Ремонтирана ли е несъществуваща сграда срещу 1,5 млн. лв.?

ОЛАФ влиза в община Петрич, за да провери проекта
13 фев 2020 10:44,
11
Ремонтирана ли е несъществуваща сграда срещу 1,5 млн. лв.?
Снимка: bTV

ОЛАФ влиза в община Петрич, за да разследва ремонт на несъществуваща сграда за 1,5 млн. лева. Европейската служба за борба с измамите ще разследва проекта, съфинансиран от програма за трансгранично сътрудничество между България и Гърция.

Става дума за постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей. От общината обясниха, че сградата имала една стена, около която трябвало да се строи, но и тя паднала.

Строителите признават, че са бутнали стената, защото била стара, пише bTV.

Служители на европейската служба за борба с измамите ще проверяват в рамките на три дни дали с парите е злоупотребено. Защото са получени по проект за ремонт, а не за нов строеж. Иначе днес строеж вече има.

Сигналите до всички възможни институции са подадени от името на "Будни граждани".

Будните граждани сигнализират и за друга странна поръчка – ремонтираният вече покрив, за чиято реконструкция постфактум беше обявена обществена поръчка отново е залегнал в бюджета.

След сигнала миналата година поръчката беше спряна, а строителят обясни, че е ремонтирал покрива доброволно. Сега в бюджета са залегнали същите около 30 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
21
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Много ми хареса предпоследното изречение в статията "След сигнала миналата година поръчката беше спряна, а строителят обясни, че е ремонтирал покрива доброволно" Може ли този благодетел,този добър човек да дойде да ремонтира и покрива на моята къща.
9
1
 
12
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ОЛАФ отчитат дейност. на ЕК точно такива корумпирани калинки като организираната престъпна група ГЕРБ са им любимите марионетки.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВсичкаТА ИМ Е ТАКАВА,парите не отиват за населението,а по джобовете на преяли депутати и на чуженци,чужди фирми и офшорки.Кога ще има контрол над използваните средства и защо италиански измамник взе от парите за екология в България?Докога,бе?Задължително е, хора,които не са български граждани да нямат право да източват българските пари и български проекти,дори и с посредници!
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметът на Петрич е от Герб. Само за сведение.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците като дойдат тука и гледат като треснати ! - викат такива джипове и лимузини не се виждат навсякъде в Германия.Казвам,ако видите па кви къщи - дворци има ще си помислите ,че сте некви клошари там в GERMANY.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя ,ако е само тази е добре ! - кой знае колко такива има.После викат,България е бедна държава а са откраднати милиарди.Остави това ама има още за крадене ! - ако се разкрие всичкото далавера ще се окажем по-богати от Швейцария.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонтът е приключил успешно.Крайната цел на финансирането е постигната.Опасната сграда вече не опасна.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От общината обясниха, че сградата имала една стена, около която трябвало да се строи, но и тя паднала."Да позная - гербаджийски калинки? Айде Бочко пак да ходи да се прави на шут и да замита след тях.
2
0
 
47
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
хахаха, отличници, той строежа още на хартия те вече му правят ремонт :) ето това е челен опит
1
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОЛАФ ако тръгнат да разследват всички злоупотреби с европейски средства, няма да им стигнат години да разберат за какво иде реч. Те направо трябва ни изключат от Евросъюза за злоупотреби.