Тристранната среща: Мигрантската и всяка друга криза - с мир!

Фон дер Лайен: Българският опит е от стратегическо значение за региона!
Обновена: 3 мар 2020 21:22 | 3 мар 2020 20:46, Веселина Йорданова
158

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, разбирателство, мирно и приятелско решение на конфликтите, които има в нашия регион.

Убедени сме, че само по този начин може да разрешим не само мигрантската, но и всяка друга криза.

Още по темата
Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Преди това двамата лидери на евроинституции бяха в Гърция.

Тримата разговаряха в София, след като по-рано прелетяха над част от южната ни граница с хеликоптер.

Урсула фон дер Лайен отбеляза, че Борисов не е само добър приятел, а и истински европеец. Говорихме как да работим с Турция в региона. За нас беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук и добросъседските отношения, които има със съседните страни, каза още тя.

Според нея българският опит е от стратегическо значение за региона.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също отбеляза отличното сътрудничество на българското правителство с Европейския съюз.

Днес успяхме да се убедим колко ангажирани сте в това да опазвате границата, а това е важно не само за България, но и за бъдещето на ЕС. Виждаме всички усилия, които до момента сте положили и продължавате да полагате, каза Шарл Мишел, който ще остане до утре в София.

Той отбеляза, че България може да разчита на европейската солидарност, ако има нужда.

По думите му днешната среща е помогнала да разберат общите предизвикателства, пред които страните-членки са изправени.

"Благодаря, че на днешния тържествен за България ден най-висшите ръководители на ЕС дойдоха да споделят с българите този наш национален празник, закичиха ръцете си с мартеници“, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Спете бре серсеми.Утре сте на бачкане.Ибрикчийството е част от стратегията за оцеляване на българина.Какво се възмущавате? Нали сами се натискахте за ЕС и искахте европейските ценности.Много софра патриоти днеска.Ама никой лятос няма на полето да копа.След време ще се претопите,в морето от мигранти, и мултикултурализма.Ще станете къръшък от наций една помия която ще бъде лесно изтребена от новия световен ред.Спете бре!!!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Borisov ako puska raka taka na temenujki, desislavi, marianki, danieli- i ekaterinki, ste mu otvartiat po edin muzikalen barz arhitekturen elektricheski nachin....ama smee li...:-))))
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей коцкар баба Меркел един път не я покани
55
0
 
14
 
! Отговори
Фон дер Лайнен преди 4 години
"..а и истински европеец. Говорихме как да работим с Турция в региона. За нас беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук и добросъседските отношения, които има със съседните страни, каза още тя."===Ко речи, истински "европеец"? :)))) Та тоя *** не говори български правилно, затова изказа му е махленски, да не говорим за чужди езици. Няма толкова пр.ост и неграмотен пр.емиер по целия свят.Добре знаете колко е корумпиран, но го държите на власт защото ви е УДОБЕН!
54
1
 
