпратена до медиите.

"По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на предварително обезпечаване подлежат единствено вземания за данъци и осигурителни вноски, но не и други публични вземания. За да бъдат обезпечени вземания за държавни такси, то същите следва да са установени с влязъл в сила ревизионен акт. Такъв е ревизионен акт, който е минал едноистанционно административно обжалване и двуинстанционно в съда. Това е фактическата ситуация по отношение на твърденията на АДФИ, че Националната лотария дължи невнесени суми от такси за минал период.

Още по темата
По отношение на личното имущество на г-н Божков, по силата на ЗКПОНПИ, КПОНПИ може да изиска запори при наличие на достатъчно данни и обосновано предположение за незаконно придобито имущество, но отново с мотивирано искане до съда. При действия на данъчни органи, това отново не може да стане без влязъл в сила данъчен ревизионен акт", се чете в позицията.

От "Нове Ад Холдинг“ посочват, че Васил Божков е акционер във въпросните компании и „на тази основа действията срещу него са абсолютно незаконосъобразни“.

"С всеки следващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че целта е овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит. Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност.

Така например, трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК "Левски" и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива", става ясно още от официалната позиция.

"Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат", завършва писмото на "Нове холдинг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Абе не знам , ама Божков си е за пребиване.
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де спа Боко 10 години, такова имане не се трупа за ден два. Тва е чиста наказателна акция ( не казвам, че не е крил данъци), но кой трябва да търси сметка на прокурора де не спазва конституцията?
133
4
 
3
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Da pognat I upravliava6tata mafia,Ama ne im stiska.Upitaha da sadiat edin *** ama im svana bascha...I do tam.Sega upriaha do deebnata riba...kmeta I VIK na4alnika.I do tam...sa6tata shema...politi4eski 4adar.
132
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато нападат свой колеги мутри всичко изглежда горе долу наред, обаче като свърши с тях и дойде на село и ти каже Бай Онзи ти имаш 2 Дка лозе, ако искаш да го запазиш трябва да ми дадеш половината... Тогава вече ще е късно!
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До момента няма резултати с обвиненията към олигарси и видни лица от престъпните структури. Всичко прилича на вдигане на пушилка с държавна пара.Тези лица няма как да са натрупали/ откраднали милиони без намесата и протекцията на политици и висши държавни чиновници, но защо няма нито един арестуван до момента????
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съкровищата са му наследство, защо искат да му ги вземат. Не са иманярски.
129
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков бил честна мутра. Смях в залата.
128
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми харесва че подпукаха най богатите мошеници които се смятаха за недосегаеми. Досега нямаше кой да им се опълчи. Имам в предвид от властта. Крайно време беше.
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край на най голямата измама. Браво.
126
9
 
18
 
! Отговори
КРИМИНАЛЕН МОДЕЛ преди 4 години
Откакто Бойко Марионетката е на власт, се наблюдава специфичен модел на изчистване...Чисти се от неудобни бавно и сигурно. Започна откакто той беше главен секретар. Ето малко хронология:- Мафиотски убийства- Чората - убит с гранатомет (вероятно лично от Бойко)- Фалити на какви ли не малки дружества, заграбване- Постоянни скандали- Арести на олигарси (софарма, ганчев, какви ли не бяха...)- Заграбване на ресурси- Божков (диамант в короната им)Нещата ескалират зловещо. Ще е катастрофално
125
8
 
17
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА! преди 4 години
БОЙКО ДНЕС КОЛИ И БЕСИ, АМА УТРЕ НЕГО ЩЕ ГО ИЗКАРАТ НА ПАНГАРА, ПОНЕЖЕ Е МАРИОНЕТКА.КУКЛОВОДИТЕ НА БОЙКО ЩЕ СЕ ОТЪРВАТ ОТ НЕГО В МИГА, В КОЙТО СЕ ИЗЧЕРПА, КАКТО СЕ ОТЪРВАВАТ ОТ ВСИЧКИ, КОИТО СМЯТАТ ЗА ПРЕЧКА... ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО РАЗКАРАТ СЪС САМОЛЕТНА КАТАСТРОФА, ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА... ИЛИ С ХЕЛИКОПТЕР НЕЩО...АМА ТОВА КАКВО ЕДИН ДЪРТ ПИЯН ГЕНЕРАЛ СИ ВЪОБРАЗЯВА, НЕ СЕ РАВНЯВА НА РЕАЛНОСТТА. ВРЕМЕНАТА СЕ МЕНЯТ И КАКТО СА КАЗАЛИ МЪДРЕЦИТЕ - КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР, ЩЕ ЖЪНЕ УРАГАН. ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ НА ТРЕПАНЕ.
124
7
 
11
 
! Отговори
ки преди 4 години
тоя Божков като сълза чист бе, чак жал да ти стане... така се беше покрил нищо не се чуваше за него години наред,.. трупаше си милионите тихичко..... ноо идва Видов ден... айде стига големите хитреци с милионите натрупани на гърба на наивния народ, баста
123
8
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
тиквата бърка якоо в копанката на турската и израелската мафия и скоро ше трябва да му кадим с тамянец ми се струва. ви как ги виждате нещата съфорумци. ако некой си мисли че божков не е кукла на конци на туршките домнета с талмудите под възглавниците жестоко се лъже. парите в хазарта в българия идват от израел и туркия. ако си мислете че техните беве така ше оставят кранчетата отворени да може черепаков да става милиардер....
122
8
 
18
 
! Отговори
Попа преди 4 години
Сега е време Божков да разкаже как Бойко Борисов контролираше канал за наркотици на държавно ниво.
121
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tozi "opravi" CSKA , nared e Levski .
120
8
 
13
 
! Отговори
yes преди 4 години
комунистите са в герб. Факт. Неоспорим.начело с гешо и борисофф.Факт.Неоспорим.
119
11
 
8
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Със законност, един по един всички комунисти ще отидат в затвора и България ще се отърси от отровната си плесен.
118
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не одобрявам хазарта но това което правят днешните управници задминава 100 пъти негативите от хазарта
117
9
 
21
 
! Отговори
Мистерия преди 4 години
Десетки десетки пъти са седяли на една маса, сега за ден и половина тоя стана най-големия бандит в държавата.Кво сте правили 30 години, та не сте го арестували, а?! Нали е бандит? Що сте с него на една маса?Я не на мене тия...
116
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ върши това, което БСП обещава. Електоратът на БСП трябва да гласува за ГЕРБ, за да изпълни обещанията на БСП.Друг начин няма.