Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби

За него случая "Барселона" е рутинен
Обновена: 26 фев 2020 19:21 | 26 фев 2020 17:15, Нели Христова
136
Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби
Снимки: БГНЕС

"Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от Спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка", това заяви Иван Гешев в Кричим, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", заяви главният прокурор в отговор на въпроса докъде е стигнал казусът с къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство, съобщават от "24 часа".

За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.

Обвинител №1 каза, че все още при него няма депозиран сигнал от парламентарната комисия за борба с корупцията относно Пловдивския панаир. "Независимо от това обаче ще извършим пълна проверка, ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов", каза Иван Гешев.

Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор.

Независимо, че районът бил спокоен, това не означавало, че не трябва да има още по-добри резултати. Попитан за обвиненията от лидери на ВМРО, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" е политически, Гешев отвърна, че прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия.

"Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят", добави главният прокурор. Той увери, че ще продължат да работят за повече сигурност и хората да не бъдат крадени и изнасилвани в къщите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Техноимпорт кога?
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе,а пък ние сме от гората и сме прости...
94
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Гади ми се от червените каскетаджии.Много са,почти на всеки километър...
93
2
 
8
 
! Отговори
Имало преди 4 години
Един чадър над някой политици .Ти лиси.
92
1
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Ниско квалифициран артист! Креатура на Цветанов. Няма да си изкара мандата.
91
1
 
11
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛЕН преди 4 години
Тия държавни служители (служители на мен, теб и всички останали българи), защо ходят на лакти, все едно са ударна група на Митьо Очите?? ? ? ??? ?? ? ? ? ? ? ? ?
90
2
 
22
 
! Отговори
Дърти Мадуpи преди 4 години
Главния прокурор е като Пепеляшка - като му кажат "ВРАГ НА ГЕРБ", става принцеса, като му кажат "ГЕРБ", става по нисък от тревата.Евала прокурорче! ...Или май повече ти отива "калинчице"?
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
политическа марионетка на Борисов, лъжец и ***
88
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Как да просперира млад човек бе никак в малък град *** виж блъскам без сън една година работя каквото трябва не си го слагам нито нищо и какво огромно мерси"Защо кон но прахосмукачка зелено цол гумиран очила от щука играещ назад пиле ...
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма такова оттука нататък по друг модел щом е така
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да просперира млад човек бе никак в малък град *** виж блъскам без сън една година работя каквото трябва не си го слагам нито нищо и какво огромно мерси
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобна човечност се забравя работи угаждаи а ти признал е това е България на мода днешно време
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много забавен човек!
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото нещо важи за един друг де му върша услуги всеки ден а тои се измъкна днес гузен негонен да е на лов за лисици е това е човешко отношение ум и акъл благодарим
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев ама някои хората ги делят на такива пресен пример 15 години съм абонат на една телевия така в един момент нещо зеха да ми се радват питам аз плащам не те ако земат да мия плаща т тогава ще говорим
81
7
 
5
 
! Отговори
подкрепа е нужна преди 4 години
Колкото и да се лае срещу него, ако не всичко, то поне ще излови тия с които нищо не гио свързва.Кофти е да скочи на голямите защото знаеме какво ги правеха прокурорите в Италия дъъълго дълго преди изобщо някой да им донесе наместо кока, некви Кратуновируси.така че за сегаГешев е поне в пъти по прокурорен от колегите си, което е гаранция че никога няма да се превърне отГлавенПрокурор в УглавенПрокурор.Тия с имотите,колите и яхтите са найлесни.с по една "лява"справка от данъчното и конфискация
80
0
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Не е сигурно
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новина: "Съдът освободи от ареста и четиримата нападателите, съблекли 14-годишно момче в градския транспорт."ДЪРЖАВАТА ЦИРК и после защо сме били на този хал.
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък ***!
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм... гешеф не споменава Президент. Що така, бе гешеф? Нещо не смееш да изречеш думичката "президент".P.S. К'во става с Цацароф, бе хора? Нещо се спотайва...

Спонсорирани публикации