Хампарцумян: Проверката на приватизациите имат репутационен смисъл

По негово време приватизациите са се правили прозрачно
13 фев 2020 10:13,
48
Хампарцумян: Проверката на приватизациите имат репутационен смисъл
Снимка: БГНЕС

Резултатите от проверката на приватизационните сделки ще имат по-скоро имат исторически, информационен и репутационен смисъл, отколкото правно наказателен, защото са изтекли давности или собствеността се е сменила, заяви банкерът Левон Хампарцумян, който за кратко беше изпълнителен директор на Агенцията по приватизация (2000-2001 г.).

След като има публичен интерес, тази проверка трябва да се направи, въпреки ангажирането на голям публичен ресурс, уточни Хампарцумян.

Още по темата

"Не се притеснявам от проверката. По-големите приватизации по мое време са правени по един добър и прозрачен начин, предприятията и сега са живи и работещи", заяви още банкерът.

Според него трябва да бъдат проверени по-спорните сделки. Проверката, по думите му, има историческа стойност, но не и правна, защото е изтекла давността.

"Това се прави, защото има публичен интерес", заяви Хампарцумян пред bTV.

По думите му в историята на приватизацията има успешни и неуспешни примери.

Той коментира и вълненията по темата за курса лев/евро покрай очакваното влизане на България в чакалнята на еврозоната.

Според банкера няма риска за лева и гаранция за това е валутният, който ни преведе успешно през различни кризи за 20 години.

Относно твърденията на бившия финансов министър Муравей Радев, че левът е подценен той каза: "Това са хипотетични неща, подобен спор прилича на спора къде е нулата на координатната система – безсмислен е".

Прогнозата на Левон Хампарцумян за влизането ни в еврозоната е, че това ще се случи, когато сме готови и се чувстваме комфортно след двегодишния период в чакалнята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
10
 
! Отговори
ТОЯ ЗАБРАВАН преди 4 години
дето забрави да прибере за държавата 100 млн дивидент, а продаде БУЛБАНК за 200 МЛН дали няма да си спомни още нещо в панделата
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Хръцпръцумян и той колко се нагуши!
15
2
 
17
 
! Отговори
Форца Италия преди 4 години
По слухове когато приватизираха Булбанк най добрата банка за времето си 100 000 000 под масата и о още180 000 000 над масата с бате Ваньо нямаше проблем .Всички бяхме СДС.
14
2
 
13
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Репутационен смисъл т.е. напълно безсмислени. Трябва да отвличаме вниманието на хората от проблемите които може да изникнат покрай влизането в Еврозоната и в същото време прокуратурата да не и хрумне да се занимава с нещо важно! Я да ходят там да си четат архивите и толкова! Само обвинения по поръчка трябва да правят - може и без доказателства - важното е да има обвинение на който не ни е удобен или вече не си плаща на когото трябва!
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарим на Турция че ни спаси от арменците.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ МУ СЕ ХОДИ В ЗАТВОРА НА МАФИОТА
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо, такова животно "чакалня" няма, т. р. още сме си тука. Зоната си е на мястото, а ние ще влезем в нея, когсто излезем от Зоната на корупцията. Което ше бъде улеснено с известни, крайно нужни, поправки и фобавки в Конституцията. И с минимизиране мъглата относно фактите. Просто някой трябва да я из дух а, а не да го д уха.
10
1
 
18
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Нещо ми изглежда притеснен на снимката. Има защо. Този има доста скелети в шкафа. Жалко, че надали ще има ефективно осъдени, а би трябвало. Окрадоха нагло народа, настроиха къщи за милиони, хотели, накупиха джипове, яхти и се правят на голямата работа...
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-ПРАВИЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ АРМЕНЦИТЕ ИМАТ ТУРЦИТЕ.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно по на Булбанк продажбата има много за ровене и могат да стигнат и до теб, арменско изчадие.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверките на приватизациите ще отклонят огромен интелектуален ресурс за много време. ще се проверят само някои. Хората отдавна са наясно, че грабежът връщане няма, производствата са сринати безвъзвратно. Непроизводствените фирми са препродавани не един път.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България си отиде бе хора.
5
2
 
8
 
! Отговори
нина преди 4 години
да се започне от магазините в блоковете ,те са строени при соца с пари на народада се започне с хотелите по националните курорти да не се започва с кремиковци ,нека да останат на последно мястохотелите и магазините ще бъдат светлината в тунела---ДАЙ БОЖЕ!!!!НО СИ МИСЛЕ ЧЕ ЩЕ СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ ЗАВОДИ --ЦЕЛТА ЩЕ Е ДА НИ БАЛАМОСАТ --И НАКРАЯ НИЩО ,АМИ ТЕ ВЕЧЕ СА РАЗГРАБЕНИ КРАЙ НА ПРАВЕРКАТАНО МАГАЗИНИТЕ СА СИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И НОСЯТ МИЛИОНИ НА МАФИЯТА
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АРМЕНСКАТА МАФИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ БЪЛГАРИЯ! МРЪСНО КРАДЛИВО КАТУНАРСКО СБОРИЩЕ.
3
2
 
24
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
Тая gad mrysna като изпълзи от дупката си бягайте, пак ще ви лъже. Това мекотело е в дъното на ограбването на народа, а сега с цялата си наглост акъл раздава и вина няма.
2
2
 
21
 
! Отговори
L. преди 4 години
Е, де да знае недоучилият, че има давности и че те са изтекли. Що не пита този път Върховния съд преди да почне да проверява?
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако те вкарат в затвора, няма значение какъв смисъл има

Спонсорирани публикации