Съдията с черен печат от САЩ излезе в болничен

Срещу него не е имало до този момент сигнали
6 фев 2020 12:44, Петя Славова
59
Съдията с черен печат от САЩ  излезе в болничен
Председателят на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова. Снимка: БГНЕС

Съдия Антон Миталов, който е българинът с поставен черен печат от САЩ, заради корупция, е излязъл в болничен. Това съобщи шефката на специализирания съд Мариета Райкова.

Още по темата

"Това е изключителен удар върху нас. Колегата се ползва с много добро име", посочи тя. Това, което колегите са предприели, е да отправят питане до Специализираната прокуратура дали срещу съдия Миталов се водят досъдебни производства, както и запитвания и до Инспектората към ВСС докъде е стигнал сигналът на главния прокурор Сотир Цацаров, обясни Райкова.

Цацаров поиска проверка, след като Миталов пусна шефа на движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в Русия.
Съдия Райкова уточни, че не знае за колко време колегата й ще бъде в болничен, добави, че не е имало сигнали за корупция, както и че не знае дали срещу съдията са се водили проверки предишни години.

От Инспектората към ВСС съобщиха, че по сигнала на Цацаров не е образувана проверка, тъй като не е установено нарушение на закона на съдебната власт, съобщава "24 часа".

В 11.30 часа ще започне извънредно заседание на Съдийската колегия на ВСС, която по принцип заседава във вторник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Картината е ясна САЩ искат да накажат съдията,който не им засвидетелсва роболепие и има "наглоста" да пусне един Русофил. За жалост Управляващите са меко казано зависими от задокеанският Биг Брадър.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на милиардерите ли болнични даваме вече?
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите са виновни направили са така законите, че човекът не може да удиства на акъла на американските дипломати без да наруши законите на България, и сега американските дипломати са му сърдити и му отнеха визата.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще има върховенство на закона в нашата страна не става с посочвания а трябват докозателства. Ако имат САЩ такива да ни ги предоставят, а ако просто си отмъщават на човека че не е зависим от тях и съди с автоцензура да му поднесат извинения на семейството и на него.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ се бори за олигархично обществено устройство в което целия народ е беден и няма средна класа. Отговорих ли ти. БСП на Нинова гони олигарха Гергов и се бори за демократично устройство със социална справедливост и средна класа. Неслучайно неравонството от Станишев до Боресов е нараснало в пъти, не става да лъжете *** на ГЕРБ
50
2
 
2
 
! Отговори
не е честно преди 4 години
Русия ни е освободила срещу 200 хиляди жертви на войници и български опълченци. После западът ни натрапва ЧУЖДЕНЦИ за управители Батенберг и Кобург. - Доказани като предпоставка чужди мекерета. А не слушкат Германия, а им заграбиха именията немците. В съюз с Турция и Германия докараха до пет катастрофи България, и просто са най-ниското дъно тия две династии в историята. Последното дъно им е докарваането на бодигарда си за премиер. Просто - немските шпиони и лекетаа сринаха БЪЛГАРИЯ и мечтитеи
49
0
 
1
 
! Отговори
До "Борец" преди 4 години
Алооо, то май боя борба пада. Идеалисти с по 60 гаража.
48
2
 
1
 
! Отговори
безсрамници преди 4 години
Теб няма ли да ти стане лошо да те заклеймят по някакъв дебелашки гербав донос тип кой ми такова в гащитее и то заедно с жена ти и детенцето ти. Сега ще го изкарат че е виновен и че самият Божков се е потопил.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичките му имоти са купени още преди да стане съдия, в началото на 90 те години, как не ви е срам така да черните човека?!?! Вашите герберски апартаменти и тераски са от властването ви
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименкоя година ги е купил лъжецо
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A дали ви е известно, че според имотната му декларация, лицето си е купило 124 кв. м. апартаментче в Лозенец за... 19 500 лв!!! Не знам дали е добър съдия, но със сигурност е добър търговец на недвижими имоти. В сравнение с тоя, Цецо и Цеца са направо балъци.
44
1
 
5
 
! Отговори
Моля Ви преди 4 години
Оставете човека, "който нож вади, от нож умира" ББ
43
3
 
6
 
! Отговори
Шивачка преди 4 години
Съдия си взема болничен както шивачка в шивашки цех. В сряда, четвъртък и петък. В понеделник е на работа. Свж и читав. Не страдайте.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите съсипаха България, докато не се изкорени тумора на комунизма няма да вървим напред.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ МУ ИЗДАДЕ БОЛНИЧЕН НА ТОЯ?!!!
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така че важното в случая е, не дали си комунист, а за какво обществено устройство се бориш! В ГЕРБ има всякакви от бивши комунисти до току що влезли в политиката, но те са прозападна партия и точно такива хора гласуваме за тях! Прозападната ориентация на ГЕРБ е нещото, което вбесява евразийците. И накрая " чиста случайност" е и факта, че болшинството евразийци, са или бивши комунисти, или техни потомци, говоря не само за партийците ви, а и за избирателите)))
39
4
 
12
 
! Отговори
э-п. преди 4 години
Да се публикува името на доктора, който му е дал болнични. Значи един корумпиран, дава на друг корумпиран болнични. Срещу колко?
38
0
 
8
 
! Отговори
ВАС преди 4 години
Съдебната ни система е корумпирана защото прокурори и съдии се мислят за недосегаеми.Георги Чолаков се подиграва със семействата на инвалиди.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделението в България винаги е било между русия и запада, аз незнам примерно р.петков или варненския копейкин дали са комунисти, или не! Въпросът е, че подобни индивиди искат бг в руската зона на влияние, където системата е хибридна- частни олигарси и текейсари които им слугуват ( а не работят)! В руската система олигарсите може да са всякакви- помещчици ( изживяващия се за такъв Жириновски), архонти ( князе), " Върховни управители" ( Путин), а църквата замени атеистичния " марксизъм- лениниз
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разследването да започне от лекаря, който му е издал болничния.