18
 
! Отговори
ББ преди 4 години
алчни предатели и мафиоти управляват Родината ни от 30 години,превърнаха родителите ни строили язовири и заводи в просяци,прогониха децата на България и ги превърнаха в роби на богата европа,срязаха икономиката на Родината ни на скрап,хранят Народа ни с внос ГМО на безбожни цени,продават земята ни,подменят ценностите ни,вменяват ни,че сме "лош матрял"...те апартаменти,къщи,любовници...позволяваме им да ни продават като роби...АЗ НЕ СЪМ РОБ НА ГЕРБ МАФИЯТА,АЗ СЪМ СВОБОДЕН БЪЛГАРИН ОБИЧАЩ РОДИНАТА
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалки и смешни са ми всичките
52
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
само преди 5 години ни убеждаваха как сме имали излижък на ел.енергия...а сега на свободният пазар братлета,Кунева и царо затвориха 4 и 5 за подкупи,ченгетата от СДС ни убедиха че нямаме нужда от АЕЦ обслужвайки чужди интереси и сега...на свободният...ама има ли свободен...пазар има ли...има техни хора ще ви продават на безбожни цени...къйщи и апартаменти имат да поддържат хората...деца в САЩ,Швейцария,Франция...здраво ви д.*** и бъдете здрави щото има сметки за пълнене
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Borisov draj se prilichno i spazvai etichnia kodeks na administrativnite slujiteli, ne obarvai jenite na administrativni postove i ne zloupotrebiavai s majkia si pol! Spazvai distancia 1 metar lichno prostranstvo, zer she ima uvolnenie!
50
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо БГ Днес.. Свали статията.На която има снимка.С нашето парвеню др Борисов.В Сараите на Ердоган в Турция? Тази "съседка" От чието 500 вековно робство.Днес честваме освобождението си?И точно днес.Той е ТАМ? Вие гафа ли му прикривате? Българина видя това което беше нужно!!!
49
3
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
..и не сме обречени,не се страхуваме...имаме избор...Китай...Русия,или справедливи отношения или ще правим избор за да оцелеем...Борисов не е фактор отдавна,администратор които си чеше егото,поредното порно на прИмиера ни на 3 март...и виновен е тоя който дава баницата мили ми братя...раздели празника....на Шипка не може/заради омразата му към Президента/ в София и навсякъде другаде може...и ние им го позволяваме това разделение...ние и децата ни сме баницата която ядат гроб мафията
48
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
ние не изнасяме дИмокрация,САЩ запали войната в Сирия,Ирак,Либия...те използваха ресурсите им,те назначиха диктаторите им...какво лицемерие и безбожие,вместо да си правите селфита и да харчите парите ни за къщи и полети намерете работещо решение...или ще ви забравим...ние не сме роби на его болни хора с откраднати от нас пари...убивате нещо ...ЕС е най-доброто което са измислили хората...изкривявате го...опорочавате го...сега разбирам британците
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е озлобена тълпа не мигранти искат на всяка цена в Германия то излиза че ние българите сме по големи будали щото не заминаваме на тълпи към Германия а мизерстваме тук
46
3
 
10
 
! Отговори
Сталин Й. В. преди 4 години
Интересно защо НИКОЯ медия в България не преведе една МНОГО ВАЖНА реплика на Г-жа фон дер Лайен: "Wir stellen Bulgarien 10 Mio. EUR zur Verfügung, um Flüchtlinge aus der Türkei aufzunehmen." или "Предоставяме 10 000 000 евро на България за настаняване на бежанците от Турция." И също така: "Дo 10 000 души, ще дoйдaт в Бългaрия, нямa дa имa никaкъв прoблeм дa бъдaт приeти, нacтaнeни, прeглeдaни, дa им бъдaт пocрeщнaти първoнaчaлнитe нужди.". Тoвa зaяви прeд БНР Милeнa Никoлoвa, прoгрaмeн ac
45
2
 
16
 
! Отговори
ББ преди 4 години
...мир...когато нападат границата ти с камъни,когато убиват децата ни пазещи границата ни...домовете ни...това е агресивен акт...и не ми дреме кой и защо го прави,хуманно ли е да убишеш български или гръцки полицай...да го осакатиш само защото пази дома на децата си...лицемери...а ние плащаме докато вие си правите селфита
44
11
 
8
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Шефката на Европейската комисия видя в Борисов единствения европеец в България ! Така е ! Поне един да отсрами Родината от тапигьозлъка на фуражката и безкрайната тъпотия на комунистите ! Добре , че е Борисов да осигури спокойствие на българите в тези тежки мигрантски набези !!!
43
3
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
...всяка криза с мир"...и как ще го постигнете...като плащаме...само,че плащаме ние обикновенните хора...г-н прИмиера защо не сподели с г-та как родителите ни с по 40-50 години стаж плащали осигуровки живеят с по 200-250 лева,как икономиката ни бе срязана на скрап от неговите приятели,та и билетчета търкахме пак на негов авер,как мед.сестрите бъркащи *** и кървища вземат смешни пари а работят на по три места,как назначени съдии и прокурори съдят според подкупа,чиновници също...
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщите и апартаментите свършиха тука, да ги насочва към Барселона неговите мигранти.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Не виждаш ли на снимките как всички са ухилени до уши, когато ББ гостува някъде.
40
5
 
8
 
! Отговори
Шапшал преди 4 години
Само факта ,че докато народа празнува Националният си празник , на Боко му се веят мъндрагулките от вертолета говори много.
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подлоган - новият му прякор.