Гардовете рискували живота си, за да не стане по-лошо в Партийния дом

Шефът на службата Красимир Станчев вися на перваза
Обновена: 6 мар 2020 15:38 | 6 мар 2020 15:36, Камелия Цветанова
107

С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива, служителите на НСО изпълниха по единствения възможен начин своя дълг и предотвратиха нелепа трагедия в Партийния дом. 
Още по темата

Това съобщиха от пресцентъра на службата и разпространиха видео, на което се вижда как служители на НСО начело с шефа им бригаден генерал Красимир Станчев стоят на перваза на прозореца и се опитват да убедят излязлата там медсестра да влезе в залата.

Паралелно с това други гардове възпрепятстват останалите сестри да излязат на перваза.

В изявлението на НСО във връзка с блокадата на Партийния дом от петте сестри, се посочва, че служителите на службата са положили неимоверни и „продължителни усилия по уважителен и в съгласие с личното достойнство на участниците в протестната проява начин да ги склонят към диалог и сътрудничество“.

"Изразяваме дълбоко съжаление, че тези усилия не промениха нагласата на протестиращите, като същевременно категорично отричаме твърдения за проявено насилие спрямо тях. Реакцията на служителите на Националната служба за охрана по обезопасяване на лицата бе предприета след търпелив и внимателен анализ на тяхното поведение и бе провокирана единствено от съображения за ограничаване на рисковете за техния живот и здраве и от видимо опасно за самите тях провокативно поведение. Началникът на НСО поднася дълбока благодарност на служителите, които допринесоха за това ситуацията да не се развие до трагичен изход“, пише в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ми слагае минуси бе? Всеки на който му е скимнало нещо да почне да се барикадира и да поставя условия ли? Тази сграда тяхна ли е? Има ли закони в тази държава? 90 000 души полиция и пак никаква работа. Хайде ходете и в БНБ да спите, после може и в президентството!
14
3
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Нищо не са рискували,нито са ги убеждавали ! Дърпаха жената най-безобразно !
13
4
 
1
 
! Отговори
PERUNIKA преди 4 години
zASLUJAVAT UVOLNENIE OT RABOTA.VIJDALA SAM PROTEST PRED TOKUDA OT 15 SESTRI NACHELO S MAIA MANOLOVAPO DOBRE DA GI NAKARAT DA RABOTIAT I DA SE DARJAT VAZPITANO S BOLNITEIAVNO ,CHE NIAKOI TRIABVA DA GI NAUCHI
12
2
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 4 години
Не, не! Това няма как да е сериозно! НСО си рискувало живота, а? Е, то вярно, че не е като да избутваш хора в коли по пътищата, но нещата придобиват гротесктни измерения. Не ми се мисли ако вместо скапаните от безсъние пет женици, медицински сестри, би имало 100-на здрави комбайнера /примерно/. Дори не споменавам за сплотена група ултраси.
11
2
 
9
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Абе що не видях наблизо да се развява някой Каскет, или Пожарникар наблизо? Можеше и някой Милиционер да е от полза - ама не видях! Сигурно са 'ловели' битовата престъпност и не им е било до Народнот Събрание...
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради грипа е ясно че болниците са пълни, ама и на 4-ти километър ли няма място, че тези женички няма кой да ги прибере на лечение цял ден?
9
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Зози,ако бяха на възрастта на твоята любима тиква,бих се съгласил,че са комунистически изчадия,като него.
8
1
 
13
 
! Отговори
Денди преди 4 години
Горките гардове, сигурно са висяли от прозореца или са можели да пострадат от жените.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да ги оставят, или да сложат едно пожарникарско платно отдолу и да скачат. То с откачени не може да се разправяш, особено пък и жени.
6
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарю бригаден генерал,не страхуйте се,сестрите,не са толкова опасни.
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не може да се занимаваме цял ден с тези - не искали били да излязат. Какво значи не искали? Тази сграда тяхна собственост ли е, че някой да ги пита? Още снощи е трябвало полиция и с белезниците навън. Служби няма ли в тази държава? Че аз утре може да реша да спя 3 дена в БНБ,, ще ме оставите ли?
4
10
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Уаааахахаааааааа, нимоа... търкалям се от смях................Абре шефе на НСО, ти цяла нощ *** ли ми държа, та не ги изгонихте навън тези жалки комунистически създания?
3
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата държава се занимава цял ден с изчаткали тетки. Браво на НСО!
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ще има оставки в НСО. Прекалиха.
1
1
 
27
 
! Отговори
Оле майчице! преди 4 години
"С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива" !!! Ужас ужасен! Цели пет жени срещу НСО! Ужааасссс

Спонсорирани публикации