Борисов по бъдещата "Хемус": Видя ли багер, знам, че ще стане!

"Ако е било лесно, да са го направили", рече премиерът
112
Борисов по бъдещата "Хемус": Видя ли багер, знам, че ще стане!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала "Хемус" в участъците между Ловеч и Плевен и трасето в района на Търговище.

"Видя ли багерите, знам, че ще стане", заяви Борисов при огледа на изграждащия се път Ловеч-Плевен. В инспекцията участва също зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той информира министър-председателя, че в това трасе подготвителните дейности, както и махането на хумусния пласт, вървят успешно. А всяка сутрин работниците преминават през инструктаж за безопасност на труда, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ако е било лесно, да са го направили досега. Но те стоят на жълтите павета, а после ще минават за минути и няма да знаят какъв къртовски труд е положен", посочи Борисов.

Изграждането на "Хемус" е водещ приоритет на правителството, защото ще осигури развитие на Северна България по начина, по който "Тракия" подпомогна икономическата активност на южната част на страната ни. Целта е аутобанът да е готов до 2024 г.

Най-сложен е близо 19-километровият участък при Угърчин. "За него Министерският съвет миналата седмица взе решение за отпускане на 668 747 лева за отчуждителни процедури", каза Нанков.

Очаква се другото лято да е завършено строителството в района на Търговище и Шумен – между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци".

Другото трасе, инспектирано от Борисов днес между Плевен и Ловеч, ще е с дължина близо 52 км от пътен възел "Боаза" до пътен възел "Плевен". Трасето е разделено на три подучастъка.

В първия - до "Дерманци", ще има 4 моста, 2 виадукта и 2 пътни възела. По протежението на втория участък – до пътен възел "Каленик", ще има тунел с две тръби за движение, и с дължина 387 м.

Ще бъдат построени и девет виадукта като най-дългият ще е 1193,2 м и максимална височина на стълбовете 42 м. Ще се изграждат още 7 големи надлеза и подлеза, селскостопански връзки и площадка за отдих.

Третият участък – до п.в. "Плевен", ще е с 6 виадукта, 9 подлеза и надлеза. В него ще има и две площадки за отдих и места за паркиране на тирове и леки коли  - от двете страни на магистралата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз като видя разголени гърди знам че ще стане.
54
1
 
7
 
! Отговори
РТ преди 4 години
Борисов и световното по футбол щеше да приема, ама пустите му катарци... И кога ще е готова тая магистрала, срок няма ли, до къде е стигнала.... И защо ги строят австрийци, та даваме кинтите на австрия...Нямаме специалисти ли...през комунизма са построени всички язовири, а сега италианци ни ги ремонтират...смях
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До упсНа бас че бай Тошо е направил нищо.Точно като вождът ти.Провери какво са работили и имат ли един реален работен ден в животът си..
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РТтоо па... смех :D :D :D
51
3
 
12
 
! Отговори
РТ преди 4 години
Борисов от тук нататък колкото повече стои на власт, толкова повече ще се излага....Просто няма умствения капацитет на Радев
50
3
 
3
 
! Отговори
упс преди 4 години
До Анонимен 50Направи ги бай Тошо, тия след него дето се преоблякога в соц костюмчета само крадат и разсипват. И когато се вижда малко от малко излизането от помийната яма, тия със соц костюмчетата пак искат да ни набутат вътре.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще дойде видов ден господ си знае работатате и ония дето са вкарали страната ни в две национални катастрофи се правели на демокарти и много знаещи - ама си получиха заслуженото те днешните са християни колкото сталин ама- господ си знае работа
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 72Освен тва социалистите построиха и към 5000 язовира,1АЕц и още бая неща.А ГЕРБ направиха едни тротоар в СФ с 6 вида плочки и всички различни щот са гепеница
47
0
 
15
 
! Отговори
Валяк преди 4 години
То сега, като видиш багер, или има незаконен строеж в градинката между блоковете, или има ВиК авария, или ремонтират някой новооткрит обект.
46
0
 
8
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Борисов кляка пред наркоманите на три футболни отбора и ги залива с милиони,какво остава пред заплахата Путин,лично проверява върви ли полагането на тръбите му.Сега ЕК свали цената на газа обаче Борисов по други измами ще компенсира сумата за Кремъл
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам за колко време китайците ще построят магистрала Хемус?!Знам,че социалистите БСП построиха 40км. от с.Яна до гр.Правец за 18г.(1972до 1990)Герб построиха 20км. и сега строят 70км.
44
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Ще стане,ако има какво ...да става.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Всеки се бори за власт... Друг е въпроса, че след като власта е в теб, трябва да знанш какво да правиш с нея... Това е като португалец управител, който подписва, ама кво подписва...Всичките кадри на Бокича са примерно като португалците. Хора заемащи министерски кресла, но нямащи нито 1 ден работа в сферата. За да управляваш процесите трябва да си минал всички нива, от чистач до... А не да гледаш фурункул или карбункул, а да лекуваш пъпка.
42
4
 
1
 
! Отговори
упс преди 4 години
До :)е кой да опипва, Корнито ли ... баси, пригади ми се.
41
1
 
17
 
! Отговори
:) преди 4 години
Тиквата за какъв сте го назначили? За Премиер или за Инспектор в Пътното? Цял ден обикаля с ръце в джобовете и опипва мисирките, после на софрата и толкова. Бей не Премиер!
40
7
 
3
 
! Отговори
.. преди 4 години
евала.. тази магистрала е от изключителна важност за държавата.... направи ли се цяла северна България ще се отпуши за бизнес и до Варна ще се ходи за добро утро. браво на премиера, че след толкова години се нагърби и пое отговорност да каже - правим я.
39
1
 
11
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Магистралите в България се виждат като белите в Африка !
38
4
 
2
 
! Отговори
упс преди 4 години
До Анонимен 36Пази си нервите, другарю. Борисов и комунист да е, все пак е в пъти по-добре от тия дето се прекръстиха на БСП а си правят 40 и незнам си кой конгрес. Цъфнахме и вързахме при техните правителства. И защо си толкова озлобен, може би майкa ти те е кърмила до 18 годишна възраст? Или си самотен аутсайдер? Безработен поради некадърност? Плащат ти за да си ***... Както и да е, още не е късно да си отвориш очетата.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе матрял,защо испанската манекенка събра сергията на следващият ден след скандалът,нали няма нищо общо ?
36
2
 
9
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Само толкова болен народ ,може да си избере по болен премиер !!