Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!

Българският парламент е гарант за курса , заяви премиерът
309
Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!
Снимка: БГНЕС, архив

През юли, не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма допълнителни пречки, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът се среща днес с изпълнителния замeстник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

На въпрос дали ще има отлагане на влизането ни в чакалнята, Борисов отбеляза, че сме вторите в Съюза по малък външен дълг, с траен растеж на Брутния вътрешен продукт, което показва финансовата стабилност на страната. По думите му това се оценява високо от Еврокомисията.

Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята заради негативни примери, които били дадени, каза премиерът, според когото българският парламент е гарант за курса лев-евро.

Той сподели, че не е спал от 30-40 часа. "Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна или по-слаба. Еврото е втора валута в света. Затова работя без сън", обясни премиерът.

Лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение за дългогодишната финансова рамка - бюджета на съюза за следващите седем години. След дълги преговори през цялата нощ, срещата продължава и днес. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
44
 
! Отговори
Питане преди 4 години
Ще напишете ли нещо относно разследването на испанската прокуратура срещу премиера Борисов?
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже! Докога ще го гледаме това недоразумение?Малко им беше освиркването вчера, тояги и камъни трябваше да има. Апостола щеше да се зарадва, че тоя народ почва да се буди.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решили са да ни доубият и ще го направят , никой не може да ги спре !
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ЕСср искат да увеличат данъците на хората и с парите да увеличат ззаплатите и екскурзиите за еврочиновниците, които реално не произвеждат нищо.
4
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският парламент прави каквото му нареди Тиквата, а Тиквата прави каквото му наредят от Брюксел. Всичко в името на сладката властчица.
3
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджиите в Пловдив искат винетка за 200 метра, добре, че Борисов се намеси.
2
6
 
32
 
! Отговори
МддМ преди 4 години
Дреме му на бб за евро за чакални..Той си има всякакви пари и къщи вместо чакални - чекнални.Дали е на срещата с тъпан да вика по три пъти..Смешен , неук , нагъл тип..Още му капе маста от филията
1
5
 
49
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Пълна липса на връзка с реалността. А лошо е и, че има хора дето му вярват.