Ще събори ли коронавирусът българския туризъм?

Коментар на Лъчезар Динев и Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR
4 фев 2020 10:21, Анисия Иванова
16

Появата на новия коронавирус наложи ограничения в световния въздушен трафик. Над 60 държави наложиха забрани за пътувания oт и към Китай. Как ще се отрази това на планираните и евентуално отложени екскурзии до Китай и на многобройните туристи, които идват от азиатската държава?

"Туристите от Китай у нас са изключително малко, тоест това няма да събори българския туризъм. Въпросът е как ние може да изведем ползи", каза в студиото на "България сутрин" Лъчезар Динев от Българо-китайската търговско-промишлена палата. По думите му историята с коронавируса е леко преекспонирана.

"В туризма най-важна е сигурността. Това сега в Китай е едно гигантско упражнение по гражданска защита. Китай се оказа доста подготвен, виждаме и една малко забавена реакция на правителствата по света", коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Според него това, което се случва сега, въобще няма да повлияе на развитието на туризма.

"България е динамична дестинация", допълни Драганов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Динев изтъкна, че имало обещание за директен полет между България и Китай, но това не се е осъществило.

"Имахме институционална подкрепа, България не е известна в Китай. Трябва реклама. Китай има асиметрична политика за пътувания в чужбина, ние можем да поемем огромните тълпи китайски туристи", категоричен бе Лъчезар Динев.

Драганов обясни, че нямаме политики по отношение на китайските туристи, които са високо бюджетни. Динев допълни, че китайците търсят голф и ски за почивките си.

"Те знаят, че дестинацията за ски е Франция", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Sp преди 4 години
Корона вируса тепърва ще срива икономиките не само на Китай а и на всички зависими от нея страни! Туризма е най-малкото перо!
14
0
 
6
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Браво, браво.. Китай е под карантина, нашите умници ще се чудят как да вкарат китайски туристи, възползвайки се от ситуацията.. Преувеличен бил вируса. 200000 заразени, стотици умрели, кАжи честно
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корона вирусите са зимата,така,че туризма няма да пострада. Ако се разчуе за горенето на ***,може да замине турима,а то в следващите години ще се разчуе. Кой ще дойде да почива в държава с мръсен въздух?!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 4 месеца тоя грип няма да го има Тъй че си го местим
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всякакви неща стават и На 100%сигурност мога да кажа само че бсп избори няма да спечели
10
0
 
3
 
! Отговори
Няма да събори преди 4 години
Много малко туристи идват и нас от Китай и въобще от Азия , така че влиянието върху БГ туризма ще е минимално !
9
2
 
10
 
! Отговори
Ужасно е преди 4 години
Ангелкова го събаря от години. На черно море който е стъпил не повтаря. МУТРИ НАВСЯКЪДЕ, ПЕРСОНАЛА Е ВЕЧНО СЪРДИТ-КОЙ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основното тука не е туристическият бранш, а здравето и живота на хората.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За България коронавируса идва от руския Гулаг, а не от Китай !
6
0
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
"Ако кажете, качвам се на третия етаж и падам жертва." -- Благой РагинС такива "експерти", българския туризъм е обречен !
5
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Да,статията кръти ...то коронавирус дали ще попречи на туризма у нас,то да вземем китайци богати по планините ...щото не знаели освен Франция .... .Ало,господа знанйни ...днес в този свят на интеренет и да си мислиш,е китайците няма да узнаят ,че има и ски -писти у нас ...море ...те не са хванати в гората или пак пари за реклама трябва на някои ... !
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като 60 държави са спрели полетите, ние защо още ги държим ? Ето туристите малко, контактите също. Явно няма да загубим месец и нещо превантивна забрана... Но това разчита безпросветните ни маймуни-управници да имат логическа мисъл.
3
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Туризъм в България няма има перални за пране на пари,защо мислите има хотели на всеки ъгъл?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз пък намерил кои да кани в Бг. Ходил съм на доста места - няма по-неприятни от китайските туристи. Движат се на стада и ще минат през теб, ще те сгазят без да им мигне окото.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да