Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби

За него случая "Барселона" е рутинен
Обновена: 26 фев 2020 19:21 | 26 фев 2020 17:15, Нели Христова
136
Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби
Снимки: БГНЕС

"Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от Спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка", това заяви Иван Гешев в Кричим, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", заяви главният прокурор в отговор на въпроса докъде е стигнал казусът с къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство, съобщават от "24 часа".

За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.

Обвинител №1 каза, че все още при него няма депозиран сигнал от парламентарната комисия за борба с корупцията относно Пловдивския панаир. "Независимо от това обаче ще извършим пълна проверка, ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов", каза Иван Гешев.

Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор.

Независимо, че районът бил спокоен, това не означавало, че не трябва да има още по-добри резултати. Попитан за обвиненията от лидери на ВМРО, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" е политически, Гешев отвърна, че прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия.

"Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят", добави главният прокурор. Той увери, че ще продължат да работят за повече сигурност и хората да не бъдат крадени и изнасилвани в къщите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
20
 
4
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕШЕВ преди 4 години
Той ще остане в българската история като непримирим борец срещу престъпленията на червените крадци и ***. От историята знаем, че в Германия преди войната бяха преследвани същите типове...
75
3
 
21
 
! Отговори
Вишински ... преди 4 години
Бихте ли престанали да ни занимавате с рейдовете на Хвърковатата чета на гл.прокурор? А премиерът, Цацаров и Барни Ръбъл да не се измъкват за избора му, защото именно те подготвиха почвата за избирането му, особено Цацаров, подготвил прокурорите от държавата да гласуват като един за И.Г.! Б.Б. сега се измъква пред Шкембе войвода , че не знае нищо за резила в Пловдив! А кой нареди да "размазва" всичко във вода, на земя и във въздуха? Ето го резултата. Ега ти диктатурата " в името на народа"!
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още и как ги делите до сега не е имал един съден политик за корупция стига стези ваши шеги да не кажа лъжи
73
2
 
15
 
! Отговори
gio преди 4 години
не бе не ги делите!? По важни са джебчиите дето са откраднали днес 50 лева, а че някой е ощетил държавата и я точи от години с милиарди може да почака още...
72
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да бе даГледай си работата,най-големите крадци не са в ДПС, а тези,които искат да съборят правителството,за да няма разследване срещу тяхните олигарси,а Пеевски нито Доган нищо лошо не са направили на държавата,дори напротив!
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пеевски има един стар опел. Доган е толкова закъсал завалията ,че се грее на студен резерв. Мизерия, кво да разследва човека...
70
1
 
19
 
! Отговори
да бе да преди 4 години
Делите ги на свещени крави (Доган султан, Бей-евски и прочие) и жертвени агнета за отвличане на вниманието от свещените крави. Бей-евски колко фирми заграби и фалира и никой не го пипа - КТБ, Булгартабак, Лафка...
69
5
 
4
 
! Отговори
Р Геч Геч преди 4 години
Защо да не мога пак да стана министър на финансите и да помогна на България.
68
2
 
8
 
! Отговори
хехе преди 4 години
"Гешев: Не делим на хората премиер, министри.." Христова пак е била на леки наркотици, като е писала статията. Тука вече е невъзможно да прочетеш нещо написано нормално. Влизам само да се похиля на заглавията и некаърно и неграмотно написаните/преписани "статии".
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Kak ste?Добре сме
66
3
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
има неизживяно детство и е пълен ,прелива с комплекси като еднокнижника е 1 към 1,няма да успее да му вдигне реитинга на шефа си до изборите
65
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев уж не ги дели, ама към герберите даже не смее да погледне, камо ли да ги погне с качулките и белезниците. Е, най-много да пусне баретите и камерите докато арестува някоя дама от средите на патриотите. Повече от това не му е позволено.
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената на Атанас Чобанов,който раздуха историята къщата в Испания,е ортак с жената на Малинов.
63
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко знаем, че в България има корупция. А корупцията е там, където са парите. Т. е. около правителството, около обществените поръчки, около субсидиите и финансирането. По-дефиниция, корупция са действия, срещу които някой (обикновено чиновник, политик) получава облаги. И е прав президента - Гешев гледа навсякъде другаде, ама не към местата, където циркулират парите, защото на тези места са хората на Борисов.
62
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато мутрата си замине безславно и позорно, троловете на герб дали ще се извинят на всички нас за отровите, с които ни заливат денонощно?!
61
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе не делели хората! Даже патрЕотите му го казаха, че действа избирателно, с други думи лъжец с каскет.
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев каза, че не дели хората на такива с имунитет и такиве без. Ама законът ги дели (за добро или лошо). Гешев не спазва ли законите? Скоро чух мотивите за задържането на Нено Димов "рушал авторитета на властта". Това кърти мивки - съда от законите ли се ръководи или пази авторитета на властта? Но пък трябва да им се признае, че са искрени като казват че работят преди всичко за властта.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато случаят касаеше твоята жена и съответно Ваклин, с когото работи, ти веднага пое случая. Сега се озъраш от къде ще задуха вяръра първо!
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на "наши" и "ваши"...
57
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да каже тоя ,който е раздухал историята с къщата в Испания, дали има нещо общо с Малинов и руснаците?Това е по-интересното.

Спонсорирани публикации