Фронтекс помага на Гърция за бежанците, Атина поискала официално помощ

Пленкович: Хърватия също ще помогне на България и Гърция!
39
Фронтекс помага на Гърция за бежанците, Атина поискала официално помощ
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс съобщи на сайта си, че се е съгласила да помогне на Гърция да се справи с големия брой мигранти на външните граници на ЕС.

Фронтекс потвърди, че гръцкото правителство снощи е отправило официално искане за бърза гранична намеса на морската й граница в Егейско море.

Още по темата
В съобщението се уточнява, че бърза външна намеса представлява оказване на незабавно съдействие на страна членка на ЕС, която е подложена на извънреден натиск на външните граници, особено свързан с голям брой граждани на страни извън ЕС, опитващи да се влязат нелегално на негова територия.

"Предвид бързо развиващата се ситуация на външните граници с Турция, моето решение е да се предприеме бърза гранична намеса, искана от Гърция. Това е част от мандата на Фронтекс за съдействие на страна членка, изпаднала в извънредна ситуация", заяви изпълнителният директор на Фронтекс Фабрис Леджери.

В съобщението се казва, че Фронтекс вече е засилил капацитета по гръцките граници и пренасочва там служители от други операции, за да осигури спешна помощ на Гърция.

След като съгласува плана за действие с Гърция, Фронтекс ще поиска от страните членки на ЕС и на Шенгенската зона да осигурят в срок от 5 дни гранични служители и друг необходим персонал от наброяващия 1500 души общ фонд за бързо реагиране, както и необходимо оборудване в срок от 10 дни.

Хърватия е готова да помогне на Гърция и България в опазването на външните граници на ЕС, имайки предвид вълната от нелегални мигранти, насочили се от Турция съм страните от съюза. Това заяви днес хърватският премиер Андрей Пленкович, предаде ТАСС.

"Политиката на гръцкото правителство е да не пропуска (на своя територия и по-нататък в ЕС) нелегални мигранти и ние с всички средства ще помагаме да се защитят външните граници на ЕС, и по специално, гръцката и българската граници", подчерта Пленкович. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България пак се надупи на моголчите.слава на гръцката армия и гръчкия народ.достоини както винаги
22
0
 
3
 
! Отговори
Ева преди 4 години
Чета коментари "свършено било с Гърците". Нас ни няма нито като общество, нито имаме интелигенция....за политици да не говорим. Гърците винаги са били и ще бъдат по- добре и причината е ,че имат гражданско общество , имат национално самосъзнание ,преследват и защитават интересите си и най важното е ,че политиците мислят за хората. Трябва да се вгледаме къде сме ние....винаги на дъното. Защо ли? Защото сами сме си виновни. Промяната идва от вътре.
21
0
 
3
 
! Отговори
Нана преди 4 години
Българите не помагаме ,явно Боко си има тайни договорки с Ердоган. Срамувам се......
20
0
 
2
 
! Отговори
кали преди 4 години
защо българите не помогнат на гърците, срам ме е . повечето други съседски страни си предложиха помощта едни други. а ние мършите страхливи седим и гледаме .
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре гърците ще са герои, а нашия ще обяснява как дирника на Ердоган мирише на рози.
18
1
 
8
 
! Отговори
Bond преди 4 години
dnes.bg, защо не публикувате материал за осквернения и опустошен християнски храм Св. Георги на о-в Лесбос от клетите бежанци?Сигурно ви е страх, че БХК ще ви спре кранчето...
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЪРЦИТЕ ПАК СПЕЧЕЛИХА, ЦЯЛА ЕВРОПА ИМ ПОМАГА. А БОЙКО СЕ НАДУПИ НА ТУРЦИТЕ.
16
2
 
3
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Гърците нямат ли гранични войски и армия?
15
14
 
0
 
! Отговори
нова епоха преди 4 години
Това са наши рейнбоу братя и сестри, и техните деца. Ние сме рейнбоу общество и трябва да им помогнем. Слава богу нищо не може да ги спре и скоро ще бъдем още по многолюдна шоколадова страна. Тези хора носят прираст и разтеж за страната ни, носят светлото бъдеще, ще бъдем много и заедно. Шоколадовата раса е най стабилната и неунищожима, колкото повече толкова по голям растеж. Обичам ви
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фронтекс е създадена от сащ глобалисти от евр. произход
13
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са доста половинчати мерки, същите тези фронтекс само спомагаха за трафика на хора. Прибират мигрантите от лодките и ги пращат към Италия. С Гърция е свършено. Това трябва да се знае. Освен че са заливани от миграни, се давят и в дългове. ЕС им разказа играта. България и тя ще се понапълни. Не че не може да се защитят адекватно границите. Просто няма достатъчно политическа воля. Това е част от така наречената странна смърт на Европа. В Израел птиче не може да прехвръкне на границите им.
12
4
 
21
 
! Отговори
ined преди 4 години
Фронтекс са смешници, само парите на данъкоплатците харчат и нищо не вършат. Просто трябва да обявят ловния сезон на бежанци за открит и всеки ловец да може безнаказано да си хване, върже със свински опашки и преджоби колкото си бежанци иска. Както и ако някакви активисти му се пречкат да ги респектира както намери за добре.
11
1
 
34
 
! Отговори
Германистан преди 4 години
А да , и забравих да спомена .. онзи ден се върнах от Германия и това , което видях е плачебно .. *** от *** и забулени , *** ви казвам ... спокойно може да се каже , че с Германия е свършено . Жалко за западноевропейските държави , че си унищожиха хубавите държави :))
10
1
 
17
 
! Отговори
Германистан преди 4 години
Баба Меркел ще се ядоса , това са децата й как няма да ги пуснем . Това ми напомня на Франкенщайн , там Дракула (Меркел) създаваше армия от вампири ( забулените фанатици ) и нататък го знаете , ако сте го гледали .
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо удари на дърво тоя път
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фронтекс са врагове на Европа,заради Фронтекс Италия прелива от бежанци и престъпници,те помагат на бежанците да влизат в Европа!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги товаря и стоварват пред европарламента и в щатите. Това се казва помощ. За какво д ги мъчат по границите.
6
1
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Къде отиде европейската солидарност?От тия *** само съболезнования можеш да очакваш,а не реални действия.Балканите се огъват пред ислямското нашествие,а ония в Брюксел се правят на улави!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко е клекнал на поза 69, за да спечели малко време, че като дойдат ордите ще минат през оградката като все едно я няма. Но той си е свикнал, с кмета на Симитли са мъж и жена.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да пращат самолети за извозване на кой от къдет е - иракчани за Ирак, Авгани за авганистан и т.н. Само за сирийски жени и деца да се предоставя ВРЕМЕННО убежище, докато им се стабилизира коч-ината. З чий са ни тези граничари, като нямат право да бият, нямат право да стрелят, само ще ядат , спят и се-рат за наша сметка

Спонсорирани публикации