МВнР: Не пътувайте в Северна Италия заради коронавируса

Обявено е най-високото ниво за риск от пътуване в Китай
24 фев 2020 11:24, Елка Василева
46
МВнР: Не пътувайте в Северна Италия заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Във връзка с разпространението на новия коронавирус Covid-19 в Италия и по-специално в Северна Италия външното ни министерство препоръча на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена зараза.

Препоръчва се също така на сънародниците ни да се въздържат от посещение на публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерки за безопасност като носене на предпазна медицинска маска, поддържане на лична хигиена и да се избягва пряк контакт с непознати.

В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на  коронавирус 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5:  Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.

Още по темата

От външното министерство съобщават още, че няма данни за заразени с коронавивуса български граждани в Китай и в Италия.

В посолството ни в Рим и в Генералното ни консулство  в Милано не са получавани сигнали за заболели българи или сигнали от наши сънародници за съдействие във връзка с ограниченията в рамките на карантината в някои градове. На спешния телефон на Генералното ни консулство в Милано са постъпили две обаждания от наши сънародници с молба за препоръки.

По данни на Италианския статистически институт в област Ломбардия живеят 10 046 българи, в област Венето -  2312, в област Пиемонте – 3071, в град Милано са регистрирани 5 241 български граждани, а в община Лоди - 313 българи.

Посолството ни в Рим и генералното консулство в Милано са в готовност да оказват съдействие на сънародниците ни при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с :

- посолството ни в Рим на телефони  +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43. Телефони на посолството в извънработно време: + 39 06 322 46 40; + 39 06 322 46 43.

- Генерално консулство в Милано: +39 02 849 429 02. Телефон на генералното консулство в извънработно време: +39 33 37 826 043.
 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В такива времена няма нищо по-хубаво от една функционираща имунна система
40
0
 
1
 
! Отговори
Ритка Дариткова преди 1 месец
Ние ще покажем на Европа и света, че ГЕРБ сме по-силни от корона вируса!
39
0
 
3
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Глобализма не прощава. Ако всеки си седеше в държавата, за всички, с изключение на едни хора, щеше да е по-добре! А, и коронавируса нямаше да е заплаха за нас. Никаква!
38
0
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
До Анонимен

Тук да не би да имаме проверки на летището? Като разграден двор е.
37
0
 
0
 
! Отговори
До Платен трол преди 1 месец
Така е)
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36

Трудното е докато умреш, после няма да ти пука...
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде да пътуваме калинке-министър?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес в северна Италия утре в Северна Македония ,а после.....?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 33

Щото не ни подхожда като евроатлантици. Какво са милион жертви в България в името на евроатлантизма.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако коронавируса стигне до нас в топлия сезон, ще е благоприятно, защото пневмониите се усложняват и са по-смъртоносни в студеното време. През лятото шанса за спасение е по-голям. Забелязва се, че в южното полукълбо, където сега е лято, коронавируса не се разпространява. А Австралия има много тесни връзки с Китай, латиноамериканските държави и тези от Африка трудно могат да се противопоставят на заразата, но там засега я няма.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не се затвори границата който влиза от Италия,коли камиони,автобуси самолети или на цялата ни хубост само зараза ни трябва
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А казваха, че чак през 2050 г. България ще стане 5 млн. С коронавируса ще стигнем това число до края на годината.
29
0
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
,,Умно поколение" бе!!!Кой от кой по-умен. Нали е слободия и анонимност,всеки плямпа хкаквото му скимне......Страшно нещо е когато умни тихнологии като интернет,свободно попадат в ръцете на хора с мозък колкото аспиринче. А като гледам всички сайтове ,много сте.Смислените коментари и диалози са кът,повечето постове са като във войнишки нужник,ама нали и казарма няма,няма как да разберете нивото си......Това ли е бъдещето на България????
28
0
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Всеки божи ден пристигат самолети от Китай в Европа на Китайските авиолинии основно в Рим, Милано, Франкфурт, Лондон, Париж и Москва. От там те плъзват из цяла Европа...
Така че не е от значение че Евтопейските авиолинии нато Lufthansa и Turkish airlines са спрели полети до Китай. От Пекин и Хонг Конг всеки ден пристигат китайци... Т.е. те си пътуват свободно и нарочно не се спират за да се зарази и Европа с вируса. В Италия целта е постигната вече.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да забранят полетите от Италия те се правят на ощипани и чаткат да плъз и у нас за да освоят едни милиони!
26
0
 
0
 
! Отговори
До 20-Питам се? преди 1 месец
Ами те отложиха мачовете си и от вътрешното първенство,заради вируса!
25
0
 
0
 
! Отговори
д-р- хаус преди 1 месец
До Анонимен 25
Една клизма и за теб ще се намери.
24
0
 
2
 
! Отговори
жабар преди 1 месец
Явно вируса освен по прилепите, ходи и по жабите.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България медицинската помощ ще е резервирана за политическия елит. Останалите ще разчитат организма им да се пребори със заболяването.
22
0
 
0
 
! Отговори
До Платен трол преди 1 месец
Прав си ! Ама в този случай целият ви шуменски ,,т.р.ол кръжок е обречен!!!