Проф. Милан Миланов: Закъсняхме в национален мащаб!

Специалистът предлага "Пирогов" да не работи с болни от вируса
49
Проф. Милан Миланов: Закъсняхме в национален мащаб!
Снимка: БГНЕС

В национален мащаб катастрофално закъсняхме, така проф. Милан Миланов коментира мерките срещу разпространението на коронавируса пред bTV.

Още по темата
По думите му, ако вчерашното заседание на МС беше преди 40 дни и беше проведено "на тъмно", щяхме да имаме маски, а не да внасяме от Турция.

Според него работата в болницата за спешни случаи "Пирогов" ще бъде сериозно смутена.

"Първият пациент е лежал два или три дена в болницата, в това време при него са правени изследвания, лежал е в стая с други болни, санитари, сестри и лекари са имало досег с него. Те всички трябва да са под карантина, а кой ще ги замести", обясни проф. Миланов.

Той каза, че би затворил "Пирогов" и втората по големина спешна болница - "Света Анна", да не се приемат болни дори и с най-малкото съмнение, че имат коронавирус, а да работят с останалите болни, "защото нито инсултите са по-малко, нито инфарктите".

Медикът каза, че очаква взрив от коронавирус в София и че всеки нормален лекар го очаква.

"Тук има огромно движение на хора. Лечението е същото както при грипа, може да се извършва в домашни условия. Няма защо да се плашат хората, но трябваше по-рано да се действа в столицата и държавата", каза той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Я да видим , преди 4 години
Вирусът отдавна е в Европа и в България. Наивно е да се мисли ,че някой може да избегне заразата.Въпросът е не ,,дали" ,а ,,кога". Колкото по-късно, толкова по-добре,защото има шанс през пова време да се открие адекватно лечение.Вече сме на определен стадий ,няма смисъл от тюхкане или критики, има нужда от адекватни съвети , решения и действия. Това е.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 41Ако трябва милиони ще им дават.Иначе вземат болнични и ще пукясвате без тях. Което и заслужавате.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за "тъмното" изобщо не го разбрахме.
37
0
 
0
 
! Отговори
Корона преди 4 години
Проф. Миланов, като втория член на партията Съюз на Свободните Демокради от общо двама членове заедно с председателя и Мафиян Софиянски не може да каже нещо друго.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето ДжиПи обаче е напред с мат'риала. На възраст от рискова група си и отиваш да ти изпише лекарствата за месеца, но за да не си капо, те праща на профилактично изследване. Докато получиш резултата, вече си ходил 3 пъти и си обиколил ДКЦ-то, пълно с кашлящи. Ако преминеш успешно - ще те бъде, независимо от здравната система!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...а кви пари ще дават на лекарите ,дето ще бачкат с короната,или медиците ще умират за без париколко лева трябва да им дават, за да си вършат работата бе умнико?
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той каза, че би затворил "Пирогов" и втората по големина спешна болница - "Света Анна", да не се приемат болни дори и с най-малкото съмнение, че имат коронавирусДругарю професор как си я представяш тази работа? Идва бай Пешо в Пирогов, защото го боли гърлото, сяда в коридора и чака 2 часа да му дойде реда, заедно с другите пациенти. Е и? Виждаш ли колко ти е *** идеята?
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По думите му, ако вчерашното заседание на МС беше преди 40 дни и беше проведено "на тъмно", щяхме да имаме маски, а не да внасяме от Турция.Другарю професор, а ти къде беше преди 40 дни и защо не си поръча за твоята болница поне тези маски? То само с лапане не става, трябва и акъл!
32
2
 
7
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 4 години
Борисов , Борисаов , вятър те вее на бял кон!Защо закъсня в национален мащаб , а ПРЕМИЕРЕ?Защото си просто една фуклива тиква на плет !
31
1
 
4
 
! Отговори
Редактор преди 4 години
Оправете си заглавието, имате правописни грешки. Правилното еЗАКЪСАХМЕ В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ
30
1
 
6
 
! Отговори
Професор Миланов преди 4 години
Защо не докладвате този случай на престъпно бездействие на Прокуратурата?
29
2
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Аз пък не искам да ни се разминава, защото от такива "разминавания" и минаване между капките държавата ни е заприличала на бар.дак, в който една шепа олигарси си правят, каквото си поискат. Нека ни удари силно и да срине цялата система из основи.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се молете някакси да ни се размине и тоя път, което малко ме съмнява като гледам как се разпространява вируса навсякъде. Удари ли ни, направо не ми се мисли ще се върнем мин 20години назад!!! Болниците и здравната система са почти на предела още преди дори да е станало нещо. Имахме достатъчно време да се подготвим ама май само се говори и всичките политици и експерти се правят на шутове.
27
2
 
11
 
! Отговори
... преди 4 години
а кви пари ще дават на лекарите ,дето ще бачкат с короната,или медиците ще умират за без парикомшията,пускаше кабели на високо,и заради риска фирмата му даваше 4 хилки на месеца медиците,кво.......или за без пари ще умират,а
26
0
 
19
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Обичам си родината, природата, историята, гордея се с редица наши личности и т.н., но сме много *** и овчедушен народ. Чудел съм се защо е така. Според мен, е заради робството. В продължение на пет века всички свободолюбиви, изпъкващи и непокорни хора са били избивани. Населението, за да оцелее в тия условия, е издигнало като добродетели качества като страхливост, робско самосъзнание, покорство, сервилничене и т.н. "Покорна глава сабя я не сече", "Ако би мирно стояло, не би чудо видяло" и т.н.
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "професор" дали знае, че преди 40 дни корона в Еропа нямаше, а разни негови колеги се смееха по телевизията и разказваха как е невъзможно вируса да дойде в БГ.
24
0
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
И аз съм от тези "някои".
23
11
 
3
 
! Отговори
Bozo преди 4 години
Не се притеснявам, а се забавлявам. Всяка година за около месец отварям бълг. новинарски страници. После треската ми отминава и всичко е макдоналдс и кока-кола. Въпрос: По какво се различават тазгодишните новини от миналогодишните?
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър ден, кажете в нещо в което не сме закъснели ... само в схемите за крадене сме първенци
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BozoЕ, ти нали си ОК.какво се притесняваш за някоите?