Още два случая на коронавирус у нас, общо станаха 43

Единият е в Плевен, другият в София
Обновена: 15 мар 2020 08:58 | 15 мар 2020 08:13, Александър Попов
353
Още два случая на коронавирус у нас, общо станаха 43

Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас. Единият е от Плевен, другият от София.

Така общо заразените у нас станаха 43, заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг на Националния оперативен щаб.

Още по темата
Пациентите, които се лекуват болница, са в стабилно състояние. В "Пирогов" е настанен възрастен пациент с двустранна пневмония и прекаран инсулт. Все още няма нужда от интубация.

Засилва се контролът по нашата граница във връзка с многобройните ни сънародници, които работят в Испания и които се прибират. Разширява се броят на лицата, които подлежат на карантина и тя не е доброволна, а задължителна.

"Всички, завърнали се от Испания, задължително ще са под карантина. Най-вероятно днес ще се предприемат подобни мерки и за други държави. В Гърция нещата са доста сериозни - 228 пациенти. В Албания те са 38, в Босна и Херцеговина - 21, в Румъния - 123. В Северна Македония са 19, а в Сърбия - 46", каза Мутафчийски. 

"Тази сутрин разговарях с шефа на „Гранична полиция“, който ме увери, че предприемат още по-ограничаващи мерки за всички пристигащи. Първите ни анализи показват, че нечетливите и изписани на ръка адреси силно затрудняват работата. Има изрична инструкция на граничните полицаи активно да съдействат за четливо и истинско изписване на всички данни, защото след това полицията и органите на РЗИ са силно затруднени в издирването на тези лица", допълни още Мутафчийски.

"Подготовката в лечебните заведения тече с пълна сила. Кампанията за набиране на доброволци дава изключителен резултат в Александровска болница. Такъв процес върви и във ВМА", разкри шефът на Националния щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
4
 
13
 
! Отговори
до 276 преди 4 години
Каква тролска атака те гони бе ? И децата разбраха, че вирусът е създаден в онази англииска лаборатория дето преди време експериментираха неуспешно с новичок и е спонсориран от Бил Гейтс , Сорос и още някаваотрепка англииска само ти не си разбрал
274
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайки развитието на нещата,почвам да се убеждавам,че никакви карантини и извънредни мерки няма да ни помогнат,могат само да го забавят,спасението е разработката на ваксина!Във времето докато стане готова за съжаление всички ще платим своят Дан! В страните с по големи възможности това ще е 3- 4% от населението,в страни като нашата процентът за съжаление ще е доста по голям!
273
0
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
До до 276 и т.н. Вярно че всички герберасти сте все другари и ***.Един нормален и грамотен няма в цялата банда ГЕП.
272
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 276 До до 276Защо така грубо другарю ! Ние джендарите трябва да се обичаме и подържаме
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е оня, дето в Гърция е известен като "Бай Бою Балкански".Книгата с мустакатия пожарникар ни направи за смях пред гърците.И с право.
270
8
 
7
 
! Отговори
До до 276 преди 4 години
Явно тролската атака още не е приключила. Ето още един буден другар скача, че който си стои вкъщи и сее омраза към САЩ и Европа за рубли. Другарю, в момента една рубла е 0,01 лв. Хвани се на стойностна работа, спри да лееш помия по форумите...
269
7
 
2
 
! Отговори
Ганьо обича сензации преди 4 години
Също така *** няма желание за лична отговорност. Обича да се кичи със статуси във фейсбук я за празници, я за здраве... абе суеверен е. И сега гшедам как си слага стоя си вкъщи като надпис на портретната си снимка. Ама после излиза по парковете и ходи с колата да разпуска на места дето не ги лови вируса... и говори с насчешка все още...
268
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 276 *** обича сензацииА *** как само пишеш !Някаква нежност така се носи от монитора ! Сигурно те "маркират" всяка вечер
267
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още на границата трябва да се обтегнат палатки и всеки завърнал се от Италия и Испания да бъде въдворяван за 14 дни.Италианците обтегнаха палатките по улиците на градовете ,а ние пускаме нашите гурбетчии да шетат из градовете.Затварят се магазини ,редим се по опашки,и какъв е смисъла след като най-важното не се върши!
266
7
 
2
 
! Отговори
Ганьо обича сензации преди 4 години
Не обича да проверява. Довери са на троловете, че това е биологично оръжие от САЩ. Имаше координирана атака с множество мнения с ключови думи използвани в мненията САЩ, биологично оръжие, европедерастически, атлантическопедерастически, СПИН, Израел.... Крайно време е да въведете алгоритъм маркиращ такива мнения като съмнителни.
265
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знае колко заразени има . При хора със силна имунна система може да няма външни признаци но те го разнасят на други. Създателите и разпространителите на това античовешко бактериологично оръжие ще врат в ада
264
2
 
9
 
! Отговори
Николова преди 4 години
Да се снимат всички влезли в България. Ако не се спазва карантината и са дали грешен адрес и не могат да бъдат открити, на специален сайт да се поместят снимките им. Всички да ги видят и да се пазят от тях. И да се спази строгостта на закона
263
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този с плешивата глава и умислената физиономия вече взе да ми омръзва.Вместо да каже защо няма маски и дезинфектанти ,по цял ден бръщолеви колко много работа е свършил.Кога ще има маски и дезинфектанти бе ,мушморок?
262
0
 
21
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Като работят в Испания или Италия,сега не е момента за да се връщат.Ако мислят за близките си в България то ще си стоят там докато отмине епидемията.Трябва да се затворят границите за да се пресече влизането на такива слабоумни ...
261
1
 
13
 
! Отговори
Баце преди 4 години
не бяха ли болните от ГРИП -B ????
260
1
 
17
 
! Отговори
848383 преди 4 години
Карантина но банките работят за да си теглят паритеКарантина но плащане на данъци онлайн . А ние сме в карантина Пари от къде ?!?Карантина но влизат разни алфчета от Италия и други страни .
259
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никакъв смисъл от каквито и да е мерки, докато се позволява влизане на лица от засегнати държави в Бг. Когато си внасяме болните всички други мерки няма да дадат никакъв ефект. Ограничават се хората в страната, но няма проблем един такъв дето на своя глава е бил в Бергамо да зарази цял град. Няма смисъл от изявленията на Мутафчийски, щом от Италия пристигат самолети със заразени все още. Поне полетите до тези държави да спят.
258
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега извънземните ни гледат сеира от горе.... До ударят едно рамо.....
257
1
 
7
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Ако не друго, пазарните навици демонстрирани от населението - конкретно презапасяването с тоалетна хартия - показват реално кой с какво мисли и за какво се грижи. А именно:Здравомислещ човек: Хм, въведоха ограничения при пазаруването, трябва да си планирам покупките за идните седмици.Човек очакващ криза: По-добре да се запася с консерви, лекарства, минерална вода, сухи продукти. Не се знае кога ще отмине всичко.Наш ***: Г@#$ МИИИИИИ!!!!1!Повторено поради цензура, явно от Наш ***.
256
1
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ще има много фалити на дребни търговци -желателно е държавна политика в частните отношения- богатите рентиери да не взимат наем в тези месеци- След отминаването на вируса (дай Боже) в БГ ще има още по бедни безработни и отчаяни хора!1 Физическото опустошение от вируса ще е нищо спрямо икономическото такова- Няй вероятно ще имаме още 500 000 човека емигранти напускащи БГ -това е последният "гвоздей" в ковчега на икономиката в БГ-Ще липсват всякакви роби и заплатите ще се вдигнат поне с 50%