Борисов по бъдещата "Хемус": Видя ли багер, знам, че ще стане!

"Ако е било лесно, да са го направили", рече премиерът
112
Борисов по бъдещата "Хемус": Видя ли багер, знам, че ще стане!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала "Хемус" в участъците между Ловеч и Плевен и трасето в района на Търговище.

"Видя ли багерите, знам, че ще стане", заяви Борисов при огледа на изграждащия се път Ловеч-Плевен. В инспекцията участва също зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той информира министър-председателя, че в това трасе подготвителните дейности, както и махането на хумусния пласт, вървят успешно. А всяка сутрин работниците преминават през инструктаж за безопасност на труда, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ако е било лесно, да са го направили досега. Но те стоят на жълтите павета, а после ще минават за минути и няма да знаят какъв къртовски труд е положен", посочи Борисов.

Изграждането на "Хемус" е водещ приоритет на правителството, защото ще осигури развитие на Северна България по начина, по който "Тракия" подпомогна икономическата активност на южната част на страната ни. Целта е аутобанът да е готов до 2024 г.

Най-сложен е близо 19-километровият участък при Угърчин. "За него Министерският съвет миналата седмица взе решение за отпускане на 668 747 лева за отчуждителни процедури", каза Нанков.

Очаква се другото лято да е завършено строителството в района на Търговище и Шумен – между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци".

Другото трасе, инспектирано от Борисов днес между Плевен и Ловеч, ще е с дължина близо 52 км от пътен възел "Боаза" до пътен възел "Плевен". Трасето е разделено на три подучастъка.

В първия - до "Дерманци", ще има 4 моста, 2 виадукта и 2 пътни възела. По протежението на втория участък – до пътен възел "Каленик", ще има тунел с две тръби за движение, и с дължина 387 м.

Ще бъдат построени и девет виадукта като най-дългият ще е 1193,2 м и максимална височина на стълбовете 42 м. Ще се изграждат още 7 големи надлеза и подлеза, селскостопански връзки и площадка за отдих.

Третият участък – до п.в. "Плевен", ще е с 6 виадукта, 9 подлеза и надлеза. В него ще има и две площадки за отдих и места за паркиране на тирове и леки коли  - от двете страни на магистралата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се чуди светът на българинът,че е толкова заблуден?76 г. години го управляват ком'ундури,а той си мисли, че са от друг вид хомосапиенс!76 г. го крадат и ограбват ком'ундури,а той си мисли,че всичко е законно!30 г. го мамят комундури,че живее в демокрация,а той си мисли,че комунизмът си е отишъл!10 г. бандит създаден от БКП го управлява,а той си мисли,че е антикомунист!10 г. шайка клонирана от БКП източва държавата,а той си мисли,че ще се оправи! И Бог е безсилен пред вродената простотия !
94
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано. Че онея сюърдели *** 50 год 1 магистрала неможаха да направят с тая малката държава.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bace be ti jenen li si razveden li si ?Kolko jeni imasch?Kolko deca i vnuci?Mai si napravil xarem stanal si miusiulmanin za nascha smetka
92
3
 
6
 
! Отговори
Ленински Съботник преди 4 години
Когато семейството ти е в БарЦилона, какво друго да правиш в събота и неделя?!
91
4
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Изключително посредствен и манипулативен лъжец се оказа премиер на страната!
90
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
"Ако е било лесно, да са го направили", рече премиерът----АХААААА, ЗНАЧИ ПРИ НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ВСИЧКО Е ЛЕСНОООооо..........!
89
2
 
9
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Браво Боце, а не дай Боже да видиш бетоновоз................тогава вече обявяваш магистралата за предсрочно готова!
88
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хааа преди 4 години
Абе този съботянин Премиер ли е или Технически ръководител на обект?!
87
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще гласувам за герб , за да довършат магистралата
86
4
 
14
 
! Отговори
хъша преди 4 години
а край пътни клозети ще има ли?а тук там осветени ли ще бъдат?ех как ще им отиват на магистралните работнички тези нови мантинели с кеф да спреш да оправиш една и послепак с *** газ преди да се е развалил асфалта месец след пускане в експлоатация
85
3
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ооо чудо на чудесата нашето слънце изгради страната ни от нищотобоготвори елементарна за европейска страна инфраструктура от едва 2 ленти след изграждането ще подари по 1 ферари на всеки бг гражданин и се захваща с космически проекти за какво са му инстуционални реформи след като има магистрали
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖороЖорка, звънни на Кутев, ще ти обърне "внимание"
83
4
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
И на мене ми става от багери и най-вече багеристи. Истински мъже. Дрехите им пропити от пот и машинно масло... ммммммм
82
6
 
3
 
! Отговори
упс преди 4 години
До АнонименДа те светна... бензиностанцийте имат тоалетни.
81
19
 
6
 
! Отговори
упс преди 4 години
Че се краде, краде се, визирам всички покрай ГЕРБ. Ама поне нещо остава и за ползу роду. Докато при БС/к/П нищо не оставаше.
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоалетни ще има ли??? Или пак ще му пикаем на магистралата :) като на Тракия от София до морето тоалетни йок.
79
6
 
3
 
! Отговори
упс преди 4 години
До Анонимен 79Тия от НС нямат страх, от МС също. Доберат ли се до тези позиции, вече не ги брой. Започва едно крадене, лобиране, комисионни, промяна на закони за лични интереси.. абе знаеш как е.Тва се опитвам да обясня: в прерията един лъв като утрепе антилопа, яде, наяжда се и спира, оставя останалото на другите. При нас в момента е така.При БКП/БСП/ хипотетично, ако те са лъва, ще клечат до антилопата докато се скапе, вмирише и прочее, само и само да не се нахрани някой друг
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББКои са тея много (число колко са тея много?) Свободен народ? Народ който има валутен борд, руска тръба, американски бази, и ЕС наблюдение не е свободен. Това е ебааати разграденият двор.Честни избори. Кой ще ги организира и как? ББ - това са хубави, патриотични думи, но опиши ми тех процес как това ще стане... Поне теоретически.Нали всички да се обичаме, прегръщаме, помагаме. Абе отлично. Как обаче да стане?
77
10
 
1
 
! Отговори
упс преди 4 години
До ББайде да не се връщаме назад, че ще стигнем до пещерите. Нали знаеш, как се е родил робовладелския строй? Големия и силен човек казал на малкия и слаб Ти, ще ми щавиш кожите, аз ще дрема под кипариса.. и малки човек за оправдание на слабостта си е рекъл, че труда краси човека. Та, както казах, да не се връщаме назад, всичко е различно. Живей сега.Ако ББ не беше се надупил на Ердоган, ся щяхте да се дупите на пакистанците. Оценете го.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До упсИ аз съм съгласен... Всяко предателство на държавата трябва да е = на държавна измяна и разстрел (попадам под комунист, аз съм и от БКП, но не и БСП) :))... но уви... Демокрация, там права на човека... Абе толкова станаха вече, че сам не разбирам кой от кой отбор е... Както и да е... Утре пак ще огладнеем. Нагаждаме се под системата (реалноста).Колкото до по-малкото зло. Знаеш ли... Днес идея си нямам кое е по-малкото зло... Но всички от НС и МС не са добро. Поне за мен.