Синдикатите готвят протест, не приемат "Зелената сделка"

Ще се борят за защита на работните места в енергетиката
24
Синдикатите готвят протест, не приемат "Зелената сделка"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа" обявиха готовност за протести и общонационални действия за защита на работните места и бъдещето на енергетиката в България.

Синдикалистите не приемат "Зелена сделка" на Европейския съюз, която поставя под въпрос бъдещето и сигурността на работещите в комплекса "Мини Марица-изток".

"Ние искаме в тази оценка на въздействието да бъдат включени всички сектори и това да стане преди приемането или поне преди залагането на параметрите в този закон за климата. Това ще стане до средата на следващия месец. Може би държавата е попроспала някой и друг ден от 12 декември насам, но ние няма как да стоим безучастни. Имаме своята готовност да организираме поредицата от акции както от тук на браншово ниво, на национално ниво, така и в Брюксел, когато там се налага", заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов също бе категоричен, че "Зелената сделка" ни изправя пред проблеми от всякакво естество.

Комплексът "Марица-Изток" е този, който ако бъде правилно управляван, би могъл да намали предизвикателствата пред държавата ни", смята той.

 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
И да допълня. Една проста горица е сто пъти по полезна за държавата от остъклените фотоволтаични полета за построени с крадени от нас милиарди, от които Файда няма.
20
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Стига глупости. Идва Ледена епоха. Държавите трябва да се съоръжават. Енергията от лигнитни въглища е все едно енергия от Нищото Не прекараха Южен Поток и обрекоха България на дефицит на газ и зависимост от Турция и Гърция. Енергийната диверсификация е Блъф. Самите САЩ внасят 40% от ядреното си гориво от Русия. Това е другия въпрос с престъпното забавяне на проекта за АЕЦ. В момента Русия пуска реактор на Обеднен Отработен Уран и Плутоний. Тази технология трябва да се проучи и възприеме.
19
3
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Имам 4 агрегата,в София един,един в Пловдив,и други 2 в селските имоти.Каквото и да стане съм донякъде енергийно независим.Соларните панели са т,,к..Агрегата не се влияе от времето,а от цената на горивото.
18
3
 
5
 
! Отговори
незнайко преди 1 месец
До Интересувайте се

ПРАВ СИ ВЪГЛЕРОДНИТЕ ЕМИСИИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ ЗА ТАЗИ ГОДИНА СА--600 000 000 НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ ---800 000 000 --ЗА ТОК ЗАКРИВАНЕТО НА ТЕЦ---ОВЕТЕ ЩЕ СПРЕ ИЗТОЧВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ПРЕМИНАНАНЕ НА ГАЗ ЩЕ Е ИКОНОМИЧНО ЗА ТЕЦОВЕТЕ И НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ТОПЛИННАТА Е ЕЛ ЕНЕРГИЯ
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Solar Power

И като няма слънце ток от къде ще вземеш смешнико? Фотоволтаиците са най-голямата глупост на света, но пък едни хора направиха пачки от тях!
16
2
 
10
 
! Отговори
АfD Германия преди 1 месец
Лошо става, когато зелени популисти и идеологията им вземат превес над здравия разум.
Това се случи в Германия, зелените догматици на се вслушват в съветите на специалистите и сега всички плащаме за грешно и прибързано взети решения от режима на Меркел.
Но съпротивата ще расте. Тюрингия беше само началото.
15
3
 
10
 
! Отговори
АfD Германия преди 1 месец
Брюксел иска България да внася електроенергия. Демагогията на Зелените в Германия разруши икономиката и вдигна цените на 30 цента за квч., най-високи в света. Грешката на Меркел да закрие АЕЦ, а сега постепенно и ТЕЦ, ще доведе Германия до страна от третия свят-подхождаща на новото подрастващо поколение...
14
6
 
7
 
! Отговори
Интересувайте се преди 1 месец
Само ако гледаме пазарния принцип ТЕЦ-овете са неконкурентно-способни и е въпрос на време да бъдат затворени. Да не говорим за замърсяването. За миналата година ТЕЦ Марица Изток 2 е на загуба от 192 млн. лева. И това е преди да са платени въглеродните емисии по 25 евро на тон. Кой мислите ще плати тези пари? Синдикатите с този протест не защитават правата на 10-те хил. работници. Вместо това да се впрегнат и да измислят как да преквалифицират хората и да им намерят работа. Ще струва дори по-евти
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си събират лозунгите от соца и да вървят на село.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИСКАТ СИ ЧЕРВЕНАТА СДЕЛКА АМА НЕМА...
11
3
 
11
 
! Отговори
Чанго преди 1 месец
До Solar Power

Като не желаеш да се съобразяваш с нормите в обществото, бягай да живееш в гората при дивите зверове. Но и там има някои правила, които ако не се спазват става game over.
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затворят ли тецовете на въглища, България остава без базови мощности за производство на ток, а те са основата на енергетиката на всяка една държава. За България базови мощности са АЕЦ и ТЕЦ.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без национална енергетика могат на правят квото си поискат с нас.

А, така наречената Екофили Зелена енергетика е едновремено скъпа и слабоефектива!
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По този начин така наречените синдикати защитават преди всичко себе си, ако затворят мариците ще останат без реална членска маса и ще станат абсолютно ненужни.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е това ли е протеста пак, 5 пенсионера и 2-ма пияници.
Хора вдигнете се вече, стига сте спали.
Погледнете жълтите жилетки, така се прави.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И дано е хапнал по здраво на обед дане му е приседнало некъде да мие добра храната да мисли с главата оттука нататъка
5
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 1 месец
До 2: Ако направим и Белене... просто Марица 2 ще стане още по излишна :)
Виж колко ток произвеждаме и от колко се нуждаем реално..... и в крайна сметка
аз не искам да купувам ток от никого , но защо като си строя къща трябва да имам предварителен договор с Енергото ? Дори и такса трябва да им платя ! А аз всъщност няма да ги ползвам :)
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И както му казах оня ден не всички са еднакви може да мисли с главата си
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако нашите господа не знаят едни неща другите и грам понятие нямат неисе да е изкарал с другите честит свети валентин
2
9
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Ако демократите не бяха спрямо строежът на АЕЦ Белене след 1989 година, сега нямаше да имаме такива проблеми, токът щеше да е доста по-евтин, а инвестицията в АЕЦ Белене, щеше вече да е изплатена. Само дето домократите 30 години крадат, а не градят.

Спонсорирани публикации