Периода на приватизацията – тъмен прозорец за информацията

Голямата приватизация – по времето на Костов
12 фев 2020 22:50,
15

Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол, осъществяван от държавата.

"Ще има проблеми при извършването на тази ревизия. Приватизацията, която беше извършена, тръгна много силно поради факта, че в България след 10 ноември, вследствие на политиката, която водиха тогавашните правителства, изгуби всичките си пазари. Изгубихме арабските пазари вследствие на връзките ни с Израел, изгубихме и пазарите заради политиката, която се провеждаше в тогавашния Съветски съюз. На нашите места се настаниха други, а някои от предприятията станаха ненужни", каза депутатът от БСП Димитър Стоянов в предаването "Денят ON AIR".

Според него основно правителството на Жан Виденов е извършило масовата приватизация, а голямата привитазация е била по време на правителството на Иван Костов (1997-2001 г.)

"Не зная как ще се установява какво е ставало през този период, защото на органите на МВР, които можеха и бяха задължени да събират доказателства за начините на извършване на приватизацията и извършени престъпления, беше забранено да събират информация на тази тема. Това остана един тъмен прозорец", каза още Димитър Стоянов.

Той посочи, че може би, ако са извършени криминални престъпления - давността за тях да не е отминала. Според него все още има действащи договори за приватизация и може да се види какво е изпълнението по тях.

"В приватизацията имаше много интереси, участваха много хора - "сини", "червени", безпартийни, силови групировки. Приватизацията продължи и по време на царското правителство. Трудно е да се каже кой повече се е облагодетелствал", допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Преходът ще свърши когато Чадата на Приватизаторите фалират. Ако има някой да ги е научил да работят, единици ще останат. Но пък Европрограмите финансират точно некадърните и крадливи Приватизатори. При толкоз милиарди има мижав растеж. Що се отнася до Арабските и Руския пазар, никой насила не ни е изхвърлил от там. Единствено Виденов се опитваше да направи нещо. А Луканов го убиха не някаква си Меджидиева. Той работеше по енергийни проекти по линията Русия-България-Турция неудобни за някой.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да подкрепим герберите в тази им задача и да видим какво ще излезе,дали ще има осъдени.Разкриването на бандитите от приватизацията е добро дело.
4
4
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Приватизирана България е до 2001 г. ! Давност по приватизирани сделки - 20 г. КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ угодно и удобно изчака ДЕСЕТ ГОДИНИ за да влезе в този срок !!!!
3
1
 
26
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Много добре се знае как стана приватизацията и с какви пари.Да не се прави на мома неущипана тоя червен депутат.Във времето може да се види кой какво имущество е имал и неговото движение.,както инс какви пари е закупено.А следприватизационният контрол,а заменките на Сергей?
2
15
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Луканов го,,обесиха"! Попов и Беров си отидоха необезпокоявани.А ако трябва да бесят Костов то какво трябва да направят с Виденов,царя и тройната коалиция? Какво наследи Костов бе мушморок и как можеше да го спаси?Аман от озлобени и неинформирани многознайковци.......Тези за бесенето пизнесоха и присвоиха големите пари и си умиват ръцете с Костов и Борисов.....Неживели и невидел чугунени глави и пубери такива!!!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В това студио се канят само рубладжии.