Пловдивчанин поиска да се прекръсти на Кришна-Хари

Съдът му отказа и откри, че е психично болен
12 фев 2020 20:30,
25
Пловдивчанин поиска да се прекръсти на Кришна-Хари
Снимка: Pixabay

Пловдивчанин поиска да се прекръсти на Кришна-Хари, но съдът му отказа. Мъжът подал молба в районния съд в Пловдив името му да бъде сменено, за да се „извиси съзнанието му“, пише Dariknews.bg.

Още по темата

В молбата си до съда пловдивчанинът обяснил, че от самото си раждане е живял в дисхармония и дисбаланс с гражданските си имена. Според него името Кришна-Хари съдържало имената на върховния бог Кришна, което пък било бащиното име на божия син Иша-Кришна (превод от санскритски на името на Исус Христос). Мъжът изтъкнал, че още от предходния му живот и от утробата на майка си помнел, че се казва Кришна.

По думите на пловдивчанина, Кришна означавало „всепривличащ". Той обяснил пред съда, че бил роден като православен християнин, а Кришна подсилвал неговото съзнание. Винаги се усещал и възприемал като Кришна-Хари, а енергията на името определяла неговото същество и съзнание. Рожденото му име пък му въздействало убийствено, звучало му обидно, противоестествено, осмиващо и не можел да го приеме.
 
Като последен аргумент мъжът посочил, че всички негови роднини и приятели го знаели като Кришна-Хари. Това име носело неговата естествена вътрешна духовна и вселенска енергия и отговаряло на неговата същност и на битието му.
 
От Община Пловдив се възпротивили на желанието на пловдивчанина. Районният съд също отказал да смени името на мъжа и той ожбалвал съдебното решение пред Окръжния съд. От там му направили комплексна психолого-психиатрична експертиза. Тя установила, че мераклията да стане Кришна-Хари страда от психичен проблем, но не се води на учет в пловдивския психодиспансер.
 
Според експертизата желанието на мъжа да смени името си било мотивирано от заболяването му. По думите на експертите, ако името му бъде променено, това няма да повлияе положително на здравословното му състояние, бит и живот.
 
В крайна сметка съдът решил, че желанието на пловдивчанина е в резултат на психичното му заболяване, което било в хронична фаза. Заради това окръжните съдии потвърдили решението на Районния съд и отказали промяната на името.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
само питам преди 4 години
И религията ли ще си смени? Индуист ли ще става? Или пък Шаман да размахва кости да чисти енергии ,за да го дават по телевизията?
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проблем, но не се води на УЧЕТ в пловдивския психодиспансербраво паФкабраво гъБълоФ
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кришна-Хари още помни като е бил малък в корема на майка си, как баща му редовно идвал и го гледал с едното си око.
17
4
 
10
 
! Отговори
555 преди 4 години
Значи в днешно време пола си можеш да смениш, но видиш ли името - не може. Странна работа...
16
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Що да го прави по трудния начин човека. Направо да се кръсти Перко Наумов. Родно, познато,любимо....
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, абсурд да е хахо тоя..
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Тъ.пак! Има учени, които вярват и не отричат Бога. Блез Паскал е учен , но и вярващ. Менделеев също е вярващ православен християнин.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросният човек може да е луд, ама като гледам коментарите и в тях не спира да пише един който е за диагноза.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние образование хора не сме чели нито корана нито библията мой - това го оставяме за невежите които не вярват в науката а в неща измислени от силните на деня за да могат да контролират такива невежи като теб, вижда се, че доста успешно са се справили в годините.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам, че си му голям фен - може да се обрезеш като него и ти ! Нещо пак пропусна тази подробност.
10
2
 
7
 
! Отговори
Алоо преди 4 години
Изперкаха хората, ей.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корана се пише повече за Спасителя Господ Иисус Христос, а за Мохамед се пише, че той е ***.дофил, шизофреник, епилептик и син на ПРОСТИ НЕОБРАЗОВАНИ родители и е произхождал от ПРОСТОЛЮДИЕТО.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кришна е обикновен човек, грешник, измамник,лъжец, развратник ( правил е секс с повече от 10 000 пастирки) , погледнете и снимката към тази статия - га.дост и гну.сотия!
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 3Христос е евреин и произхожда от най - знатния Род - Той по Майчина Линия е с Царска Кръв и Произход ( От Давидовия Род и Дом) и и с Първосвещеническо Потекло. Спасителя НЯМА нищо общо с арабите и мюсюлманите - тяхната измислена " вяра" е от 7 век , а в Корана се пише повече за Спасителя Господ иисус Христос, а за Мохамед се пише, че той е ***.дофил, шизофреник, епилептик и син на ПРОСТИ НЕОБРАЗОВАНИ родители и е произхождал от ПРОСТОЛЮДИЕТО.
6
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 години
Помакоград/Туркоград/Цихганоград,/Бежанецоград едно време имаше бая изпушили кришна съзнания. Мотаеха се на Централна гара
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от коментар номер 3Трето - Името Хари е английско европейско име ( което произхожда от името на един английски крал Хенри VIII ) и НЯМА нищо общо с индуизма, индийците, индийските имена!Четвърто - съчетанието между европейски и индийски имена е отвратително! Пето - Браво на Община Пловдив, че са отказали да изпълнят желанието на такъв ненормалник и откачалка ! На този му трябва спешна психиатрична помощ и експертиза!
4
8
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Да беше допълнил, че е евреин и като всички тях и той е обрязан като си толкова информиран, или тактично пропусна тази малка подробност !
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко отдавна ни прекръсти на овце!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнycнa статия! Първо - Господ Бог и Спасител Иисус Христос НИКОГА не е бил в Индия и Той НЯМА нищо общо с индийците, нито с техните индийски езически суеверия и глупости! Той НЯМА нищо общо с измамника, лъжеца и развратника Кришна, който е правил секс с повече от 10 000 пастирки! Индийците са тъ.мо.кожи а от тях произхождат и най- долната индийска каста - ромите!Второ - в корана мюсюлманите наричат нашия Бог и Спасител Иисус Христос - Иса, жалкото е, че не вярват в Него.
1
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да се кръсти Принц Хари и да се кандидатира за крал на Англия.