Борисов и Ердоган обсъдиха Сирия: Няма пряка заплаха за България!

Двамата ще се срещнат в понеделник
Обновена: 28 фев 2020 17:08 | 28 фев 2020 17:06, Веселина Йорданова
135
Борисов и Ердоган обсъдиха Сирия: Няма пряка заплаха за България!
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Двамата обсъдиха обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите. В хода на разговора е изяснено, че към момента няма пряка заплаха за България. Двамата се разбраха да проведат среща в понеделник, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Министър-председателят Борисов отбеляза, че страната ни високо оценява приноса на Турция по въпросите с миграцията и проявяваме разбиране към огромните трудности, които нашата съседка изпитва от години.

Премиерът беше категоричен, че в тази ситуация нито Турция, нито която и друга държава не би следвало да бъде оставена да се справя самостоятелно и трябва да се окаже подкрепа.

Българският министър-председател изрази увереност, че България и Турция ще продължат и занапред да работят заедно в интерес на справянето с кризата в Сирия и на спирането на мигрантския поток и натиска.

Българският премиер изрази дълбоки съболезнования за загиналите турски войници в сирийската провинция Идлиб. Борисов подчерта, че кризата в Сирия има само мирно политическо решение.

Той определи като ключово прилагането на споразумението ЕС - Турция.

Според българския министър-председател е от изключително значение Европейският съюз да има единна позиция по мигрантския въпрос.

Борисов заяви, че ще информира председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и лидерите от ЕС за разговора с президента Ердоган и ще апелира ЕС още по-сериозно да се заеме с решаването на кризата по дипломатически път.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган да остави Сирия на сирийците и турците да се изтеглят от Сирия,сирийците нямат спокойствие години наред от стрес,разруха,смърт и войни,оставете Сирия на мира!Уляхте се вече!
77
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ленче ти да не си Елена Йончева бе?:):):):)кви Руснаци ше ни освобождават?:):):)Глей си там в Сомалия какво става с твоите пирати:):):):):)
76
6
 
10
 
! Отговори
Тежка цензура преди 4 години
Ще има ли статия как испанската прокуратура разследва ББ за пране на откраднатите милиони евро?
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонкатаработното им време свърши, не чакай отговор.
74
8
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари значи искате Путин пожизнен президент на Русия,а в България за Бойко не можело въпреки,че на избори хората го предпочитат:):):):)Как стават тези работи бе?:):):):)Значи във вашата любима Русия може,а тук не може?:):):):):)Двоен стандарт е това другари:):):):)
73
11
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Какво мисля за Йовчева ли?:):):):)Ами мисля,че Радев барабар с цялото БСП на протест повече от 1000 човека не можа да изкара:):):):)Ти си прави изводи какво мисля аз и другите хора за Йовчева:):):):)
72
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81Какво мислиш за СРС-тата и десислава радева/ това поне е доказано, чухме го с ушите си/А, и какво мислиш за копейкин?
71
4
 
3
 
! Отговори
boyko tekstil boya преди 4 години
айде на пажамите. айде на ефтиниджоса. юруш на маслините. с двойно дъно като са нааките да не си личи и от вътрешната страна пише бесепе ми шра в гащата. има и едно специално дзипче да може ефендито с един замах да ги разкопчава и да ва подпира до макарите. айде на пажамите. банкянски деизайн. айде европески шалвари. баба меркел ги е пробвала. три папи са ги носили. айде на гащите, айде на долнищата, айде на горнищата. само сега в шутовски цветове.
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 80той поне още не ги е взел и вижда нещата ясно. Ти трябва да спреш да ги взимаш, тия червените хапченца де.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее тонката пак се е превъзбудил.... тонка, хапченцата бе, мойто момче, няма ли там някой около теб да те подсети?...
68
9
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Абе Радев на един протест барабар с цялото БСП едвам събра 1000 човека бе:):):):)
67
10
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До упсАз не съм го избирал:):):):)Бойко се излигави тогава с кака Цецка и Решетников после вдигна купон в Руския клуб:):):)Както и да е.Добре,че президента на България е една лукова глава,няма думата за нищо:):):):)Да си направи партия и на избори ше го видим и него колко струва:):):):)
66
7
 
4
 
! Отговори
Проз електорат преди 4 години
Само Слави Трифонов като премиер може да се справи с тъз ситуация. Годжи - министър на вътрешните работи!
65
4
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
ОТ НОВИЯ ВОДОПРОВОД ЗА ПЕРНИК , ОСТАВАТ ОЩЕ ПОД 4-км. ЗА ПОЛАГАНЕ!ЧЕРВЕНАТА КРУШОВСКА ТРЪТКА , ШЕ СЕ СКАПЕ ОТ ЯД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/...отделно и времето е с ГЕРБ...ха,ха,хааааааааааа.../
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой запали Афганистан, Ирак, Сирия, Либия? Кой призна Ерусалим за еврейски и насъска мюсюлманите? Кой извърши атентат срещу ирански високопоставен генерал с ясната цел да започне война и да дестабилизира ЕС, БИ, Русия? Кой съсипа нещастните украинци с майдана и ги докара до просешка тояга? Кой създаде "арабска пролет"? Кой насъска англичаните да излязат от ЕС? Кой хвърли вирус над Китай? За всичко са виновни терористите от САЩ, които разбутаха света и един бежанец не са приели.
63
10
 
7
 
! Отговори
упс преди 4 години
До ТонкатаАко се знаеше когато го избирахме какво *** е румен радев, сега щеше да е пазач на някой бостан. Ама както и да е, избрали сме го. Поне да си седне на ***, да си взима заплатката, да си изкара тихичко мандата, а не да се опитва да се прави на силен и честен. Видяхме го що за стока е. За по-слаб президент не се сещам.
62
8
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари на Парламентарните 2021 ви взимаме и Перник:):):):)Хващам се на бас със всеки на колкото пари пожелае:):):):)Щом Крушовица вече е наша какво остава за един Перник?:):):):)
61
1
 
4
 
! Отговори
ЗА МИГРАНТИТЕ: преди 4 години
САМО СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ , ГУМЕНИ КУРШУМИ И СТУДЕНА ВОДА!ТАКА СЕ БРАНИ , "ЕВРОПЕЙСКИЯ НАЧИНА НА ЖИВОТ"!!!!!
60
4
 
5
 
! Отговори
упс преди 4 години
До М, да ...Ами какво чака? Да се включва в купона. Всяко рамо и контакти са полезни. Ама май не му стиска, предпочита да се крие зад паметника на Васил Левски. /чиято памет поруга, всъщност/Другари, като не можете да направите нещо полезно, поне не пречете на тези, които могат. Тази игра не е за вас.
59
7
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До упсДругарите както сега е модерно казват,че трябва да махнем ГЕРБ и на тяхно място да дойдат млади и разбиращи от политика хора,специалисти:):):):)Тези хора ще са подкрепени от Радев и БСП,тоест техни хора:):):):)Иначе на тях(другарите)власт не им трябва:):):):)Абе както беше смешната система с независимият Радев и независимата Мая Манолова:):):):)