Борисов обсъди коронавируса с президента на Кипър

"Необходима е отлична кординация между евроинституциите"
55
Борисов обсъди коронавируса с президента на Кипър
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Република Кипър Никос Анастасиадис. Двамата изразиха загриженост от разпространението на вируса COVID-19 в Европа.

Бойко Борисов и Никос Анастасиадис бяха категорични, че е необходима отлична координация между европейските институции, за да се отговори адекватно на глобалното предизвикателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата между Борисов и Анастасиадис бяха обсъдени ползотворните българо-кипърски отношения. В контекста на 60-годишнината от установяването на дипломатическите връзки между двете страни беше отбелязано разширяването на контактите в политическата, икономическата и културната сфера.

"Република Кипър остава важен търговско-икономически партньор на страната ни и е сред водещите инвеститори у нас. Необходимо е да търсим още възможности за увеличаване на търговския обмен", посочи по време на срещата премиерът Борисов.

Министър-председателят акцентира и върху разширяването на потенциала в секторите земеделие, туризъм, енергетика, култура, образование и наука, корабоплаване.

Фокус на срещата между българския министър-председател и президента на Кипър беше и сътрудничеството в областта на енергетиката. Премиерът Борисов заяви, че изграждането на газовата връзка Гърция-България е от ключово значение като входна структура за внос на газ от алтернативни източници за целия регион на Югоизточна Европа.

Интерконекторът ще даде възможност и за внос на газ от LNG терминала на северното гръцкото крайбрежие и планирания Източносредиземноморски газопровод. "В този контекст енергийното партньорство по оста Израел-Кипър-Гърция е стратегическо", допълни още министър-председателят пред президента на Кипър.

По време на срещата българският премиер Бойко Борисов заяви, че страната ни подкрепя подписаното споразумение между Израел, Кипър и Гърция за изграждането на газопровода EastMed. "Този енергиен проект има мащабно геополитическо значение за развитието на региона и на Европа", посочи още Борисов.

По време на разговора премиерът Бойко Борисов и президентът на Кипър Никос Анастасиадис обсъдиха и актуални европейски теми, сред които миграцията, разширяването на Западните Балкани, Многогодишната финансова рамка и изменението на климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ЛАЗОТи па кой ше спираш бе?Кои сте вие?:):):):)Нали ви видяхме колко сте:):):):)Лазо и той щял да спира:):):):)В България си е екстра Лазо,на протест едва 100 човека по моловете, парковете и заведенията 1 000 000 и 100:):):):)
23
1
 
22
 
! Отговори
упс преди 4 години
Тази агония в държавата повече не може да продължава, абсурд е още година и половина да я търпим!ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка! Всичко си има граници! Пожари с бензин не се гасят, коментира Каракачанов.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
премиера като не се спира да обикаля няма ли да донесе корона вирус ?
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ся бат Бойку две седмици на карантина..., за секи случай!
20
0
 
11
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
Виж си държавата - България,после обикаляй и прави срещи.Тя не е в цветущо положение,но теб това май много,много не те вълнува вече!Вие май сами няма да се спрете,остава другото - ние да ви спрем!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДВАМА ДЕТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОБСЪЖДАТ НЕЩО ОТ КОЕТО АБЕР СИ НЯМАТ.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко бе, дори и вирусите бягат от Ко чината на Тиквата и крадливата му Шайка.Никой не иска вътре - ни мигранти, ни вируси.
17
12
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ниночка и Костя дали ше се оплачат и на Гръцката полиция за острова на Бойко?:):):):):)Бабикян също каза,че било истина:):):):)Вестник Московский Комсомолец ще отрази нашироко случая:):):):)После Румен Радев ще направи шествие с около 200/300 симпатизанти за подмяна на статуквото:):):):):)А ние пак ше се спукаме от смях:):):):)
16
1
 
12
 
! Отговори
Тц тц преди 4 години
Специалиста по всичко и тук се изходи! Чудя се как никой от световните лидери не го оцени и да си го вземе ! За съветник по всякакви дела-кражби ,рекет,замитане на престъпления под килима,И.....най вече как "печелят "избори
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Офшорко Борисов се изказа, сигурно кипърците много ценят мнението му.Офшорка е оная комунистическа мръхла Елена Милиончева
14
1
 
13
 
! Отговори
Къде са ? В Цюрих ? преди 4 години
Женева , Ню Йорк ? Къде ? Къде са Боби и детето, къде са скриха след Барселона ? Що така бързо избягаха от хубавото ? Сигурно са отишли на по- хубаво , нали ?
13
1
 
10
 
! Отговори
Смех преди 4 години
Важното е, че мастити професори като Кантарджиев например,вместо да изкажат що годе компетентно мнение по въпроса ни надуха ушите с това,какво им бил казал Б.Борисов.Да се смееш ли,да плачеш ли.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма го вече ген. майор Ваньо Танов, няма го вече Кокинов, няма го вече Мишо Бирата, но пък има много нови звезди и миски, та чак и ***.И сега какво, наивниците очакват някакво развитие от страна на Цацаратурата-Гешефтатурата?
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офшорко Борисов се изказа, сигурно кипърците много ценят мнението му.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сложете Боце под карантина обиколи половината свят докато върлува този вирус, а и така няма да прави бели.
9
1
 
18
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Това трябва да е бил много интересен разговор :) Вече си представих тиквун да изнася лекция на тема корона вирус и да дава акъли как да се справим. Справка-страхотната организация на летище София.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете какво криете в Правителствена болница !!!!!!!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ГЕРб епидемията с този вирус е като подарък от Боговете - ще отклони общественото внимание от всякакви държавни дела,а мутрата ще се разпищови като за последно с далавери и герберски изцепки....
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя глиган борисов само обикаля и накрая ще вкара в България курона вируса !
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали са обсъдили кипърските офшорки налели пари в една фирма и къща в БарЦелона?