Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!

Не можем да си позволим мигранти, отсече премиерът
Обновена: 28 фев 2020 13:00 | 28 фев 2020 13:00, Веселина Йорданова
235
Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с турския президент Реджеп Ердоган за усложнената ситуация с бежанците и новата вълна, която се задава.

Жандармерията е по границата, морето също се охранява, стана ясно от думите му. Той уточни, че има данни за струпване на мигранти при Одрин.

Още по темата
"Притеснителното е, че турските граничари си дръпнаха постове, които имаха досега, да се надяваме, че са ги извели по-навътре в страната там да ги спират. Виждате по островите в Гърция какво става", коментира премиерът на извънредното заседание на правителството днес.

Борисов изрази надежда "да се разберем, както винаги досега", но посочи притеснението си: "Към момента има реална заплаха от страна на събитията, които се случват там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е, паниката е огромна".

"Налагаме тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса. Представете си да почнат да влизат и излизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим", беше категоричен той.

По-рано стана ясно, че нова мигрантска вълна се задава към Турция, а според източници, властите в страната смятат, че бремето е твърде тежко. Затова те вземат решението да не спират повече сирийските бежанци да достигат Европа. Това заяви високопоставен турски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Решихме да не спираме сирийските бежанци да стигнат Европа по суша или море", каза източникът, пожелал анонимност. "Всички бежанци, включително сирийците сега могат да влязат в Европейския съюз", добави той.

По думите на източника бремето да приютява толкова голям брой хора "е твърде тежко за една единствена страна".

В Турция има около 3,7 милиона сирийски бежанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Анонименdo191 nadiavai se ,no ne zabraviai,che za kamilarite I kozarite ...Balgaria e rai !!! Zemiata ni se palni s nashestvenici !!! Nai veche mladi prachove,kochove .drugoverci !
179
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнооого активен бат Бойко ,сега с всички сили ще говорим за коронароруса ,за бежанска вълна и за какво ли не още ,за да забравим за Барселона и куклата с огромния палат за милиони....
178
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...za tiah e vajno da povtariat kato oblacheni ...spusnatite im mantri ot Amerika I Evropa " Tsifroviazcia,Zapadnite Balkani,evropredsedatelstvoto ,evroatlantizma,globalizma,evropeiskata integracia ,Evroto...Vav vsiaka edna ot tezi mantri lipsva balgarskiat nacionalen ideal ,balgarskata identichnost I Balgaria kato darjava !!!
177
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко,не бой се.Те няма да искат да останат в България.За тях тук при нас е много лошо.Беднотия и мизерия.
176
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До КОНСТАНТИНОВdo 189 napalno ste prav gospodine !!! Tova e sbirshtina ot nacionalni predateli !!!
175
1
 
23
 
! Отговори
Както през турско преди 4 години
пашата решава съдбата на България. А ти защо си бе ***, защо правихте ограда, къде ти е армията, която трябва да брани България?
174
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събирате ги в един охраняем лагер и хайде на самолетите кой откъде е или ги натоварвате на кораб и обратно в техния континет,има и пристанище в Сирия.Вместо Меркел да дава пари на Ердоган,да изпрати немски екип в България и Гърция и да изпращат бежанците кой от къде е,докато разберат,че няма влизане и престанат да прииждат в ЕС!
173
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се притеснявате от бежанската вълна господин Борисов. Оградата нали е много стабилна и я показвате на всеки западноевропеец дошъл у нас.
172
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В България не можахме да го махнем за 10 години,ама сега като дойдат тези през границата ще го свалят за отрицателно време.
171
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До панчо НЕ СЕДЯНКА ,АМИ МУ БЕШЕ ПРИСТАНАЛ. ТО НЕ БЕ ТУРСКИ ПОТОК ,АЕЦ МУ ПОДАРИ ,ЗАТРИ НЕФТОПРОВОДА ,ИСТОРИЯТА НИ ПОРУГА С ,,ВЛАДИЧЕСТВО И СЪЖИТЕЛСТВО ,,СЕКВИСТИРА ,СИРЕЧ ЦЕНЗУРИРА И ВЪЗРОЖДЕНЦИ И БОТЕВ ,ВАЗОВ ,ЧИНТУЛОВ ,РАКОВСКИ И ЦИГАРИ И ЛЕКАРСТВА ЗА ИДИЛ МУ ПОДАРИ И ЩО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ ,ХАРИЗА НА ЕРДОГАН ,ЗА КАНИБАЛИТЕ ОТ ИДИЛ ,БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ .....СПАЛ ЛИ СИ ПЪНЧО ?ИЛИ СЕ ПРАВИШ НА ХАЛТАВ ?
170
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ЗА КЪЩАТА В БАРЦЕЛОНА, ИСКАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ . А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА УЛАВ .
169
3
 
14
 
! Отговори
тиква преди 4 години
опаааавожда си глътна граматиката хвана го шубето от стотина бежанеца яяяяя за първи път нещо да не било в неговия контролсега меркел ще му звънне да го попита :абе бойче нали ни гарантираше невероятна гранница и пазене от емигранти сега какво стана да звъня ли на ердо да се разбирам с него щото ти се оказа слаба карта
168
1
 
14
 
! Отговори
маус преди 4 години
нали вдигна ограда и обесни на света как птиче не може да прехвръкне а сега се оказа че си бил на милостинята на онзи другия дето се е взел за всевишен и му се правиш на голям приятел изпълнен със сантименталности в какви прекрасни отношения сте били и блал бла
167
1
 
6
 
! Отговори
панчо преди 4 години
боко ще разваля седянаката с ердо ако изобщо е имало такава
166
1
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
хахахахнали се биеше в гърдите и се пъчеше че той спирал бежанците и пазел европамай сега лъсна истината че не зависело от нашето слънце а от бай ердоогради и големи приказки а сега с надежди и мили очички към този от когото зависят тези нещабоко видя ли се колко струваш от няколко стотин бежанеца се уплаши и запя друга песен
165
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме си ограда, скъпа като истинска, а ако има проблеми, човекът е в НС. Да отговаря или да поема към прокуратурата.
164
6
 
2
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
Със сигурност ще се разбереш ако му заведеш Нинова и Йотова да му поиграят кючек. Комшиите си падат по огромните з-адни части на дамите а тези двечките има със какво да го впечатлят.
163
1
 
6
 
! Отговори
Арлекино преди 4 години
Драги ми смехурко в голямата политика няма думите "дано" и "може би"(справка В В Путин)
162
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, няма какво да се надяваш, един истински държавник не се надява ами действува !
161
1
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Ще ми се и на мен да можем да се защитим, но изстрел *** там и ще се нададе вой отвсякъде повече от за Коронавируса.. А турците озъбят ли ни се.. Просто не виждам кой ще се застъпи за нас.. Та.. Не обичам турци, но е хубаво да поддържаме приятелски отношения със страна дето може да ни сгази за ден.