САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни

Херо Мустафа обяви, че САЩ ще заеме по-твърда позиция срещу корупцията
Обновена: 4 фев 2020 11:53 | 4 фев 2020 08:49,
402
САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни
Снимка: БГНЕС

САЩ наложи първата си мярка срещу корупцията в България. Посланикът на Съединените американски щати в България Херо Мустафа обяви, че до дни ще бъде оповестено името на първия български гражданин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция.

По думите й Вашингтон има намерение да предприеме по-твърда политика в борбата с корупцията.

"Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на глобалния закон "Магнитски" и други твърди мерки.Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни", заяви посланик Мустафа пред "Нова тв".

Още по темата

Тя коментира и идеята за евентуални промени в Конституцията ни.

"Решението за каквато и да било промяна в Конституцията е на българското правителство, българския парламент и българския народ. Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически диалог, което означава, че ще водим добър диалог с правителството и гражданското общество, за да обсъдим как от страна на САЩ можем да предоставим нашите познания и най-добри практики", заяви дипломатът.

На въпрос за падането на визите за българи, посланикът отговори така: "През март предстои първото посещение в България на помощник-държавния секретар по консулските въпроси. Това е най-висшестоящия служител в Държавния департамент, който се занимава с този въпрос. Той ще дойде тук, за да разговаря за програмата за безвизово пътуване. В този ред на мисли, посолството на САЩ току-що започна програмата "Работа и пътуване", която дава възможност на 5000 български студенти да прекарат лятото в САЩ".

"Енергийната диверсификация трябва да бъде разгледана на практика, а не само принципно. Предстои второ посещение в България на делегация от американски технически експерти", каза посланикът в коментар по темата за енергетиката у нас.

"Мисля, че имам голям късмет да бъда в България. Аз и моето семейство обичаме тази страна и българския народ. Обичам и езика ви. Не мисля, че е труден, просто не мога да намеря достатъчно време, за да го уча. Това, което ме впечатлява най-много, е силата на българския народ. Във всяка институция и сред гражданското общество съм се срещала с хора, които работят за доброто бъдеще на България", сподели още Херо Мустафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Херо Мустафиеff Мустафа е нашия герой, той донесе свободата да си клецаме децата!
339
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
А аз се чудех, защо сме най-корумпирана държава в Европа.
338
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андон Миталов
337
8
 
0
 
! Отговори
Много го мислят преди 4 години
Но аз го казвам-името май е Румен Радев.
336
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живеят новите по-големи братя, да живеят новите освободители! Браво на Хера, Бат Бойко ще те покани на кафе и ще те нацелува! Малко са 2 млрд за ненужни самолети, ние можем и още да дадем, каквото поискате! Само преборете тая корупция у нас, докарайте направо американци да ни управляват, както направихте в Украйна! Обичаме ви, вие ни спасихте от комунизма, всички щяхме да бъдем избити, всички умни и красиви, добре че бяхте вие!
335
8
 
3
 
! Отговори
НЕМА ЛОШО! преди 4 години
Много са имената на българите, които не трябва да бъдат допускани на територията на Съединените щати, надявам се, че измежду тях най-многобройни са червените крадци и т. н. президент.
334
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахааааа, комунягииииии ревете ли, ревете ли? Казаха по ТВ, че прокуратурата /Гешев/ е запорирала сметките на комплекса "Камчия". Пълен блокаж и разследване до дупка на руските шпиони. На Копейкин ще му свърши рахатя :)))))))))))))))))))))))))))))) Макаров в прединфарктно......
333
0
 
6
 
! Отговори
палмата на корупцият преди 4 години
Дано да е най-гнилият и най-корумпираният от всички - депутатът Делян Бей-евски.
332
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много е лесно да се разбере кои от политиците е корумпиран защото под някаква форма всички са на хорото по трудно е да намериш некуромпиран политик
331
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ако арестуват другарчето Дебелянчо и Кукундрелия ще изфиряса съвсем!
330
0
 
9
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Забелязвам че отваря дума за енергийната независимост, та ще почакам да видя имената на корумпираните са в тази връзка, че да преценя дали не става дума за "енергиен" натиск или за наистина принципно отношение.Безспорно и в двата случая корумпцията ще е добре докумнтирана, което е най-важното в случая.
329
0
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Е какво правиш по българските вестници да квичиш,*** афропомашки?!Слава Богу България се е оттървала от един безродник,кланящ се на Моамет!Цялата си рода да завлечеш,където си!
328
5
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До ___О С Т А В К А на правителството на БОЙКО БОРИСОВ !!!!!
327
4
 
10
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До ГеоргиА мутрите от бандата на Бойко Борисов какви са за тебе не са ли също от БКП а боко се е впил като кърлеж във властта . О С Т А В К А !!!!!!!!!!
326
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Вашингтон има намерение да предприеме по-твърда политика в борбата с корупцията...Цяла държава от 100% д/е/б/или, все другите да им мият мръсните чинии! От 150 г. няма една революционна идея от това стадо - все от чужбина от Виена, от Румъния, от Русия, от СССР, а сега от USA да дойдели да ги оправят! Добре, че се измъкнах. Айде праскайте минусите, ама за по сигурно стойте си в къщи и не ходете на избори! Време е да се сбогуваме оскотяли, неуки, озлобени българи!
325
9
 
9
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Не само черни печати.Очакваме от САЩ да ни спасят от комунистите,които ограбиха обикновеният отруден човечец,създадоха мафиотски структури чрез бившата ДС ,саботират демократичният процес и пътят ни към развитие в ЕС! Желателно е да изпратят наблюдаващи прависти за структуриране на правораздавателните органи и туширане корупцията при тях!
324
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не е Поптодорова,с онези крадени мазила на летището? Обикновено го отнасят кокошкарите!
323
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корна Техно-то...
322
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мухобойко е
321
2
 
16
 
! Отговори
___ преди 4 години
Цялата работа е много шум за нищо. Отказват да дават виза на някой, който сигурно не смята да ходи там. Страшно наказание ...