Херо Мустафа – пи ракия, пя, рецитира, сега заряза и лозята

Посланикът на САЩ бе посрещната с кокичета
14 фев 2020 12:14, Александър Попов
387
Херо Мустафа – пи ракия, пя, рецитира, сега заряза и лозята
Американският посланик Херо Мустафа със сигурност най-близко до българските традиции от всички нейни предшественици. Още при назначаването си тя даде знак, че ще положи всички усилия да научи български.
 
После се включи в редица инициативи, извън служебните, с които показва симпатиите си към страната ни.
 
Пя "Нова година" с композитора Стефан Димитров в навечерието на 2020 година, в края на януари опита от българската ракия, а преди дни рецитира Вазовото стихотворение "Де е България".
 
Е, на 14 февруари, когато празнуваме Трифон Зарезан, Херо Мустафа присъства и на зарязването на лозите.
 
От посолството на САЩ разпространиха видео, в което тя пожела берекет и просперитет на лозарите.
 
Тя бе посрещната с народни песни и букет кокичета - предвестник на пролетта.
 

 

 

Честит Трифон Зарезан! #AmazingBulgaria

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Четвъртък, 13 февруари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Американската губернаторка на България зарязала лозята.За едни това е важна новина,за други позор.
189
0
 
8
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До ПроСоТоНе знам това за американеца с бастуна дали е истина, но аз също мога да потвърдя, че в не толкова далечното миниало, българските лозя почти не са страдали от болести, и много по-рядко са били пръскани. Реколтите също са били по-обилни! Като собственик на 700 квадрата лозе в тракийската низина, знам че през 70-те години на миналия век, дядо ми е вадил по тон и половина, два грозде от тази площ, което си е доста. При положение, че почвата е плътен чернозем, който не е особено подходящ.
188
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Добре е за господаря когато същия отблизо се запознава с поданиците си и техните традиции макар и чрез посланиците си. Това трябва да остави у поданиците впечатлението че господарят им се интересува от тях. Нещо което макар и лъжа помага за успешното управление на една колония. Дали господарят на който се кланят е САЩ или Русия робите за съжаление са си роби. И руския посланик да правеше същото и за него моя коментар щеше да е същия ако не сте схванали какво имах предвид в предишното изречение.
187
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Херото я виждам разведена още преди края на мандата,с оглед на това как го започна...
186
0
 
19
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Абе какво непрекъснато ни я навирате тая Мустафа през очите! Ако не нея,Гешеф каскета,или тиквата...Искам да чета Нормални новини,какво ги натрапвате непрекъснато!Ефекта е обратен,отблъсква! Тая НЕ и е работа ни да пее ни да рецитира ни да зарязва! А й сик.тир,Писна Ми!
185
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много евтино се рекламират тия американци, само с едно зарязване на лозята, вместо да изпратят някое милионче на бедните си приятели. Направо ще ни разплачат."САЩ години наред праща/дава/подарява 10 млн Щатски долара на България.
184
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
А, уж религията не и позволява. Абе, ще стане човек от нея.
183
0
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
те службите ни бият минуси,в един сайт ме зплашиха директно...знаете АИП адресите ни,не ни е страх разберете го не можете ни уплашите...не можете ни накарате да виждаме бяло и да му викаме черно...стремежа ни към справедливост ни е заложен генетично от Бог...ние сме милиони и не се страхуваме от заплахи и лъжливи и богати убийци и крадци,обричащи живота на децата ни на робство и мизерия...ще се видим на барикадите
182
6
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До Рашка-Говняшка,Айде сега пак, дай да преговорим малко, че като научим новия урок, забравяме какво сме говорили преди това. Сега- нали антируски настроените украинци твърдяха, че Киевска Рус, на която е бил владетел княз Светослав, всъщност е древна Украйна, а не Русия! Сега какво- когато ви кефи, Киевская Рус ще е древна Украйна, а когато не ви- древна Русия, така излиза май!
181
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
До Рашка - Говняжкащо бе тя черната ...или русате беше ...абе все тая Златки тв звезди на прехода са по готини и секси...аааа.. не моат да бият черен печат...аз още утре ще занеса моят паспорт и да бие къвт си ще...България е моят дом...земята на дедите ми и не можете ми го отнемете от алчност и с непочтенни действия...само ми елате и ще чуете "Вятър ечи..." платени ми и продажни
180
4
 
14
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
До ББИмаме държава от 1300 години ама със две прекъсвания - едното от 200 години под ромейско и едно от 500 г. между впрочем за падането на България под ромейско владичество са виновни любимите ви рашки - княз Светослав два пъти напада България през 968 г. и разорява земите ни и изколва половината население. накрая българи и ромеи се обединяват за да унищожат руския из.верг. На такива изро.ди служат и се кланят комуноидните ни ***.
179
12
 
8
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
А къде е оня със име на пищов и вид на квартален пияница - русссския посол Макаров? Нали си пада по къркането като всеки ***? Да ходи да зареже лозите да си изкара пиенето ама явно предпочита да се налива със Боярыщник че е по лесно.А тази дама е доста по чаровна от него а пък от нашата лъжкиня от Крушевица да не говорим - слага я в малкото си джобче. А пък за подпухналата от пиене и преяжнане Йотовицата въобще да не коментираме - проста.ке.са и половина.
178
4
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
...имаме държава от над 1300 години все пак и сме надживели много богати иагресивни империи...Бог да пази България
177
9
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
името и религията на хората не са проблем за прогресивните българи,ние сме толерантен народ,съжителстваме мирно с много етноси и религии,народа ни спаси българските евреи ВСВ и не сме очаквали аплодисменти,госпожата ни излъга,че ще води борба с корупцията а се прегръща с бандити в това е проблема...песни...Вазоов на неправилен български...мерси,Народа ни е жертва на вашите войни с Русия...свери на влияние,алчност..и не подбирате средствата и хората,престъпници и мафиоти са ви приятели..
176
9
 
15
 
! Отговори
Александър преди 4 години
Абе да си хваща пътя тая, какво им се слагате на чужденците и най-вече на американците.. ще кажеш хванали Господ за шлифера. Спрете да ги превъзнасяте, едно хубаво нещо не сме видели от тях!
175
3
 
6
 
! Отговори
Изтъкнат джентълмен преди 4 години
Пошло!
174
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в тази страна, която ви прати Херо явно ценят други неща, а не името и цвета на кожата. Те доскоро имаха черен президент. Но това, селяци, неможете да го разберете.На светлинни години сте след тях.
173
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително приятна жена.Не случайно е канена навсякъде по светските събития у нас.Виж за представителите на братушките,там бирата е друга.Един руснак да има на събирането,и ще се направи на разсърден и обиден за това че не сме признателни на Русия за 100 неща.Неприятници от всякъде са .
172
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен181напълно си прав!..сащ "уважава и се грижи за българите" точно както стопанина "от задния двор" се грижи за прасетата си..защото идва Коледа,а знаете какво се случва обикновено покрай нея с "любимците от задния двор"..
171
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много евтино се рекламират тия американци, само с едно зарязване на лозята, вместо да изпратят някое милионче на бедните си приятели. Направо ще ни разплачат.