Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
3
 
8
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
До Анонимен 488За какво вече да затварят границите, той грипът си е тук. Просто хигиена, дистанция и максимална изолация. Всички са надяват да се изгради обществен имунитет, както при сезонния грип, и така да се елиминира вируса.
456
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маски и дезинфектанти няма. Каква е ролята на държавата в условията на пандемия, когато най-елементарните средства за предотвратяване на заразата липсват.
455
6
 
8
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Прави ли ви впечатление че всички от хунтата на Боко *** му подражават в поведението и маниерите?Генерал-Вируса ,Дончев и всички от тиквения кабинет са си сложили по една угрижена физиономия и плещят едни и същи клишета.А магазините вече са празни ,маски няма ,спирт няма ,защитни костюми няма.А защо няма и кога ще има ,никой не казва.Дрън-дрън ярината.
454
5
 
12
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ ГЕНЕРАЛЧЕ МИЛОВИДНО ВЗЕМИ СИ ЛЪСКАВАТА УНИФОРМА МИЛОСЪРДНАТА ФИЗИОНИМИЯ И ПРИМИТИВНАТА ДЕМАГОТИЯ И ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ - НАРОД И ДЪРЖАВА СА В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ ЗАРАДИ ЕЙ ТАКИВА КАТО ТЕБ И ОНЗИ ДРУГИЯ И КОМПАНИЯ ....!!!!
453
1
 
6
 
! Отговори
681 преди 4 години
Първата задача на едно извънредно порожение е да се предотврати спекулата!А при нас какво стана? Цените ги регулирал пазара - дрън, дрън...Уплашени от празните рафтове в суперите, децата ни вчера ни "снабдиха" (донесоха) цели 4 хляба, от скъпи, та по-скъпи...
452
2
 
6
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
КЪДЕ ИМА МАСКИ И ДЕЗИНФЕКТАНТИ БЕ ,ГЕРБЕРУНГЕЛИ? КЪДЕ? АКО НЯМА, А ТО НЯМА-ЗАЩО?С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ СМЪРТТА НЯМА ДА НИ ПОДМИНЕ!
451
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Борисов е заебал кметът на Симитли и си е намерил ново гадже;)))
450
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
coросоидите искат свалянето на ГЕРБ,те които ограбиха жестоко държавата,когато хората умираха масово,te ограбиха предприятията,страната и заради които България е бедна,те правиха атентати срещу ГЕРБ като заразяваха животните,сринаха НАП,сринаха данните на хората,те искат да свалят ГЕРБ и да се върнат на власт,това е голата истина!Ти го гониш през вратата,то ти влиза през прозореца!
449
1
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
и като има цехове какво. шивачките са тука ама нали трябва верига за материалите бе. всичко е от индия и китай и сателитите им. в европа ням фабрика за игли дори. в цяла европа не само у бугарищаня. от какво да ги правят тези маски. от пичи косми ли?
448
1
 
7
 
! Отговори
Ох ох ох!!! преди 4 години
Утре всички които са в неплатен отпуск отиваме пред ПАРЛАМЕНТА то се е видяло че ще се мре без пари ами поне да не се мъчим дълго и да ни вадят душата банките и хазаите всеки ден!!!!!!!
447
2
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
порко не е болен а абдикирал и отиде при истинските си началници пък и една патица му е посланичка там, че я поглези с дебелото свинско езиче, нема да е капо като кметчето на варна. айде порко, после у давос при лилетка сфинетка и после и едно скокче до мис бистиенце у барцилона.
446
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея плешивци си седяха три месеца върху кунките у газунките и сега възмутен бил. аз съм възмутен че няма една инфекционзна болница в цялата страна. възмутен съм че няма респиратори а се плащат милиарди вноски в ЕС, милиарди вноски за американски таралясници, военни кораби, танкове, обезщетения милиардни на роастомстрой за един гьол и още и още. подавай оставка и прави сепуку ***, краят ти ще бъqде доста по лош от тзои на чаушеску. нито биби натаняху нито херо мустафа мъжката глътка че те спасят. българина освен че е ганьовец, стиснат, завистлив, крадлив и т.н. е и изключително отмъстителен.
445
1
 
9
 
! Отговори
Хаос преди 4 години
До 2233Не би желал да коментирам премиера, но професорът като военно лице беше не само силно разтревожен, но направо вбесен от поведението на хората в условията на (уж) извънредно положение. Та това си беше пълен непукизъм! Беше време на икономическа и политическа нестабилност в годините от 1991 до 1996г. Но хората все пак имаха чувство на гражданска отговорност. Сега е пълна апатия и никакво съобразяване със ситуацията. Очевидно трябва да се натръшкат 2000-3000 души, та да изтрезнеем...
444
2
 
4
 
! Отговори
gele преди 4 години
кой усвои парите от ЕС. 240 млн. си е жива подигравка.
443
2
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Докато двамата плешивци се хвалят един друг и си мерят генералските лампази/нито един от тях не е влизал в генералска академия!!!/ ,хората умират.Факт.
442
4
 
4
 
! Отговори
men преди 4 години
българанчовците повечето са с теуефончета за 1000 лева, цъкат по цял ден с количката, събота неделя на спа, летото у гърция, пицичка по теуефончиту и сега три седмици без доход и каталясват. защо не пестите бе? защо имате за парцуца и биричка и амветки а немате резерви?
441
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разнесе се слух, че лойко е болен в Израел....аз се чудих защо генералчето без шапка излезе само да плаши хората снощи. на мутрата повече му отива да се прави на страшен. Очевидно има огън под пушилката....
440
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бай Тошово време бяхме затворена страна/което не беше хубаво/,но пиле не можеше да прехвръкне,без да бъде прихванато.Нямаше корона вирус,свински грип,птичи грип,африканска чума,луда крава.И бяхме 9 милиона.Сега сме разграден двор и си имаме всичко,посочено по-горе.Доволни ли сте?
439
4
 
6
 
! Отговори
Нагла лъжа!!! преди 4 години
Никои не ви е спрял да ходите на работа! За месец няма да фалира никои и нищо ! Вчера ми се обади шефа, че от утре до 31 март даже, а не до 29 фирмата не работи и всички са в НЕПЛАТЕН ОТПУСКФирмата може и да не фалира за месец или два ОК, АМА НАЕМА И КРЕДИТА АЗ КАК ДА СИ ГИ ПЛАЩАМ БЕ, ДОКОГА ЩЕ НИ УБИВАТЕ С ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД????????ИЗЕДНИЦИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ СТЕ ВСИЧКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ТЕХНИТЕ МЕКEPETA ТУК ВЪВ ФОРУМА ГОСПОД ДА ВИ УБИЕ ВАС !!!!!!
438
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След вирусната епидемия идва икономическата която ще е по страшнаИ това ще засегне целия свят