Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!

Българският парламент е гарант за курса , заяви премиерът
309
Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!
Снимка: БГНЕС, архив

През юли, не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма допълнителни пречки, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът се среща днес с изпълнителния замeстник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

На въпрос дали ще има отлагане на влизането ни в чакалнята, Борисов отбеляза, че сме вторите в Съюза по малък външен дълг, с траен растеж на Брутния вътрешен продукт, което показва финансовата стабилност на страната. По думите му това се оценява високо от Еврокомисията.

Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята заради негативни примери, които били дадени, каза премиерът, според когото българският парламент е гарант за курса лев-евро.

Той сподели, че не е спал от 30-40 часа. "Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна или по-слаба. Еврото е втора валута в света. Затова работя без сън", обясни премиерът.

Лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение за дългогодишната финансова рамка - бюджета на съюза за следващите седем години. След дълги преговори през цялата нощ, срещата продължава и днес. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен ....Лъгаха ни, че когато влезем в НАТО ще станем богати и равни на Германия и САЩ.....Кой е тоя дето те лъга, а? Никой, никога не е обещавал да станем като Германия и САЩ.Казаха само, че няма да сме като СССР. Аман от *** ***!!!
27
3
 
6
 
! Отговори
Guardian преди 4 години
До Зозо: И после се чудим що за *** гласуват за герп.Ами - такива!
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после Европа научи и за истинската същност на Мафиотчето, което десет години се прави на премиер и за любовницата му Мис ***, която гледа незаконното му дете в Барселона.Обаче Гешев е на дистанционно командване от Банкя и тук разследване няма.
25
3
 
22
 
! Отговори
аха преди 4 години
хубава ли е тая дет Боце и купил къща
24
3
 
16
 
! Отговори
Зозо 20, преди 4 години
Какви *** мачка, бе тро лче, че нали той от тях сам се е пръкнал?!Да не е вардил баща ми и да не е бил охрана на дядо ми?Че нали ГЕРб-аджиите всите са си чисти комунисти, потомци на такива.Айде безплитки толщини!
23
3
 
23
 
! Отговори
Muchas grasias por s преди 4 години
Начи,Боеко,вземаш един тъпан и тръгваш да се обясняваш за тол-а,за къщата в Барселона,за метресата/явно е сляпа,че да преспи с това/,за Горанов и кликата му нагли некадърници,за Томиту Пенкилера -министърчето на нищоправенето,за изрусаната мисирка ,упс министръка на нещо си /и тя не знае на какво,но има подозрения,че е нещо с пътища/,за Теменужката около която скоро ще се размирише,но не на теменужки,за онуй нещо мисирката на външите работи,дето и е трудно да "върже" едно изречение..
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъгаха ни, че когато влезем в НАТО ще станем богати и равни на Германия и САЩ.Лъгаха ни, че когато влезем в Европейския съюз ще станем равни на Германия и Франция.Лъжливите овчарчета пак ни залъгват с новата лъжа за Еврозоната.Няма да станем като Германия и Франция и след приемане на еврото. Еврото е полезно само за начина на спасяване на фалирали банки чрез пари от ЕЦБ и усвояване на валутния резерв от 18 милиарда евро.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой знае ли защо е уволнена журналистката от домус глиган сожук тв? Нещо май инервюирала юридическия волуешки корифей завършил пуца за милиционери, но имащ 6 на зачьота по право.
20
12
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Абе кво се пенят дрътите ***? Докато влезем в еврозоната /8-10 години/ те половината ще са хвърлили топа :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) БСП вече няма да е в парламента :)))))))))))))))))))))))
19
3
 
24
 
! Отговори
1-2 преди 4 години
Град Барселона ли е купил вече?? Или отбора??....То вече е по богат от ТръмпА по демокрация равен на Ким..А по ум....егати , не познавам толкова малко умен
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И мен не ме лови сън от силни болки в ръката след сериозна фрактура ,за която лекари ми правят оферти от 1000 до 3000 лв за операция .Здравен работник съм с 30 годишен трудов стаж и заплата 758 лв( след януарското увеличение)
17
29
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Не че и Боко е стока, ама ме кефи как мачка *** :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Иииииии.., направо откачат :))))))))))))))))))))) Прави ги криви...................
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано не ни стига и таз "хубост"!
15
3
 
28
 
! Отговори
ох преди 4 години
ах как харесвам Барцелона
14
3
 
34
 
! Отговори
боче преди 4 години
айде испанска прокуратура да го дава на интерпол страницата наш Бочко
13
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете нещо и за ГОРЕЩАТА НОВИНА, а именно, че Бойко Борисов се разследва за участие в Престъпна група и пране на много милиарди от последните години.Или ви е страх ?
12
4
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Айде ...... само не сшоменахте коя година , или десетилетие
11
3
 
43
 
! Отговори
Хахах преди 4 години
Властите в Каталуня разследват премиера на България за пране на пари, медиите в Испания гърмят, а в този сайт ни вест, ни кост. Автоцензура му е майката.
10
5
 
30
 
! Отговори
аха преди 4 години
ама Боце е купил къща в Барцелона и полиция прокуратура разследва там следите водят към него като че ли макар да е замитал усърдно ....изгорв тукмака от Банкя
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ни развалят по-дребно евро. Ще искаме от ЕЦБ по-дребни банкноти, по 1,2,5 евро, че минималната е 200 евро, а пенсията 100 евро.